Fit Fat Mama
Fit Fat Mama

Juhlat – syy possuiluun?

kuva

 Suomalaiset osaa syödä -ja paljon. Aina löytyy syy syömiseen ja juhlathan se vasta possuilun aikaa onkin. Selasin kalenteria ja mietin kuukausittain mitä possuilun aihetta mistäkin kuukaudesta löytyy. Juhlien jälkeen monesti myös voivotellaan, että menipä taas överiksi.

Tammikuu – no sillonhan on perinteinen tipaton tammikuu, joten korvataampa juopottelu syöpöttelyllä!

Helmikuu – Ystävänpäivä & Runeberginpäivä : Ystävänpäivänä kenties suklaata, Runeberginpäivänä runebergintorttuja

Maaliskuu – Laskiaistiistai & Naistenpäivä : Pullaa joka on upotettu kermavaahtoon ja hilloon. Naistenpäivänä tietysti taas suklaata.

Huhtikuu – Pääsiäinen: Suklaamunia ja pääsiäiskarkkeja. Vappuaatto jolloin suomalaiset makaa puistossa ylioppilaslakki päässä ja kaljapullo kädessä. Illalla ollaan kenties syöty rasvassa paistettuja munkkeja

Toukokuu – Toukokuun ensimmäisenä päivänä monella on krapula: mättöä siis. Äitienpäivänä kakkua.

Kesäkuu: Juhannus: Sipsejä, grilliruokaa, kasvatetaan kessii kaljalla, karkkii jne

Heinäkuusta Syyskuuhun kalenterissa ei varsinaisia yleisiä juhlia ole, mutta kissanristiäisiä silti niihin kuukausiin monesti mahtuu: häitä, synttäreitä, koulun alottajaisia jne. Ja taas ruoka virtaa.

Marraskuu: Isänpäivä : Kakkua ainakin on pakko syödä.

Joulukuu: No Joulu tietenkin : Joulutorttuja, suklaata, kinkkuu, pipareita jne. Joulu on luultavasti yksi suurin possuilun juhla. Pöydästä ei nousta ennen kuin tuntuu pyörtyvänsä tai vähintään oksentavansa.

kuva

En tarkoita etteikö juhlia saisi : tottakai saa ja pitääkin. Pienet irtiotot tekee vaan hyvää ja perusarkea jaksaa taas. Rupesin vaan miettimään sitä, että miksi lähes poikkeuksetta juhliin kuuluu mässäily? Monesti tekosyy armottomaan ahmimiseen löytyy juhlasta. ”No nyt on joulu, nyt kuuluu syödä” , ”Eihän vappu oo vappu jos ei syö munkkeja” jne.

Myönnän, että olen itsekin monen monta kertaa ajatellut samalla lailla. Juhlissa mässäillessä voisi miettiä myös sitä, että tekeekö minun oikeasti edes mieli ottaa lisää, vai sikailenko siitä syystä, koska juhlissa kuuluu niin tehdä?

kuva

Myönnätkö itse syöväsi juhlissa överit vain sen takia, että juhlissa kuuluu syödä paljon?

-Tiina

Kommentit (4)

 1. Emmi // And Something Daily

  Hihi hyvä postaus ;D
  Juhlissa kun ei ole kohteliasta kieltäytyäkään ruoasta ja aina joku laittaa lisää vaikkei edes pyydäkään 😀

  • Tiina R

   Ruoka tyrkyttäminen on kyl niii ärsyttävää :c 😀

 2. Minni

  Hauska postaus! Ite oon huomannu just ton saman, eli aina kun rupean vetämään tarkempaa linjaa niin kohdalle eksyy jotkut bileet tai kissanristiäiset kun pitäis sit vetää jotain herkkua tai sitä alkoholia! Pitää vaan oppia sitoutumaan juhliin samalla tavalla kuin arkeen, höllää välillä jos itse kokee tarpeelliseks ja syö niitä omia pöperöitä ja juo sitä vettä!

  • Tiina R

   Kiitos :). Niimpä ja sit jos ei possuile yhtä paljo ku muut, nii on sit niitten mielestä nipo tai epäkohtelias -.- .

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.