Fit Fat Mama
Fit Fat Mama

JONNA KASVISPROTEIINIJAUHIS

Olemme 100%:sti lihansyöjiä, mutta viimeaikoina olen halunnut laajentaa sekä omaa, että lapsen ravintoa kokeilemalla myös erilaisia kasvisvaihtoehtoja. Pelkkä porkkana ei paljoa täytä, mutta onneksi markkinoille on tullut kasvisproteiinivaihtoja aika paljonkin. Nyhtökauraa, härkistä sekä quornia ollaan kokeiltu ja viimeisimpänä ostin kokeiluun Jonna kasvisproteiinijauhiksen.

Pakkauksessa on 250g kasvisproteiinijauhista ja se näyttää ihan täysin jauhenlihalta! Oli hieman ylläri kun avasin paketin. Jauhis on tehty suurimmaksi osaksi soijasta ja sen lisäksi mukana on mm. kananmunavalkuaista.

Rakenne on ulkonäöllisesti todella paljon jauhelihan näköistä, mutta koostumukseltaan kuivempaa. Olen pari kertaa tehnyt siitä pihvejä annoksen paketin mukaan eli mukaan kananmuna, korppujauhoja ja mausteita. Kuivuuden takia laitoin mukaan tosin yhden kananmunan sijasta kaksi. Maku on melko mieto ja pihveissä käytettynä aika kuivaa, mutta perunamuusin kanssa menee kivasti yksiin. Edellisen kerran paistoin pihvejä vähän liian pitkään ja niistä tuli aika koppuroita, Eetukin kysyi ”äiti miksi nää on näin kovia?” Tiinan keittiössä vol 1265 haha! Seuraavan kerran voisin kokeilla Jonna kasvisproteiinijauhista vaikka bologneseen.

Pihveihin suosittelen pintamaustamista, makua tuli niin enemmän kuin verrattuna, että mausteet laittoi taikinamassaan.

Hintaa paketilla on kaupasta riippuen n. 4e.

Oletteko tekin kokeilleet myös kasvisproteiinivaihtoja?

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

Kommentit (6)

 1. Faijahommia

  Yksi superterveellinen ruokavaihtoehto mitä suosittelen on edamame-pastaa ja härkistä. Siinä on ravintoarvot kohdillaan, kun mukaan iskee vielä kookosöljyä. Toki annos pitää maustaa todella hyvin, jos haluaa, että lapsetkin sitä syövät 😀
  Annos sisältää todella paljon proteiinia ja kuituja.

  https://faijahommia.fi/

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Pakko oli heti googlaa toi edamame-pasta ja kuulostaapa mielenkiintoiselta 🙂 Osaatko sanoa mistä hyllystä niitä löytyy,onko kylmässä vai lämpimässä?

  • Faijahommia

   Joistain Citymarketista löytyy nuudelihyllyjen vierestä.
   Kuivahyllyissä niitä pitäisi olla.

   Myös ruohonjuuresta pitäisi löytyä 🙂

  • Tiina / Fit Fat Mama

   okei kiitti,pitää kattoo ens kerran kunhan cittarissa käyn 🙂

 2. Mirjam

  Lisää tuohon pihvitaikinaan vielä sipuli tai chili kaurakerma, niin saat kosteutta ja makua. Me tehdään niin! 😊

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Hei kiitti paljon vinkistä,pitää kokeilla tuolleen :)!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.