ITTU! Lapseni kiroili

Päiväkodin aloittamisen jälkeen Eetun taidot ovat selkeästi kehittyneet. Motorisesti ja lisäksi myös puheenkehitys on saanut potkua perseelle. Niin hyvässä kuin pahassa. Lisäksi hampaita on poksahdellut suuhun kuin sieniä sateella, se nyt tosin ei johdu millään lailla päikkärin aloittamisesta, mutta aika hauska sattuma silti.

Huomasimme tällä viikolla miten poitsu yrittää selkeästi pulpattaa paljon enemmän. Tavuja muodostuu yhä enemmän ja enemmän. Pari päivää sitten meillä oli vanhemmuuden yksi THE juttu: Eetu oppi sanomaan oman nimensä <3. Voi että miten sydän meinasi poksahtaa ylpeydestä. Mieskin oli niin ylpeä pojastaan, naureskelimme yhdessä Eetun toisteluille omasta nimestään ja miten iloiselta hän näytti sen sanoessaan. Iltapuuhilla se sitten tuli. Ensimmäinen ITTU. Tittidii, paska mutsi titteli tänne kiitos nam. Köhköh, kerroinkin teille syksyllä, että olen aikamoinen merimies suustani vapaa-ajalla. Nyt on pakko yrittää suodattaa niitä ärräpäitä, muuten tulee nolot paikat kun Eetu rallattelee hoidossa ittua ja pelkelettä.

ITTU

Tilannetta pahentaa se, jos minimiehen tokaisulle nauraa. Siitähän muksu saa vaan lisäbuustia kun luulee tekevänsä oikein. Mutta miten hitossa pitää pokka kun pieni tattiainen sanoo ittu? Onhan se aika hassun kuuloista, vaikka nättiä ei millään lailla olekaan. Onneksi tuon yhden Itun-jälkeen ei ole enää toista tullut (vielä), eikä hoitotätien mukaan poitsu ole päikkärissä itutellut.

Välillä tulee todella hassu olo siitä, miten niin pienestä pallerosta on kasvanut juokseva, puhumista harjoitteleva Taapero. Äskenhän se vasta tänne pullahti. Ensi kuussa Eetu täyttää jo 1½ vuotta, ihan järkkyä! Sitten on luvassa pienimuotoista kahvittelua.

Päiväkoti on tehnyt selkeästi Eetun taitojen karttumiselle hyvää buustia. Ihanaa seurata kun minimies oppii uutta <3. Vaikka se kirosana ei ollutkaan niistä kehitysaskelista mikään kehumisen aihe, mutta ompahan siinäkin tavallaan yksi askel otettu hehe.

IMG_8334

Mutta nyt kysynkin teiltä: minkä ikäisenä teidän lapset on livauttanut ensimmäisen kirosanan? Jäikö kiroaminen päälle vai stoppasiko?

 

SEURAA MAMAA Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

Kommentit (24)
 1. Maaria / Hulivilini
  18.2.2015, 13:28

  Tais tulla noin 2veenä, eli melkein vuosi sitten. Ja se ”pelkele”. Joo yritä siinä nyt sitten olla nauramatta 😀 ittua ei ole tainnut tulla, mutta vaikka mä täällä suutuspäissä kiroan (köh) niin ei ole onneksi tarttunut.. Oon yleensä sanonut että ”nyt äiti sano ruman sanan” ja sit poika toruu 😀

  1. Tiina / Fit Fat Mama
   18.2.2015, 20:16

   Joo on kyl pokassa pitämistä kun minityypit kiroo :D. Haha ihana kun toinen toruu, on oppi menny sit hälle perille 🙂

 2. Lindiz ~ Tutipuu
  18.2.2015, 13:34

  Meillä on ollut satunnaisia kertoja. Kirjotinkin tässä joku aika sitten, miten Kikkara runnoi pitkää kurkkua pikkukärryynsä ja hoki taatanan taanana, kun ei se sinne mahtunut vaakasuunnassa….. samoin toisella kauppareissulla tiputti vahingossa jugurtin lattialle (ei onneks menny rikki) ja sano oh shit. Mut joo… vuoden äiti pokaali tienattu…

  1. Tiina / Fit Fat Mama
   18.2.2015, 20:17

   Hahha voi näitä :D. Naurahdin mielikuvalle, ”oh shit”, ihana Kikkara <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *