Fit Fat Mama
Fit Fat Mama

HYVÄ POLKUPYÖRÄ LAPSELLE

Nyt kun Eetun jumppa on kesätauolla, on hyvä arkisin olla joku helppo, matalalla kynnyksellä suoritettava liikunnallinen aktiviteetti. Itselleni polkupyöräily on hyvinkin tuttua huttua, ennen raskauden aiheuttamia kipuja poljin työmatkat+hyötyliikunnat päälle.

Ensimmäinen sällin saama pyörä oli sellainen, missä aikuinen sai avitettua pyöräilyä takana olevalla työntöaisalla. Nyt tuli kuitenkin aika hankkia isomman pojan pyörä ja yhteistyökumppanini Jollyroomilta saimmekin Pinepeak Cruiser polkupyörän ja tässä meidän kokemusta kyseisestä menopelistä.

Pinepeak Cruiser on meidän kohta 4veestä ”maailman palas pyölä”. Lapsen ilo oli jotain käsittämätöntä kun hän pääsi ensimmäisen kerran kiipeämään pyörän päälle. Se oli ensimmäinen asia, joka meillä kotona käyville vieraille näytettiin polleana. Ulkonäöstä tulee mieleen hauskasti Batman pyörä hihi.

Pinepeak Cruiser-polkupyörää on saatavana sekä 12, että 16-tuumaisena. Hieman jännitti onko 12-tuumainenkin meidän minille liian suuri, mutta kaikeksi onneksi jalat yltää kivasti polkimille säädettävän satulan ansiosta. Pyörän käyttöikä on varmasti meidän minityypille pitkä nimenomaan säädettävän satulan ansiosta; sekä tietysti irrotettavien apupyörien ansiosta.

Epätasaisella hiekkatiellä ei aloittelevalla pyöräilijällä meininki ole kovin jouhevaa, asfaltilla sen sijaan pieni mies saa hyvin rullailtua. Koiran ulkoilutuskin käy näppärästi kun Eetu polkee pyörällään ja itse saan koiraa talutettua.

Isojen poikien pyörässä, kuten tätä kutsumme, on käsi-sekä jalkajarru. Eetu ei ole koskaan aikaisemmin käsijarrua käyttänyt, mutta todella hienosti hän oppi sen käytön. Käsijarru tuntuu olevan hänelle itseasiassa helpompi kuin jalkajarrun. Isojen poikien pyörässä on myös kello, jolla voi ringutella ihmiset pois tieltä.

Maksimikuormitus pyöräilijälle on 30kg, joten pyörä tulee varmasti olemaan pitkäikäinen meidän minille.

Mikäli Pinepeakin vaihtoehto ei tunnu teidän muksulle mieluisalta, kannattaa käydä kurkkaamassa muutkin lasten polkupyörävaihtoehdot. Vaihtoehdoista löytyy normipyörien lisäksi myös mm. potkulautoja ja potkupyöriä.

Hyvä polkupyörä lapselle, Mama ja mini kiittää!

Tykkääkö teidän perheen pienimmät pyöräilystä?

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

Kommentit (2)

  1. LadyBlue

    Hei tämä on vanha postays, mutta minkä pituinen poika on näissä kuvissa? Meillä pyörän hankinta edessä. Entä mistä tuo kiva kypärä on? Kiitos 🙂

    • Tiina / Fit Fat Mama

      Moikka, en muista tarkkaa pituutta, mutta piti 92/98cm vaatteita muistaakseni tuolloin :). Kiitos, tuo kypärä on kyllä söpis, harmi kun meni pieneksi :c Ostin sen Intersportista 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.