Fit Fat Mama
Fit Fat Mama

Halpaa ruokaa netistä

yhteistyössä fiksuruoka.fi

Lapsiperheessä ruokakulut ovat ehdottomasti yksi suurin menoerä. Nykyisin hehkutetaan kuitenkin säästämisen lisäksi myös paljon ekologisuutta. Miten yhdistää nämä kaksi asiaa, rahan säästäminen ruokakuluissa ja ekologisuus? Pääsin tutustumaan palveluun, missä yhdistetään nämä kaksi tekijää!

Kaikki nämä tuotteet maksoi yhteensä 5 senttiä!

Kyseessä on fiksuruoka.fi sivusto, joka myy tuotteita jopa -90% alennuksella. Itse olen ainakin sellainen alehaukka, joka kyttää aina ruokakaupassa käydessä punaisia aletarroja. Tässä on kyseessä verkkokauppa, jossa kaikki tuotteet on alelaputettu valmiiksi -20-90%  välillä. Tuotteiden hinnat lähtee alkaen sentistä!

Sivuston tuotteet hankitaan kaupoilta, jälleenmyyjiltä ja tukuilta, jotka eivät jostain syystä saa tuotteita ajoissa myytyä. Sen sijaan, että tuotteet heitettäisiin roskiin, ne myydään edullisesti eteenpäin fiksuruoka.fi:n kautta. Ruokahävikki on iso ongelma ympäri maailmaa, joten aika siistiä, että on keksitty yritys joka mahdollistaa hävikin vähentämistä ja ruokakulujen pienentämistä.

Miksi tuotteet menisivät tuottajilta, tukuilta tai kaupoilta muuten roskikseen? Syitä on monia; esimerkiksi jos tuotteen valmistus lopetetaan, pakkauksessa on joku virhe tai pakkausta vaihdetaan.  Tai sitten kauppa vain huomaa, ettei ennätä saada koko erää kaupaksi. Fiksuruuan mielestä on tyhmää heittää käyttökelpoista tavaraa roskiin ja niin kyllä miunkin mielestä.

Kun menin sivustolle ensimmäisen kerran, silmiini pisti heti ensimmäisenä sentin tuotteet -täh? Ruokaa sentillä? Klikkasin intopinkeänä alelasit silmillä ja kyllä, joukossa oli juuri sellaisia tuotteita joita normaalistikin ostaisin. Ruokakerma, ruissipsit, palautumisjuoma, sokeritonta mysliä ja suolaa. Kaikki elintarvikkeet yhteensä 5senttiä. Klik, klik, klik, kyllä kiitos.

Syksyllä on luvassa vauvan 1-vuotiskemut, sekä esikoisen 5-vuotisjuhlat. Juhlien järjestäminen on ihanaa, mutta aina kaupassa nousee silti hieman tuskanhiki otsalle hyllyn välejä seikkaillessa. Halusin etsiä löytyisikö sivulta edes jotakin juhliin sopivaa jotta urakka helpottuisi. Valitsin keksit&näkkileivät kategoriasta 4 erilaista keksiä, sekä leivonta kategoriasta löytyi ihanaa kultaista kakkupaperia pikkuneidin juhlia varten.

Urheilutuotteet ja välipalat kiinnosti  myös kovasti. Valikoimasta löytyi esim. proteiinivanukasta hinnaltaan 5,49e (norm. 29e joten alennus -81%) , Leaderin proteiinijauhetta hinnaltaan 9,90e (norm.16,95 joten alennus -41%) ja erilaisia proteiini ja välipalapatukoita. Tilasin   FitFarmin jogurtti proteiinipatukoita välipalaksi ja oli älyttömän hyvässä tarjouksessa ; 24kpl pakkaus maksoi 7,90e (norm. 22,80e joten alennus -65%).

Jossain vaiheessa tein kaikki lastenruuat itse vauvalle, mutta kun ateriamäärät kasvoi, rupesin itse hölläämään ja ostaamaan myös valmista. Lastenruoka kategoriasta löytyi mm. smoothieta, pilttejä ja naksuja. Meidän vauvalle tilasin jättipakkauksen pilttejä sekä maissirinkuloita.

Arkiruokaan saa vaihtelua erilaista mausteista ja mieheni, meidän perheen masterchef katseli silmät suurina fiksuruuan eri maustevaihtoehtoja. Tilattiin mm. maustekastikkeita, cajunmaustetta ja kalaliemikuutioita. Bull’s eye bbq kastike oli normaalihinnaltaan 6,89e, mutta fiksuruualta purkki maksoi 1,99e. Alennusprosentti -71%.

Joissain tuotteissa alennusprosentti nousee vielä isommaksi, jos ostaa esim. 3kpl tuotteita. Extra alennusta hyödynsin itse kekseissä ja hedelmäsäilykkeessä.

Pari paketti Bulguria, tacoja ja kalaliemikuutioita. Kaikki sellaisia, joita olisi muuten pitänyt ostaa normikaupasta normihinnalla.

Terveystuotteet ryhmästä tilasin vitamiineja, sekä joditippoja. Joditipat oli -70% alennuksessa.

Karkkihiiri selasi makeiset kategoriaa silmät pyöreinä ja tilasin twix bites pusseja 3kpl  sekä 3 erilaista jelly beania.

Tilaaminen on helppoa. Tykkäsin sivuston selkeästä ulkoasusta ja hakuominaisuuksista. Lempparisarakkeeni oli sentin tuotteiden lisäksi suosituimmat tuotteet sekä uudet tuotteet ryhmä. Ostoskorissa näkyi paljon säästin rahaa prosenteissa ja euromääräisesti mikä toi itselle wuhuu-fiilistä vielä enemmän.

Toimitustapana on postipaketti, nouto Turusta fiksuruuan toimipaikasta tai tarvittaessa jopa kotiovelle asti. Aika kätevää, miettii vaikka perhettä jolla ei ole autoa käytössä. Pyörän tarakalla voisi olla hieman hankalaa roudata yli 10kg pakettia kuten meillä tilaus painoi.

Haluan ehdottomasti jatkossakin hyödyntää fiksuruoka.fi sivua ja tilasin uutiskirjeen, jotta saan tarvittaessa napattua meidän perheelle superhalpoja juttuja. Uutiskirjeen tilaaja saa muuten ilmaisen toimituksen yli 29e ostokseen, joten suosittelen hyödyntämään senkin samalla. Kirjeen saa tilattua tästä.

Niin kätevää, olen hehkuttanut tästä monille kavereille ihan face-to-facekin ja uskon, että teillekin tämä on ihan huippu vinkki!

Oletko kuullut aikaisemmin fiksuruoka.fi palvelusta? Miten paljon siulla menee ruokaa hävikkiin?

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.