Hirveä haloo 1-vee synttäreistä

”Meidän Pikku-Petterin 1-vee synttäreillä tarjotaan itse tehtyjä cake popseja, hänelle on tehty lahjalista, kutsukortit on omin pikkukätösin nakerreltu ja koristeiden hankkiminen on aloitettu jo monta kuukautta sitten. Vieraita tulee reilusti yli 50henkeä”.

Nojoo. Itsehän aloitin synttäritarjottavien miettimisen tällä viikolla, enkä ole hankkinut vielä mitään koristeita. En vaan voi ymmärtää miten jotkut Mammat ottaa YKSIVUOTIS synttäreistä ihan helvetinmoisen stressin. Kaikki on oltava niiiin tip top ja jokainen yksityiskohta on mietittynä.

cake_pops

Varsinkin täällä blogimaailmassa olen nimittäin huomannut miten joka toisella Mamman omalla pikku kultakimpaleen synttäreillä kaikki suunnitellaan ja stressataan. On cake popsia, rieskarullaa ja vaikka sun mitä härpäkettä. Teemaa on mietitty ja vieraslista on metrin mittainen. Siis ne on YKSIvuotiaan syntymäpäivät. ei yksitoistavuotiaan. Yksivuotiaalle on aivan se ja sama roikkuuko siellä katossa satoja pompomeja tai onko Mama kökkiny tuntikausia kyökin puolella. Äidit vertailee ja kilpailee siitä kenen Pikku-Petterillä on kauniimmat ja cuuleimmat partyt. Ihme kun eivät palkkaa synttäripäivä suunnittelijaa. Eiku ainiin: supemutsit tekee kaiken itse!

Synttäreihin liittyviä postauksia tehdään kymmeniä. ”Esittelyssä Pikku-Petterin lahjalista. Esittelyssä koristelut. Esittelyssä tarjottavat”. Synttäreistä jankataan ja jankataan kuukausitolkulla. Onneksi postaukset voi jättää lukematta jos ei kiinnosta ja niin olen tehnytkin.

Stressasin ja mietin häitä sen verran pitkään, että varmaan senkään takia en jaksa, enkä halua pohtia ja miettiä tuntikausia jotain hemmetin synttäreitä. Eetu ei tule muistamaan oliko yksvee synttäreillä designer koristelut vai juotiinko pahvimukeista.

Tottakai olisi kiva katsoa kuvista jälkikäteen kun koti on kauniisti laitettu ja kaikki mätsää keskenään jne, mutta miulle on tärkeämpää kuvissa on se oma rakas synttärisankarini, ei niinkään oheissälä. Eetulle on varattu studioon 1-vuotiskuvaus ja lisäksi otetaan kotona erilaisia 1-vee kuvia.

20140724_144400

Meidän yksvee synttäreille tulee vaan mummit, kummit ja meidän perheet. Teemaa ei ole sen kummemmin, mutta jotain turkoosia haluan väriksi. Tarjottavat tehdään osittain itse ja osa nakitetaan tehtäväksi isovanhemmille. Ihan periaatteesta en tee mitään cake popseja vaikka miten olisivatkaan muodissa ja hyviä, koska niitä on kaikilla. Käytetään niitä tarjoiluastioita joita meiltä löytyy. Lahjalistaa tai mitään muutakaan meille ei tule, pyydetään ainoastaan rahaa Eetun turvaistuinta varten.

Itse olen nimittäin juhlien järkkäämisessä sellainen, että joko stressaan jokaisesta pikkumurusesta ja tarjottavasta tai sitten ääripäänä ei se ole niin justiinsa. Tänä vuonna päätän olla enemmän hälläväliä. Eetulla tulee olemaan lukuisia syntymäpäiviä ja niiden merkitys nousee iän kasvaessa. Yksitoistaveelle teema ja lahjat on varmasti tärkeämpiä kuin sille Yksveelle.

Meidän synttäripostauksen voit lukea TÄÄLTÄ!

Mitä mieltä asiasta? Olitko itse 1-vee synttäreihin liittyen stressaava-kaikki on oltava täydellistä-SuperMama vai hälläväliä-Mama?

 

edit: Se ei ole miulta millään lailla pois jos jotkut panostaa syntymäpäiväjuhliin eikä ole henkilökohtainen hyökkäys ketään vastaan. Tämä on vaan oma mielipiteeni. Mielipiteistä ei voi kiistellä sanonta on bullshittiä ja niistä nimenomaan tulee tappelua, mutta kirjoitin tarkoituksella asian kärkkäästi ja kärjistäen, älkää pliis vetäskö hernettä liian syvälle nokkaan :).

 

-Tiina

Kommentit (28)
 1. Emmi / & something daily
  7.9.2014, 12:23

  Mie vähän stressaan aina kaikista juhlista! nyt oli ihanaa päästä järkkää kunnon prinsessakemut, niitä oli kiva suunnitella ja toteuttaa 🙂

  Loppujen lopuks ne on vaan syndet joista lapsi ei oikeesti muista mitään 😀 Kuvista tietty kiva katsella, mutta kuka niitäkään hirveesti jälkikäteen katselee 😀

  1. Adella oli kyllä kivannäköiset partyt, mutta sie et miun mielestä silti ylihypettäny niitä blogiin vaan just sopivasti :).

   1. Emmi / & something daily
    7.9.2014, 17:24

    No kiva kuulla! 🙂

 2. Mä en koristele kotia,ota stressiä mitä tarjoon Aatun 1v synttäreil. Vieraitaki ehk max 12 eli perheet ja kummit. Tarjoillaan sitä mitä tehdään ja osa nakitetaan isovanhemmille 😉 eipä toi tajua ees täyttävän 1v

  1. Kuulostaa aika samalta mitä meillä :). Muutaman koristelujutskan kuitenkin teen, mut nekin löytyy kotoa jo valmiiksi joten mitään häsäilyä ei tarvitse asian suhteen tehdä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *