Fit Fat Mama
Fit Fat Mama

HEI HEI MARRASKUU

Joulukuu oi joulukuu jo porskuttaa. Katsaus meidän edelliseen kuukauteen marraskuuhun.

Marraskuussa postasin 13 kertaa ja suosituimmat tekstit olivat avautuminen kahden lapsen arjesta, päiväkodin irtisanominen ja syön ihan päin persettä: parannus x 2

Käytiin Kuopiossa mammakaverin lapsen 4-vee synttäreillä. Oli ihanaa nähdä pitkästä aikaa ja kälättää <3. Oli ensimmäinen kerta vauvan kanssa pidemmällä automatkalla (n. 2 tuntia). Menomatkan Miina nukkui kokonaan ja heräsi vasta paikan päällä. Syötin pari kertaa synttäreillä ja bebe oli ihan kiltisti. Synttäreiden jälkeen käväistiin Matkuksessa ja siellä neiti heräsi. Käytiin perhehuoneessa syöttämässä ja laitoin Miinan kantoreppuun ja Ikean osuuden hän siitä nukkui kätevästi. Kotiin päin ajaessa vauva huusi alkumatkan, mutta nukahti sitten onneksi. Meni yllättävän hyvin!

Matkuksen puolella käytiin vain XL:ssä josta ostin itselleni hanskat. Ikeasta tarttui mukaan jotain pientä, kuten mm. joulutähti, paistinpannu ja sellaista.

Miina täytti 3-kuukautta <3. Neuvolassa käytiin ja siellä tuli 2 rokotetta sekä rotan tehoste.

Alku marraskuu oli vaikea. Eetu uhmasi ihan sairaasti ja vauva kiukutteli. Kun kerroin asiasta ääneen, lapset olikin sitten melkein viikon aika kiltisti. Taisivat tajuta, että nyt alkaa äidillä pipo kiristää liikaa haha! Omaa oloa helpotti myös asioiden sanominen ääneen sekä postauksessa, että ihan livenä juttelu, käytiin Miinan kanssa mm. Ennin luona moikkaamassa Mea neitiä. Tytöillä oli sattumoisin samanlaiset housutkin päällä <3.

Sairastelua oli myös hieman. Eetulle tuli elämänsä toinen korvatulehdus, edellisen kerran hän oli sairastanut sen 8 kuukauden ikäisenä. Miinaan tarttui myös flunssa ja hän oli kovin räkäinen. Nenäimuri ja suolatipat oli käytössä, sekä pilkottu sipuli.

Arkea helpotti kovasti se, kun irtisanottiin päiväkotipaikka ja sälli aloitti avoimen varhaiskasvatuksen. Päästiin stressaavista kiireaamuista eroon. Tällä viikolla vasta Eetu sanoi, että ”päikkäli oli ihan tyhmä paikka kun tiellä joutui olemaan sata tuntia” Eli ne pidemmät päivät 2 kertaa viikossa 5h 30min päivät tuntuivat hänestä tyhmiltä.

Tein ensimmäisen oikean treenin synnytyksen jälkeen ja liikuin muutenkin vähän enemmän. Olin niiiiin liekeissä ekasta treenistä, tuntui kuin olisin saanut palasen omaa itseäni takaisin <3. Olen ottanut nyt tavaksi miehen iltavuoroviikoilla käyttää koiran aina aamukävelyllä ja kotona tehnyt silloin tällöin kotijumppia. Tein myös koko kuukauden kuntouta keskivartalo raskauden jälkeen verkkokurssia.

Pieniä, arjen omia ihania juttuja oli kasvonaamiot, hiusnaamiot, meikkaaminen ja pari kertaa linnouttauduin vierashuoneeseen luurit päässä naputtelemaan ihan rauhassa tietokonetta kun mies oli lasten kanssa. Eetu oli mummolassa yökylässä ja mies ylitöissä, niin sain viettää kotona aikaa Miinan kanssa kaksin <3. Tehtiin ihania tyttöjen juttuja, kuten kuunneltiin Antti Tuiskua, otettiin selfieta, kuvattiin realistisen videopostauksen,  katottiin Salkkareita, räpsin kuvia, köllöteltiin lattialla ja annoin ainakin sata suukkoa pienelle.

Kivaa keskiviikon jatkoa <3

Lue myös hei hei lokakuu , hei hei syyskuu , hei hei elokuu

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

Kommentit (2)

 1. Lilli

  Hei.
  Minua kiinnostaisi postaus Miinan unista ja rytmeistä. Miten Miina nukkuu päivisin ja öisin? Kuinka usein syö? Nukahtaako itsekseen vai syliin? Osaako päivällä nukkua sisällä? 🙂 Olisi kiva kuulla! Ja vinkkejä jos kahden lapsen äidiltä saisi kun meillä minimies ei suostu sisällä nukkuun kun syliin silloinki taistelun lopputuloksena. Ja sylistä ei voi tietenköönäänään laskeaParvekkeella vaunuissa kyllä nukkuu. Mutta on Miinan ikäinen myöskin ja tarvisi useat useat unet niin kurja aina laittaa ulos. Kaikki vinkit otetaan vastaan!

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Moi Lilli, vastailen eka tähän, teen ehkä myöhemmin postausta 🙂
   Tarkkaa rytmiä ei oikeestaan ole Miinalla unien suhteen, riippuu vähän päivistä. Joinakin päivinä nimittäin nukkuu päikkäreitä yhteensä ehkä alle 2tuntia, mutta joinakin päivinä lyhyitä unia x2 ja pitkät n. 2h unet. Noina päivinä kun nukkuu tosi vähän on luonnollisestikin vähän kiukkuisempi, tosin eilen kun oli tuollainen vähäuninen päivä niin oli silti aika kivasti. Sanoin neidille, että tuon ikäinen tarvitsisi enemmän unta :D. Päivällä saan joskus nukutettua silleen, että imetän meidän sängyssä ja siihen nukahtaa. Ootko ite kokeillu tuota sängyssä syöttämistä ja varovasti siirryt pois kun nukahtaa? Jos nukahtaa syliin, niin yleensä heräytyy nopeasti jos lasken esim. sitteriin. Parhaiten melkein nukkuu turvakaukalossa jos ollaan liikenteessä jossain tai sitten liikkuvissa vaunuissa. Vaunut kun pysähtyy, niin herää yleensä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.