Fit Fat Mama
Fit Fat Mama

Ilman meikkiä netissä

Sosiaalisessa mediassa kauneusihanteet ja paineet on ihan järkyttäviä. Instagram pullistelee filtteröityjä kuvia, on hästägejä #naturalbeaty samalla kun kuvaa on muokattu ja filtteröity. Tai sitten ei ole muokattu, mutta tyyppi on muuten vain kuin ihonhoitotuotteen mainoksesta. Ei näpyn näppyä, tummat piirteet ja tasainen iho. Sitten on vielä ihkut ripsienpidennykset ja kestokulmat.

Otan välillä täydellisistä kuvista paineita ja vertaan niitä omiin. Miettii miten tälläinen vajaa 30-vuotias vertaa itseään niihin, niin mitenkäs nuorempi väki? Teini-ikäisillä muutenkin tulee vertailua koulumaailmassa niin siihen päälle vielä äärimmäisyyksiin vedetty täydellisyyselämä netissä. Ihmekään, että ahdistus on lisääntynyt kun sitä perkeleen täydellisyyttä survotaan naamalle joka paikassa.

Käytän meikkiä lähes päivittäin, koska siitä tulee parempi ja pirteämpi fiilis. Ei ole kovin hehkeä olo tummat silmänaluset helottavana, isot ihohuokoset ja epätasaisen värinen iho.

Olen kuitenkin tehnyt töitä itseni kanssa ja lärpätellyt instagram storyssakin usean kerran ilman mitään meikkiä. Hiukset sekaisin, rillit päässä ja ihan tönttäränä.

Ilman meikkiä netissä. Ilman ripsienpidennyksiä, ilman täydellistä ihoa, ilman kestovärikulmia. Mie vaan.

Ja nämä kuvat on somessa yleisempiä:

Haastan SINUT somettaja, bloggaaja, instaaja tai vbloggaaja julkaisemaan meikittömän kuvasi. Julkaisemaan, vaikka ihosi ei olisi täydellinen. Vaikka kasvoilta löytyisi virheitä, jotka ei ehkä kuulu ”somemuottiin” jota kadehditaan ja tavoitellaan. #ilmanmeikkiä

SEURAA MAMAA

Facebookissa / Instagramissa

Kommentit (5)

 1. EMMA

  En tiedä, onko noloa myöntää, mutta arjessa usein painelen ilman meikkiä töihin esimerkiksi 😀 En näe mitään järkeä, että meikkaan, jos olen vaikka menossa salille töiden jälkeen, sitten joutuisin vain pesemään niitä jossain pukuhuoneessa. Noup, not for me. Somessakin on meikittömiä kuvia ja Snäppiin ja Instaan tulee höpistyä ihan ilman meikkiä eikä se juurikaan edes haittaa. En vaan jaksa uskoa, että ihmisiä kiinnostaa niin paljon onko meikkiä vai ei 😀

  • tiinafit

   Eihän siinä ole mitään noloa, arvostan :)! Mie en ikinä pese meikkejä ennen kuntoilua :D. Siinähän ne sitten peseytyy illalla kun kasvot pesee :).

 2. Nimetön

  Kuljen useasti ilman meikkiä. En vaan koe

 3. Riina

  Kuljen todella usein ilman meikkiä. En koe että se minua häiritsee enkä ajattele mitä muut on meikittömyydestä mieltä. Olen tarkka ihon puhdistuksesta ja rasvauksesta mutta oon tosi herkkäihoinen. Jos meikkaan joka päivä,ihoni reagoi heti. Itse asiassa en edes omista paljon meikkejä. Entiset heivasin äskettäin roskiin, ostin muutaman uuden tuotteen tilalle. Silloin kun meikkaan,meikkipuuteri,ripsari ja huulipuna riittää. Välillä tosin oon värjäyttänyt ripset ja kulmat mutta molemmat on luonnostaan sen verran tummat että eivät väriä kaipaa. Olen töissä sairaalassa ja koen että minun ei tarvitse erityisesti ehostaa itseäni töihin. Muutoinkin pyrin mahdollisimman hajusteettomiin tuotteisiin. Meikkiä tai ei, on mielestäni jokaisen oma päätös. Itse käytän aamun kiireissä sen meikkaamiselta säästyvän hetken esim.juodakseni aamukahvin rauhassa. Itselläni toimii siis vähemmän on enemmän-taktiikka. Välillä sitten laitan esim.huulipunaa. Juhlat on sitten asia erikseen.

  • tiinafit

   Se auttaa paljon jos omat piirteet (kulmat ja ripset) on tummat :). Miulla on ihan albiino kulmat ja ripset, niin näyttää aika haamulta ilman mitään :D. Sairaalassa hajusteettomuus on ehdottomasti plussaa, ellei vissiin ihan vaatimuskin. Kiitos kommentista 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.