Helppo uunikana jossa onnistut varmasti

Olen aika huono kokki ja teen monesti keittiössä vaikka mitä feilejä. Mutta; NYT onnistuin tekemään ihan sairaan hyvää uunikanaa ja halusin ehdottomasti tulla kertomaan siitä teillekin blogiin.

Mies saneli mitä pitää tehdä, mutta feilaaminen olisi onnistunut silti haha! Tämä uunikana on niin helppo valmistaa, että huonokin kokki onnistui.

Tarvitset

1kg maustamattomia kanapihvejä

2 x 2,5dl sipulikerma

3 mandariinia

Mausteita (cajunmauste, broilerimauste, suolaa, paprikajauhetta)

Tee näin

Laita uuni lämpeämään 175-asteeseen. Aseta raa’at kanapihvit uunivuokaan ja mausta ne niin reippaasti, että pinta värjääntyy ”mausteen väriseksi”. Katso, että maustetta on suht tasaisesti joka kohdassa. Kuori mandariinit ja halkaise lohkot puoliksi niin, että hedelmäliha puoli tulee kanan pintaa vasten. Asettele halkaistut mandariinit kanojen päälle ja kaada lopuksi kaksi purkkia sipulikermaa pihvien päälle. Paista 175-asteessa n. 35-minuuttia.

Lisukkeeksi keitin riisiä (muista suola) ja paistoin vuohenjuustokiekot pannulla (pannu n. 7 -kuumuusasteella, vuohenjuustokiekko leivinpaperin väliin ja paistoin kummaltakin puolelta)

Oli ihan sairaan hyvää! Uunissa valmistaessa ei tarvitse pelätä kanan kuivumista ja kun nestettä (tässä tapauksessa kermaa) on riittävästi pihvit valmistuu ihanan muheviksi.

Lue myös

Ruoka FAILEJA: näin olen epäonnistunut keittiössä

Pinaattiletut (tein näitä viikonloppuna, sike hyviä!)

Kommentit (2)
  1. Vinkki vitosena nuo mausteet kannattaa sekoittaa pieneen määrään öljyä, ja sitten esim pullasudilla voidella kanaset päältä mausteöljyllä 🙂

    1. Hei kiitos vinkistä,pitää kokeilla ens kerralla 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *