Fit Fat Mama
Fit Fat Mama

HYVÄ MAITOHAPPOBAKTEERI

Kirjoittelin lisäravinteista raskaana vähän aikaa sitten, siitä listauksesta jäi mainitsematta maitohappo jota minä -sekä lapseni on syönyt nyt pidemmän aikaa. Maitohappo tekee suoliston tasapainolle hyvää ja itsellä on aikaajoin lievästi sanottuna ongelmia sen kanssa. Joskus epäilin ihan ärtyneen suolen oireyhtymää. Varsinkin stressitilanteissa suolisto oikuttelee…erilaisia maitohappoja on siis tullut napsittua.

Lisäksi nyt raskausaikana, että tulevana imetysaikana maitohappobakteeri tekee myös lapselle hyvää.

Haluan parantaa myös lapseni suoliston tasapainoa, joten myös minimies syö maitohappoa.

Pureskeltava maitohappobakteeri joka myös maistuu hyvältä; aikuisen versio mansikalta ja lapsen banaanilta. Maitohapon lisäksi valmisteessa on myös mukana d-vitskua. Nämä purnukat sain blogin kautta eikä mitään velvoitetta ollut niistä kirjoittaa, mutta tykkäsin joten mielelläni kerroin näistä teillekin. Ei siis mikään maksettu mainos vaan tyytyväisen kuluttajan mielipide :).

*purkit saatu

Lapsen versio on hauskasti nallukan muotoinen. Eetu napsii näitä tosi mielellään ja leikkii aina ”au, käteni, au, jalkani” kun pureskelee tablettia. Jossain Muumien jaksossa sanottin ”tehokas lääke ei maistu hyvältä”, mutta näissä se väittämä on kyllä hyvin kumottu. Lapsen vastustuskyvynkin kannalta on hyvä syödä maitohappoa.

Vaikuttavat ainesosat/1 purutabletti 

 • 2 miljardia elävää Lactobacillus rhamnosus GG -maitohappobakteeria ja 2 miljardia elävää Bifidobacterium lactis -bifidobakteeria
 • 10 mikrog D3-vitamiinia

Valmistaja/markkinoija: Decem Pharma

*lähde

Aikuisten purnukassa on 30kpl, lasten 25. Me otetaan kumpikin aamuisin aina 1 tabletti jotta purnukka kestäisi pidempään.

Vaikuttavat ainesosat/1 purutabletti 

 • 9 miljardia elävää Lactobacillus rhamnosus GG -maitohappobakteeria ja 1 miljardi elävää Bifidobacterium lactis -bifidobakteeria
 • 10 mikrog D3-vitamiinia

Valmistaja/markkinoija: Decem Pharma

*lähde

Vertasin huvikseen Gefilus-maitohappovalmisteeseen joka on myös pureskeltava ja siinä sisältö näyttää tältä;

Vaikuttavat aineet

 • 5 miljardia Lactobacillus GG (LGG) maitohappobakteeria/purutabletti
 • C-vitamiini 12 mg

Valmistaja/markkinoija: Oriola

*lähde

 Monet kokee maitohappobakteerin tuotteeksi, jota syödään kausittain vaikka esim. ulkomaille lähtiessä, mutta itse syön sitä ihan päivittäin. Ja pylly kiittää.

Syötkö sinä päivittäin maitohappoa/annatko lapsellesi maitohappoa?

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

Kommentit (3)

 1. Mari

  Meillä lapset syövät gefilus-tabletteja päivittäin. Isommat nielaistavan kapselin, pienemmät pureskeltavaa.
  Kun lapsia on 5 tulevat nämä aika hintaviksi, enkä sitten itse henno käyttää.
  Ovat olleet erittäin käteviä siinä vaiheessa jos joutuu antibioottikuurille ( mikä meillä on harvinaista -johtuuko maitohapoista -haluan uskoa) niin maha ei ole mennyt sekaisin.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Antibiotit ovat suolistolle ihan myrkkyä, luin että yhden antibiottikuurin jälkeen menee vuosi, että suoliston tasapaino palaa ennalleen -huh! Siitä syystä itse en ihan hepposesti niitä itselle enkä lapselle halua…maitohapot tuovat nimenomaan tasapainoa suolistolle, joten varmasti hyötyä antibioottikuurin aikana :). Loisto juttu, että mahdollistat kaikille lapsillesi maitohapot 🙂

 2. Nimetön

  Kysyppäs asiantuntavalta lääkäriltä onko viisasta syödä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.