Fit Fat Mama
Fit Fat Mama

#Isänkanssa

Lapsiasiavaltuutettu haastoi bloggarit tekemään postauksen,  jonka tarkoitus on olla kannanotto isän merkitykselle arjessa äitien roolia väheksymättä. Kampanja ei ole kaupallinen, vaan pointtina kertoa maailmalle mikä on perheen iskän ja lapsen yhteinen juttu. Muutenkin joka paikassa hehkutetaan sitä Äitiyttä ja miten Äiti tekee sitä tätä ja tota. Miksi Isyydestä ei puhuta eikä nosteta jalustalle?

eetuoihana

Heti ensimmäisistä päivistä aina tähään päivään asti Tuomas on ollut aktiivisesti mukana vauvan hoidossa. Hän heräsi yöllä, vaihtoi vaippoja (sen hän teki pitkään paremmin kun mie!) ja syötti tarvittaessa pullosta. Nyt kun maitopuuhien tilalle on tullut ihan normaalin ruuan syöminen, hän myös syöttää poikaa. Eetu ei ole aina kaikista helpoin ruokittava, vaan ruokalakkoilua ja tappelua ollaan jouduttu kokemaan monen monet kerrat. Silti Tuomas puree hammasta ja nielee kiukkuaan ja yrittää syöttää lastaan.

Jännitimme yhdessä niitä pieniä, suuria hetkiä. Mietimme milloin Eetu kääntyy, milloin nousee seisomaan, milloin hän ottaa ensi askeleet ja milloin tulee ensimmäinen sana. Olin kotona pojan kanssa, joten luonnollisestikin näin yleensä kehitysvaiheet ensin. Ne oli tärkeitä minulle, mutta myös Tuomakselle. Muistan kun Eetu nousi ensimmäistä kertaa tukea vasten seisomaan; miulla loksahti monttu auki ja kaivoin äkkiä puhelimen jolla otin kuvaviestin Tuomakselle. Hän sattui olemaan juuri silloin töissä. Hän oli pettynyt ja surullinen siitä kun ei ollut todistamassa sitä. Mikä oli miusta todella ihana välittämisen ilmaisu. Joillekin Iseille moinen homma voisi olla ihan ”mitä välii”, mutta Tuomasta harmitti kun ei ollut näkemässä.

isinkanssa

Tuomaksen ja Eetun #isänkanssa jutut on eniten kaikki kylpyjutut ja rymyleikit. Hän hoiti Eetun kylvettämisen kylpyammeessa, suihkussa ja saunassa käynnit. Vauvauinnin aikaan Tuomas hoiti Eetun pesut pukkarissa. Myös iltapuuhat on poikien juttu. Nytkin kun kirjoitan tätä, kuulen kun Tuomas ja Eetu höhöttää ja hassuttelee kylppärissä. Rymyleikkinä toimi mm. kun Eetu istui kävelytuolissa ja Tuomas työnsi poitsua hirmuisella vauhdilla ympäri kämppää. Myös pääylösalaisin rymyleikit on hurjan hauskoja.

Eetu on välillä tosi paljon myös Isänsä perään ja jää itkemään oven taaksen kun Tuomas lähtee töihin. Hän selvästi rakastaa meitä kumpaakin hirmuisesti <3.

Mikä on teidän perheen Iskän ja lapsen juttu? Osallistuuko perheen Isukki arkeen? Tai muistatko mikä oli muinoin siun ja oman Isäsi juttu? Halutessasi voit osallistua kampanjaan laittamalla Instagramiin kuvan Iskän ja lapsen yhteisestä hetkestä ja tägäämällä siihen #isänkanssa.

SEURAA MAMAA Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

Kommentit (6)

 1. AsphaltRose

  Mulle oli alusta asti tärkeää että poitsun isä on yhtälailla mukana kaikessa kun minäkin. Alussa taisi tehdä jopa enemmänkin kun olin pitkän aikaa synnytyksen jälkeenkin aika huonossa kunnossa. Meillä on pulloiltu alusta asti koska maitoa ei vaan tullut, joka on varsinkin tuonut sen mahdollisuuden että hommat on menneet aika fifty-fifty. Mies oli muutenkin lomilla pojan synnyttyä vielä olikohan jopa kolme kuukautta, joten sai aika pitkään olla ihan ympäripäivittäisesti mukana pojan päiväjutuissa.

  Edelleenkin vaikka mies onkin nyt päivät pois, ollaan jaettu pojan hoito niin että molemmat saa mahdollisimman paljon aikaa siinä. Mä hoidan aamut ja päivät siihen asti että ukkeli tulee kotiin, jonka jälkeen ukkeli heiluu poitsun kanssa ja hoitaa kaksi vikaa ruokailua sekä pojan iltatoimet. Tietenkin siinä vietetään yhdessäkin pojan kanssa aikaa koko perhe, mutta annan myös poikien viettää ihan kahden keskeistäkin aikaa.

  Mun mielestäni se isä on yhtälailla vanhempi kuin äitikin. Musta on kummallista kun joittenkin ihmisten mielestä on ihan ookoo että mies lähtee reissuun ja baareihin mutta heti kun äiti on lähdössä niin kysellään että ”miten sä voit hylätä sun lapses?” Hylätä? Olemaan isänsä kanssa? Just joo. Olin kesällä itse pari yötä reissussa kun poju oli 6kk ja poitsu oli miehen kanssa, luotin heti alusta asti että kaikki menee hyvin ja niin menikin. Ihan yhtälailla se isä on kykenevä hoitamaan sitä lasta kun äitikin, varsinkin jos ei ole sellaisia imetysjuttuja. Mä olen onnekas kun mun lapsellani on sellainen isä joka haluaa olla kaikessa mukana ja vanhempi yhtälailla kun minäkin, se isän rooli ei ole yhtään vähemmän arvokas kun äidinkään.

  • Tiina

   Tuo on ollu tosi hyvä, että hän on ollut 3kk heti lomalla :)! Tuomas taisi olla kolme viikkoa.

   Nimenomaan! Isä on vanhempi missä Äitikin. Aina lapsen saamiseen tarvitaan kumpaakin osapuolta, joten miusta on tyhmää miten aina vaan Äitien roolia korostetaan ja melkeimpä oletetaan, että he tekevät kaiken. Ja joo! On ihan perseestä, miten Äitejä helposti syyllistetään siitä oman ajan ottamisesta, mutta isä jos tekee niin, se on ookoo ja oikein kannustetaan siihen. Tuomas ei onneksi tykkää muutenkaan ryypiskellä joten meillä ei sitä ongelmaa ole.

   Teillä kuulostaa olevan roolit tosi hyvin perheessä <3 :)!

 2. Hissu

  Meillä mies hoitaa väkisin pakotettuna kaiken, mikä liittyy lapseensa. Ei vaihda vaippaa, ei syötä, ei pue, ei nukuta, silloin tällöin sentään kylvettää. Joskus tuntuu, että toinen noukkii ”rusinat pullasta” ja itselle jää kaikki nss. hoidollinen vastuu, mies sitten työpäivän jälkeen iltaisin vähän makoilee lattialla ja tuijottaa samalla telkkaria, kun pitäisi leikkiä lapsensa kanssa. Ei siis ihme, että tässä taannoin, kun lapsi kotiutui mummilasta, enkä minä ollut kotona, alkoi lapsi parkua kun näki isänsä eikä halunnut pois mummin sylistä. Surullista, kun toinen olisi mielummin mummin kainalossa ja vierastaa isäänsä. Pikkuvauva-aikana mies ei koskaan valvonut vauvan kanssa eikä kertaakaan ole herännyt aamulla, että minä olisin saanut nukkua pidempään. Kadehdin aina näitä perheitä, jossa isä tosiaan ottaa puolet vastuusta itselleen.

  • Tiina

   Miulla kirjaimellisesti aukesi suu kun luin tekstiäsi. Siis ihan järkyttävää! Hemmetti, lapsen tekemisen vaaditaan AINA sekä naiselta, että mieheltä osaa joten tosi tyhmää jos Isä ei osallistu :((. Jos et ole jo sanonut asiasta, niin kannattaa ehdottomasti. Tuo on jo aika paha,jos lapsi ei oman isänsä sylissä rauhoittunu vaan valitsi mieluummin mumminsa :/. Jaksamisia arkeen <3!

 3. krista

  Meillä isän ja tytön yhteisiä juttuja on välipalan syöminen sohvalla(ei ikinä mun kanssa!!), painiminen ja piiloleikki.. Hellyyttäviä on yhdessä leikkiessään!

  • Tiina

   Oi kuulostaa kivalta :)!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.