HYVÄSTI ORAVANPYÖRÄ!

Perjantaina kello 16.30 suljin työkoneen ja oven perässäni. Nyt alkoi 3-viikon kesäloma josta alkaa suoraan mammaloma. Voin sanoa, että HYVÄSTI ORAVANPYÖRÄ!

Hitsi mikä tunne. Kaikille olen toitottanut, miten ihanaa se on, mutta kun asia oikeasti tuli konkreettiseksi ja kävelin työpaikan ovesta autolle päin, iski vähän jännä olo. Meillä on oikeasti kohta 2 lasta yhden sijaan! Miten riitän kahdelle äitinä? Miten osaan elää hetkessä ja nauttia tuosta ikimuistoisesta vauvavuodesta? Mitä jos pälli ei kestä? Mitä jos rahat loppuu? Mitä jos vauvalle tulee koliikki? Miten parisuhteen käy? Miten esikoinen reagoi vauvaan kun se on aikuisten oikeasti täällä?

Lahja päiväkodin hoitajille. Hoksasin juuri, että unohdin kirjoittaa Eetun ja miehen nimet tuohon, hups.

Ajatuksena on olla kotona 1,5 vuotta ja tämän olen kertonut myös esimiehelle. Mieluusti voin kuulemma tulla aikaisemminkin mikäli tilanne vaatii ja faktahan on se, että kotona olo aikaa säätelee pitkälti taloudellinen tilanne. Vaikka olen säästänyt useita tuhansia, sekään ei välttämättä riitä. Vaatii tiettyä epäitsekkyyden opettelua kun on tottunut siihen ettei jokaista senttiä tarvitse laskea. En aio itseäni vauvasta huolimatta unohtaa, enkä myöskään esikoista ja en myös halua luopua kaikesta. Olen tehnyt laskelmia ja suunnitelmia, enkä usko että meillä mitään hätää tulee olemaan. Mutta onhan se jännä tilanne kun normaalin 2 kertaa kuussa palkan sijaan tulee sitten Kelan raha. Jonka summaa en edes vielä tiedä, joka sekin vielä vähän stressaa. Ahdistuneisuushäiriö on nostanut lähiviikkoina vähän päätään, huomaa ahdistus+stressiajatusten nousseen vähän useammin päätään. No häiriö tai ei, niin varmasti ihan normaalia miettiä näitä juttuja.

Eetun päiväkoti loppui myös perjantaina ja hälläkin alkoi kuukauden mittainen kesäloma. Elokuussa minimies aloittaa uudessa hoidossa joka on nykyisen Kotimme lähellä. Harmittaa kovasti kun sälli joutuu vaihtamaan hoitoa, mutta yhden auton taloudessa ei oikein ole vaihtoehtoja. Elokuussa alkava hoito on jo Eetun kolmas ja toivottovasti viimeisin. Ensin hän oli iltahoitoa tarjoavassa päikkärissä, mutta kun iltahoidon tarve loppui siirtyi mini toiseen. Toisessa hän olikin muistaakseni pari vuotta, ensin pienten ryhmässä josta siirtyi isompien ryhmään. Siellä poitsulla oli kivasti kavereita, kunnon jätkäporukka joiden luona hän kävi synttäreilläkin ja kaikkea. Jännittää miten hän tottuu uuteen hoitoon, mutta onneksi Eetun kummitäti on siellä töissä ainakin joulukuuhun asti. Saa vähän inside tietoa sitten hihi.

Elokuusta alkaen Eetu on osapäiväisenä, 20 tuntia viikossa. Se, minkä aikaa pidetään poitsua hoidossa riippuu pitkälti siitä millainen vauva Myy on. Yksi ajatus on, että Eetu olisi kotona sitten tammikuusta alkaen, mutta sen saa sitten nähdä.

Mies on nyt myös kuukauden lomalla joten saamme koko konkkaronkka olla kuukauden kimpassa. Se tekee varmasti Eetulle hyvää, olla vielä hetki huomion keskipisteenä ennen kuin vauva syntyy.

Loman alkua juhlistettiin itsetehdyillä Pulled pork täytetyillä hamppareilla. Illalla käytiin porukalla jätskikojulta jätskit. Lauantaina kävin ystävieni kanssa syömässä Kerubissa ja jälkkäriksi ostettiin kolmeen pekkaan jätskiä joka syötiin rannalla penkillä. Sunnuntaina tsillailtiin ja hengailtiin kotipihassa aurinkotuolissa, pelattiin hetki mölkkyä ja imettiin aurinkoa. Ai että.

Menee varmaan hetki, että oikeasti ymmärtää että HYVÄSTI ORAVANPYÖRÄ! Sinne ei tarvitse ihan hetkeen humpsahtaa. Mutta ai että. Nyt tuntuu hyvältä pienestä stressipeikosta huolimatta. Pyritään nauttimaan kesästä <3.

 

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

Kommentit (14)
 1. Äiti myös
  3.7.2017, 12:46

  Kivaa mammalomaa! Jäin miettimään miksi Eetu menee hoitoon vaikka olet kotona. Eikö hän saa olla kotona äidin ja vauvan kanssa? Jos rahastakin on tiukkaa. Ja muutenkin lapsen paras paikka on kotona. Varmaan tulee pienelle syrjitty olo kun itse menee hoitoon ja äiti on uuden sisaren kanssa kotona. Tämä nyt toki oli minun mielipide.

  1. Tiina / Fit Fat Mama
   3.7.2017, 15:32

   Kiitos :). Itse en ajattele niin mustavalkoisesti,että aina lapsen paras paikka on kotona. Haluamme tarjota Eetulle leikkiseuraa ja aktiviteetteja sen 20tuntia viikossa,sen sijaan että hän joutuisi kilpailemaan koko ajan kotona Äidin huomiosta. Miun mielestä se on vaan etuoikeus pystyä tarjoamaan 4vuotiaalle tekemistä parina päivänä. Myös tietenkin oma hyvinvointini on tässä kyseessä,stressaisin vaan kokoajan että tylsistyykö Eetu liikaa kotona.

   Taloudellinen tilanteemme on hyvä vauvavuotta ajatellen kuten postauksessa kerroin,mutta tottakai se mietityttää silti, kuten luonteeseeni valitettavasti kuuluu miettiminen ja stressaaminen ehkä turhistakin asioista.

   Ja kuten postauksessa kerroin,todellinen tilanne selviää sitten kun Myy syntyy. Nämä olivat ensimmäiset suunnitelmat asioiden suhteen :).

 2. Kuulostaa mukavalta! Ollaan myös ajateltu, että jos saadaan tämä uusi tyyppi syliin asti, niin esikoinen jatkaisi pienellä tuntimäärällä hoidossa. Siinä vaiheessa eskariin ei ole enää kuin 1,5 vuotta ja toivoisin, että pojan nykyiset kaverit säilyis mukana menossa sinne asti. Mutta saa nyt nähdä. Ihanaa lomaa ja loppuodotusta!

  1. Tiina / Fit Fat Mama
   6.7.2017, 19:18

   Se olisi ihanaa, että lapsi ennättää tutustua päiväkodissa tuleviin eskarikavereihin :). Peukut pystyyn täällä odotukseen, onko kaikki menny tähän mennessä kuitenkin hyvin? Mitkä viikot siulla menossa :)?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *