Asioita jotka tein toisen lapsen kohdalla toisin!

Toisen lapsen kanssa toimin paljon enemmän kiintymyysvanhemmuutta ajatellen, ensimmäisen kohdalla olin joissakin asioissa paljon jyrkempi monissa mielipiteissäni ja toimintatavoissani.

Tässä listattuna muutamia asioita jotka tein toisen lapsen kohdalla toisin!

Toisen vauvan kohdalla tein ruuat itse, esikoisen kohdalla ostin kaiken valmiina.

En tykkää ruuanlaitosta, mutta vauvan sössöjä tein mielelläni toisen lapsen kohdalla. Oli kivaa miettiä eri makuyhdistelmiä ja kokkauskin oli helppoa kuin mikä. Ainoa homma mikä oikeastaan vei aikaa oli kuoriminen ja pilkkominen. Tein isoja satseja kerralla joita otin tarvittaessa pakkasesta. Ensimmäisen lapsen kohdalla tein ehkä kerran itse sosetta ja senkin esikoinen yökki pois haha! Koin niin helpoksi kaupasta ostamisen, mutta toisen lapsen kohdalla halusin tarkemmin tietää mitä vauva oikeasti syö.

Pitkään imettäminen

Yli vuoden ikäisen imettäminen? Hyi hitto mitä hippimeininkiä. Ajattelutapani oli suurinpiirtein tuo esikoisen kohdalla. Neiti täyttää ensi kuussa 2-vuotta ja imetän häntä vieläkin. Vieroitus tehdään tänä kesänä minun toiveesta, Miina jos saisi päättää hän lupsuttaisi varmaan vielä koulussakin. ”Äääätiii tittiii” hän aina iltaisin huutaa 😀 <3. Imetän siis enää ennen yönunia ja yöllä ehkä kerran.

Perhepeti

Ensimmäinen lapsi nukkui alusta asti pinnasängyssä. Pikkuvauva aikana nostin yöllä viereen tissille, mutta yleinen ajatus oli, että lapsen paikka on omassa sängyssä. Omaan huoneeseen hän siirtyi jo 8-kuukauden iässä.  Toinen lapsi nukkui vieressä niin pitkään, kunnes hän tipahti sängystä pari kertaa ja sen jälkeen vasta siirsin hänet pinnasänkyyn. Tällä hetkellä Miina nukkuu omassa ison tytön sängyssä miun vieressä. Josta hän mönkii yöllä jossain vaiheessa viereen. Ajatuksena on siirtää hänet eri huoneeseen nukkumaan kunhan imetys loppuu.

Kantaminen

Esikoista pidin kantorepussa vain pari kertaa ja sekin oli ulkomailla. Neiti näpsän kohdalla kantoreppu oli ihan life safer pikkuvauva-aikana. Nyt Taaperoiässä en ole sitä käyttänyt kuin lentokentällä, mutta kantaminen ajatuksenakin aiheuttaa jotenkin lämpimiä fiiliksiä. Esikoisen kohdalla ajattelin senkin olevan vähän outoa.

Herkut

Eetun aikana olin liiankin fanaattinen herkuista ja piilosokerista. Kun esikoinen aloitti päiväkodin hän ei saanut syödä siellä olevia välipaloja, vaan hänelle tilattiin vähäsokerisia vaihtoehtoja. No, voin kertoa, että toisen lapsen kohdalla pipo on löystynyt tai suorastaan heitetty kokonaan päästä tuon asian suhteen. Miina syö ihan samoja juttuja päiväkodissa kuin muutkin ja saa maistella herkkuja muutenkin. Esimerkiksi kun olimme buffetissa ja neiti sai vetää hedelmäsalaattia kermavaahdon kera alle 2-vuotiaana. Tai kun annetaan hänelle pullaa omaan käteen tai saa oman minikokoisen jätskiannoksen.

Niin se ajatusmaailma voi muuttua. Vanhemmuus kasvattaa ja eri lasten kohdalla voi toimia hyvinkin eri tavalla.

Toimitko itse toisen lapsen kohdalla eri lailla?

Lue myös

Mitä EN tee toisen lapsen kohdalla

SEURAA MAMAA
Facebookissa / Instagramissa

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *