Jumppa Äideille: KIIKKUJUMPPA

Monet mammat jumahtaa liiankin helposti lapsi sitä tota-kuplaan ja unohtavat kokonaan pitää omasta kunnostaan huolta. Mitä jos ei pääse salille? Entä jos ei huvita treenata sisällä kahvakuulalla tai käsipainoilla? Vastaus: treenaa leikkipuistossa! Sinnehän monet mammat eksyy kuitenkin lähes päivittäin.

Teen muutaman postauksen siitä, miten voit liikkua ja hyödyntää leikkipuiston välineitä oman kuntoilun kannalta.

Ensimmäisessä osassa videolla kiikkujumppa.Tee kaikkia liikkeitä 3 sarjaa, 10-15 toistoa. Tietenkin lapsen jaksamista kuunnellen, jos kiikkuminen ei enää nappaa, tee niin monta kuin kerkeät.

 

IMG_9149

IMG_9151

Normaali kyykky.

Astu lantiota leveämpään haaraat, jalkaterät pikkuisen ulos päin. Kyykkää alas ja purista pakarat yhteen kun nouset ylös.

IMG_9152

Pomppukyykky.

Tämä on melkeimpä jumppapostauksieni vakio, mutta tämä on vaan niin kätevä! Nostaa sykettä, polttaa kaloreita ja liike käy kokonaisvaltaisesti jalkoihin, eniten etureisiin ja peppuun. Kun kyykkäät alas, pomppaa voimakkaasti ylös.

 

IMG_9155

IMG_9156

Yhden jalan kyykky pompulla.

Tämä vaatii hieman tasapainoa, mutta käy niin kivasti peppuun, että on sen arvoista. Laita toinen jalka eteen ja kyykkää alas. Pomppaa ylös ja vie toinen jalka eteen ja kyykkää alas. Pomput saat rytmitettyä kiikkumisen tahtiin. Jos lapsi haluaa kovemmat vauhdit, Mamma kyykkää nopeammalla tahdilla ja jos letkeemmin, pääset helpommalla, mutta sitähän me ei haluta ;). Tasapainon pitämiseen se vinkiksi, että vie jalka hieman sivulle taakse, ei kohti suoraan taakse.

IMG_9157

IMG_9158

”Hack”-kyykky

 

Tämä on liikkeistä erikoisin ja vastaa hieman kuntosalilla olevaa hack-laitetta. Huom. lapsen niskan on oltava riittävän vahva, tätä ei pidä tehdä liian vauvojen kanssa. Tee liike hallitusti, älä riuhtoen. Ota kiikusta kiinni ja tuo kiikku ylös. Kyykkää alas. Tässä on kiva käyttää äänitehosteita, ”yksiiii, kaksiiiiiii, kolmeeeee, whiiiiiiiiii” jne. Aikamoinen näky, mutta pääasia että lapsellakin on kivaa.

 

Eikun Mammat peput ylös! Kikkailetko itse leikkipuistossa jumppia vai nakotatko hiekkalaatikolla?

 

SEURAA MAMAA Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

Kommentit (4)
 1. Luin että kiukkujumppa :D:D
  Ihana ku teit tämmösen, kaikilla ei tosiaan oo välttisti mahollisuutta käydä salilla! Mut tosiaan kyllä kotona ja vaikka siellä leikkipuistossakin pystyy jumppaileen!:)

  1. Tiina / Fit Fat Mama
   21.7.2015, 21:37

   Hih, mie oon nyt jättäny kiukuttelut vähemmälle blogin puolella :). Mut sellane vitutusjumppaha ois hauska :DD.
   Kiva että tykkäsit ja ku tulit pitkästä aikaa käymään 🙂

   1. Oon mä tääl käynyt kurkkimas, mut puhelimella!:D Ja sillon en nää ku tekstiä, ei lataudu kuvat jne..Ei muistakaan kaksplussan blogeista! Enkä sitten viitti jättää kommenttia, ku siin varmaa kestäis joku sata vuotta latautua.
    Meil on ollu kesän ajan toi 4G puhelimessa ihan heikos hapessa..varmaa ku kaikki vetää kaistan kesälomalla tms 😀
    Mut nyt tässä koneella ollessani tulin jättään jälkenikin! <3 😀

 2. JUMPPA ÄIDEILLE: HIEKKALAATIKKOJUMPPA - Fit Fat Mama
  7.10.2015, 20:44

  […] Äideille ykkösosassa näytin teille miten voit jumppailla kiikkua hyödyntäen, nyt on vuorossa mammapaikkojen […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *