Helppo keppijumppa kotipihassa!

Moikka! Aina ei tarvitse mennä merta edemmäs kalaan, tässä postauksessa näytän helpon keppijumpan jota vääntelen monesti lapsen  leikkiessä pihalla. Tälleen talvella on kiva saada jotain hyötytekemistä ulkoillessa, ei tuu kylymä ja saa samalla treeniä :).

Käytän ihan pihaharjaa, varsinaista jumppakeppiä ei siis tässä tarvitse. Toistomääriä ja treenin kestoa en ole koskaan tarkkaan näissä kyyläillyt, mutta hyvät määrät on esim. 3 x 10-12 toistoa.

Ensimmäiset liikkeet tekee hyvää yläselkä-hartia jumeille ja jalkaliikkeissä myös kädet ovat mukana.

Keppikierto

Ota leveä ote harjan molemmista päistä. Vie kädet suoraan eteenpäin ja pyöräytä vinosti edestä toiselle sivulle. Liike käy ihanasti yläselän jumeihin joita vauvan kantelu ja imetys juntturoittaa. Toista kummallekin puolelle.

Kulmasoutu 

Tee kulmasoutu harjanvarrella. Koukista polvia ja vie peppua hieman taakse. Ota kepistä kiinni ja liu’uta keppiä reisiä pitkin ja keskity ettei kyynärpäät lähde sojottamaan sivulle. Purista lapoja yhteen.

Soutu eteen

Vähän niinkuin kulmasoutu, mutta tässä seistään suorassa. Vie kädet suorana eteenpäin ja vedä taakse. Purista lapoja yhteen.

Jaloille teen lähes aina nämä kaksi liikettä jossa tehdään myös samalla ylävartaloa.

Kyykky+kepin nosto.

Laita harjanvarsi selän taakse, n. lapojen kohdalle. Kyykkää ja ylös noustessa nosta kädet samalla ylös.

1 jalan kyykky ja heilautus

Tämä on ihan miun lemppari! Laita toinen jalka eteen ja toinen taakse. Kyykkää alas, katso ettei polvi ylitä varvaslinjaa. Heilauta samalla keppiä ylöspäin taakse. Tekee gutvavaa pepulle ja yläselälle samassa liikkeessä.

Kikkailen liikkeitä välillä fiiliksen mukaan, yhden jalan kyykkyä voi varioida luistelukyykyksi, eli vie takajalan sivulle ristiin. Myös sellainen on tehokas, että takimmaisen jalan potkaisee eteen kun kyykkää.

Kivaa viikon alkua  <3.

Lue myös : Vaunujumppaa

Nopea 4 liikkeen kahvakuulatreeni

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *