Ilman meikkiä netissä

Sosiaalisessa mediassa kauneusihanteet ja paineet on ihan järkyttäviä. Instagram pullistelee filtteröityjä kuvia, on hästägejä #naturalbeaty samalla kun kuvaa on muokattu ja filtteröity. Tai sitten ei ole muokattu, mutta tyyppi on muuten vain kuin ihonhoitotuotteen mainoksesta. Ei näpyn näppyä, tummat piirteet ja tasainen iho. Sitten on vielä ihkut ripsienpidennykset ja kestokulmat.

Otan välillä täydellisistä kuvista paineita ja vertaan niitä omiin. Miettii miten tälläinen vajaa 30-vuotias vertaa itseään niihin, niin mitenkäs nuorempi väki? Teini-ikäisillä muutenkin tulee vertailua koulumaailmassa niin siihen päälle vielä äärimmäisyyksiin vedetty täydellisyyselämä netissä. Ihmekään, että ahdistus on lisääntynyt kun sitä perkeleen täydellisyyttä survotaan naamalle joka paikassa.

Käytän meikkiä lähes päivittäin, koska siitä tulee parempi ja pirteämpi fiilis. Ei ole kovin hehkeä olo tummat silmänaluset helottavana, isot ihohuokoset ja epätasaisen värinen iho.

Olen kuitenkin tehnyt töitä itseni kanssa ja lärpätellyt instagram storyssakin usean kerran ilman mitään meikkiä. Hiukset sekaisin, rillit päässä ja ihan tönttäränä.

Ilman meikkiä netissä. Ilman ripsienpidennyksiä, ilman täydellistä ihoa, ilman kestovärikulmia. Mie vaan.

Ja nämä kuvat on somessa yleisempiä:

 

 

Haastan SINUT somettaja, bloggaaja, instaaja tai vbloggaaja julkaisemaan meikittömän kuvasi. Julkaisemaan, vaikka ihosi ei olisi täydellinen. Vaikka kasvoilta löytyisi virheitä, jotka ei ehkä kuulu ”somemuottiin” jota kadehditaan ja tavoitellaan. #ilmanmeikkiä

 

SEURAA MAMAA

Facebookissa / Instagramissa

 

 

Kommentit (5)
  1. En tiedä, onko noloa myöntää, mutta arjessa usein painelen ilman meikkiä töihin esimerkiksi 😀 En näe mitään järkeä, että meikkaan, jos olen vaikka menossa salille töiden jälkeen, sitten joutuisin vain pesemään niitä jossain pukuhuoneessa. Noup, not for me. Somessakin on meikittömiä kuvia ja Snäppiin ja Instaan tulee höpistyä ihan ilman meikkiä eikä se juurikaan edes haittaa. En vaan jaksa uskoa, että ihmisiä kiinnostaa niin paljon onko meikkiä vai ei 😀

    1. Eihän siinä ole mitään noloa, arvostan :)! Mie en ikinä pese meikkejä ennen kuntoilua :D. Siinähän ne sitten peseytyy illalla kun kasvot pesee :).

  2. Kuljen useasti ilman meikkiä. En vaan koe

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *