IHMISTEN HUONOT KÄYTÖSTAVAT

Viimeisen parin viikon aikana vastaan on tullut sellaisia hetkiä, jossa olen miettinyt missä helvetissä ihmisten käytöstavat ovat?! Minulle on pienestä pitäen opetettu käytöstapoja ja ne koen myös tärkeäksi oman lapsen kasvatuksessa. Eikö ihmiset oikeasti osaa ajatella omaa napaansa pidemmälle, ovatko he niin laiskoja vai niin perkeleen tyhmiä? Tässä parin viikon sisältä 5 esimerkkiä ihmisten töllön töistä. Pieniä yksinkertaisia juttuja jotka tuli ekana intuiitiolla mieleen,paljon isompiakin on tottakai olemassa.

Esimerkki 1.

Olimme Angry Bird puistossa, jossa oli lasten ajorata. Ohjeissa luki, että 3 kierrosta per ajokki ja sen jälkeen palautus. Katsottiin vähän muiden meininkiä siellä ja siitä vaan jotkutkin ipanat viiletti valehtelematta varmaan 10 kierrosta. Vanhemmat vaan naureskeli vieressä. Osan vanhempia ei näkynyt paikalla ollenkaan. Mies ja poika ajoivat sylikkäin ohjeissa määrätyn 3 kierrosta ja palauttivat auton.

Esimerkki 2.

Toinenkin tapaus Angry Bird puistossa. Ampumisleikissä oli 2 pyssyä. Toisessa jono eteni jouhevasti, ampuja leikki 2-3 kierrosta, mutta toisessa ei todellakaan. Siinä leikkijänä arviolta n. 9-vuotias tyttö joka vaan jatkoi ja jatkoi varmaan 15-minuuttia.

Esimerkki 3.

Citymarketissa ostoskärryt oli jätetty hujan hajan. Ihan hirvee vaiva palauttaa ne omille paikoilleen. Suoristin itse kärrit riviin. Ei kuulu minulle, en ole kyseisessä kaupassa töissä mutta ajattelin tehdä palveluksen.

Esimerkki 4.

Pöytiin jätetyt astiat hujan hajan. Olimme hotellin aamupalalla ja todella moni asiakas oli jättänyt lautaset ruokailun jälkeen ihan miten sattuu. Sormiinko ihan sattuu se vaiva, että laittaisi ne lautaset päällekkäin? Me kerätään aina mahdolliset ruuantähteet yhdelle lautaselle ja kerätään puhtaammat lautaset pinoon. Olin aikaisemmin baarissa töissä jossa tein mm. blokkarin hommia eli keräilin laseja ja varsinkin siitä asti pirunsarvet nousee pystyyn kun näkee ihmisten perseilyn astioiden kanssa.

Esimerkki 5.

Karkkikauhat hujan hajan. Irtokarkkihyllyillä kaupat pitää laittaa omalle paikalleen sinne kouruun, EI sinne alas lapsien hiplailtavaksi. Aina kun otan irtokarkkia pyrin ottamaan kauhan joka on nimenomaan siellä ylhäällä kourussa, ällöttää napsia karkkeja siinä alhaalla töröttävällä kauhalla. Ja joojoo, tiedostan kyllä että ylhäällä kourussa olevakin on varmasti voinut olla siinä alhaalla, mutta silti.

Ihmiset, käyttäytykää ja ottakaa se pää pois perseestä. Kiitos, t.raskaushormoni hirviö joka hormoneista huolimatta osaa käyttäytyä ja ajatella mm. ohjeistuksia ja muita ihmisiä.

Tuleeko sinulla viime ajoilta mieleen tilanteita jossa olet ihmetellyt ihmisten käyttäytymistä? Myönnätkö itse tekeväsi esimerkeissä kertomiani töllön töitä?

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

Kommentit (22)
 1. Aika olemattomat ongelmat sinullakin. Tämän varmaan oli tarkoitus saada sinut näyttämään hyvältä? Ja aikuistenkin maailmassa muut jyräävät yli jos ei opi pitämään puoliaan, ajavat esim 20 kierrosta.

  1. Mies83. Jos niille lapsille opetettais käytöstapoja jo lapsena (eikä vanhemmat vain naureskelis vieressä), niin todennäköisesti ne lapset osais käytöstavat myös aikuisena ja silloin ei tarvitsisi ajaa sitä 20 kierrosta 🙂 Toivottavasti KAIKKI vanhemmat tajuaa opettaa käytöstapoja nykyajan kersoillekin!

  2. Tiina / Fit Fat Mama
   18.7.2017, 20:49

   Voin kertoa, että elämässäni on ollut hurjan paljon isompia ongelmia. No kyllä mielestäni hyviä käytöstapoja pitää noudattaa ihan pienestä asti 🙂

 2. Täytyy sanoa, että nyt en edes ymmärtänyt mistä tuossa kauhajutussa oli kyse. Samalla tavalla lapset niitä kaikkia hiplailevat olivat ne ylhäällä tahi alhaalla, ja kaupalla on velvollisuus pestä ne kaikki. Ajattelemattomuutta ehkä jättää kauha sinne alas, josta muut joutyvat sitä kumartelemaan, muttei huono käytöstapa.

  Huonoihin käytöstapoihin menee mielestäni viikonlopun aikana kohtaamani käytös. Täydessä junassa jouduin seisomaan vauvamahani kanssa, kun siististi pukeutuneet setämiehet linnoittivat paikkoja, jotka oli merkitty liikuntarajoitteisille ja raskaana oleville. Tai kun viimein pääsin istumaan, edessä matkustava röyhtäisi eväiden nauttimisen päälle ja mitään kysymättä rysäytti tuolin takakenoon ja kävi ruokalevolle käytännössä mahani päälle.

  Mutta ehdottomasti vanhemmilla on velvollisuus vahtia lapsiaan ja opettaa näitä ottamaan

  1. Tiina / Fit Fat Mama
   18.7.2017, 20:50

   Joo oon aika natsi tossa karkkikauha jutussa, mieskin ihmettelee aina miksi jaksan tuosta joka kauppareissulla keuhkota :D.

   Hyi mitä käytöstä :o. Raskaana olevia ehdottomasti pitäisi kunnioittaa, mahaan jos joku äkillinen paino/paine rysähtää niin vauvalle voi käydä pahimmassa tapauksessa jotakin 🙁

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *