ITSENSÄ PALKITSEMINEN

Yhdessä Jutta ja puolen vuoden superdietit jaksossa oli treenari, joka oli aikaisemmin palkinnut itsensä aina ruualla. Dietin aikana ruuan sijaan hän palkitsi itsensä ottamalla uuden tatuoinnin.

Rupesin pohtimaan aihetta omassa pienessä pääkopassa vähän enemmän. Olen itsekin monet monet kerrat palkinnut itseni jollain herkulla. Joskus salitreenin jälkeen olen miettinyt, että olipas kova treeni, nyt voinkin vähän ostaa suklaa

Miksi palkinnon pitäisi aina olla joku herkku? Herkun tuoma mielihyvä kestää vain hetken. Hetkellinen. Voisi miettiä: mistä muusta tykkään kuin herkuista? Asia joka kestäisi pitempään kuin höttö jonka tunkee suuhun ja sulaa sekunnissa. Jäljelle jää hetkeksi hyvä maku suuhun ja suklaa menee taas suoraan perseeseen. Voisiko palkinto olla uusi laukku, kasvohoito, leffa-ilta, uudet vaatteet. Palkintoon ei välttämättä vaadita rahaa. Jättäisinkö kodin siivouksen seuraavalle päivälle ja viettäisin hetken sohvannurkassa lempikirjan kanssa. Mikä muu saa iloiseksi kuin herkku?

Palkinto voi olla uusi kahvimuki...
Palkinto voi olla uusi kahvimuki…
Se,että antaa pyykkien olla hetken pidempään telineellä
Se,että antaa pyykkien olla hetken pidempään telineellä
Hengailla eripari villasukat jalassa sohvalla
Hengailla eripari villasukat jalassa sohvalla
Tai vaikka uusi huulipuna
Tai vaikka uusi huulipuna

Itsensä palkitsiminen voi myös motivoida. Dietin aikana sovitin yhtä ihanaa treenitoppia ja teki hirveästi mieli ostaa se. Totuus hengarissa oli eri, kuin totuus pukukopissa. Tiukka, ihonmyötäinen treenitoppi paljasti tursottavat jenkkakahvat joten jätin vaatteen kauppaan. Päätin, että ostan uusia treenivaatteita vasta sitten kun jenkkikset on sulanu pois sen verran, että voin käyttää häpeilemättä istuvia salitoppeja. Nyt tiputettuani mahastani ne 11cm voin paremmalla mielellä pitää tiukempia treenivaatteita. Muutamat salihousutkin alkaa jo lököttää, joten on jo aikakin uusia vaatevarastoa. En palkitse itseäni siis uudella suklaalevyllä vaan uusilla treenivaatteilla.

 

Olin kirjoittanut tämän aikoja sitten ja bongasin tämän luonnoksista jonka näköjään unohdin julkaista aikoinaan. Samoja ajatuksia edelleen ; miksi palkitsiminen pitäisi aina tehdä ruualla?

 

Millä muulla kuin herkulla SINÄ olet palkinnut itseäsi?

 

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

Kommentit (8)
 1. Viime talvella ja ja alkukeväästä luin ylioppilaskirjoituksiin ja tuolloin palkitsin itseäni pitämällä noin kerran viikossa vapaapäivän lukemisesta. Tuolloin varsinainen palkinto oli usein jakso lempisarjaa. 😊 Kirjoituksista selvittyä palkitsin itseni mm. menemällä kampaajalle ja näkemällä kavereita. Käytiin kyllä myös ulkona syömässä. 😄 Herkuttelu ei kuitenkaan ole ainoa kunnon tapa palkita itseään!

  1. Tiina / Fit Fat Mama
   18.8.2016, 20:42

   Tuo on hyvä tauko ja palkinto, ylioppilaskirjoituksissa on varmasti aikamoinen homma :). Kampaaja on myös ihana hemmottelukeino (:

 2. Mun mielestä hyviä itsensä palkitsemis juttuja on ostaa jokin pitkään haluama tavara kuten vaate tai sitten herkun sijaan voi palkita itsensä, jollain lempi ruualla, joka ei herkku ole:)
  http://love-sannar.blogspot.fi/

  1. Tiina / Fit Fat Mama
   18.8.2016, 20:43

   Hyviä keinoja :). Pitkään haluttu vaate on kivempi palkinto kun joutuu hieman odottamaan eikä suoraan osta (:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *