Fit Fat Mama
Fit Fat Mama

FLUNSSAN KARKOITUS KEINOJA? HELP!

Voi sfiidu. Aikaisemmin en ollut koskaan kipeänä, ehkä kerran vuodessa. Nykyisin tauti pukkaa entistä herkemmin. Stressi varmaan jotenkin syövytti elimistön vastuskyvyn niin voimakkaasti, että terveellinen ruokavalio ja lisäravinteetkaan ei näköjään tauteja työnnä pois.

Tällä kertaa kuume ei ole noussut, mutta sen sijaan ääni on kuin milläkin pornolinjan Marjatalla, kunnon viskibasso. Oma ääneni ei ole todellakaan möreimmästä päästä, joten kontrasti on aika iso.

Töissä oli hieman hankalaa kommunikoida ja työkavereilta pääsi useita naurun purskahduksia kun yritin möristä jotenkuten asiakkaiden kanssa. Pääsivät työtoverit helpolla kun en yksinkertaisesti voinut hölöttää samaan malliin kuin normaalisti.
Viimeksikin tauti iski pahimpaan mahdolliseen saumaan, juuri kun olimme lähdössä Kolille viettämään hääpäivää. Silloin onneksi sain juuri nujerrettua kuumeen ennen kylpylään lähtöä. JA nyt on taas pahin mahdollinen sauma, kun olen lauantaina lähdössä viettämään synttäreitäni. Mennään Kolille (kuinka huvittavaa, että viimeksikin sinne mennessä olin toipilaana) Issikkavaellukselle ja illalla rimpsalle. Olen viimeksi rillutellut muistaakseni tammikuussa, joten voitte uskoa, että odotus on kova.

Joten ääni on pakko saada toimimaan!

HELP, miten ja millä keinoilla olet itse saanut paineessa olevan äänen taas toimimaan? Kaikki poppaskeinot mieluusti kokeiluun!

flunssamenepois

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

Kommentit (9)

 1. Anni

  Taitaa olla nyt jo myöhäistä, mutta kun seuraavan kerran meinaa flunssa hyökätä, kannattaa vetää kunnon sinkin yliannostukset. Se tuntuu olevan ainoa juttu, jolla flunssaa voi kiertää. Tsemppiä äänen takaisin saamiseen!

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Kiitos Anni vinkistä :)! Otin illalla sinkkiä ja Aloe Vera juomaa reilusti, nyt ääni taas toimii paremmin jee!

 2. Riksu

  Sinkin syöminen lyhentää flunssan kestoa. Lämmin juotava. Jos nenä vuotaa tai on tukossa niin nenäkannu kehiin! Tuntuu tosi inhottavalta kaataa suolavettä nenään mut auttaa kyl tukkoisuuteen 😊 Höyryhengitys. Ja muista levätä 😊

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Kiitos Riksu vinkistä, otinkin eilen ja tänä aamuna sinkkiä :). Höyryhengitystä muistan lapsena tehneeni, se avaisi muuten kivasti ihohuokosia ennen naamiota joten voisinkin tänään illalla kokeilla..
   Salinkin jätin tänään väliin, toivottovasti tämä tästä 🙂

 3. Nappi

  Kuori valkosipulin kynnet ja laita yöksi villasukat jalkaan ja valkosipulit mukaan! Kyllä toimii 🙂

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Hitsit ei kotona ollut kuin vaan valkosipulimurskaa,en ihan sillä kehannu kokeilla 😀 pitää joskus koklaa tota:)

 4. Outi Karita

  Sinkkiä, vitskuja, pakuria teen tai kahvin joukkoon, inkivääriä…
  Itse löysin juuri aivan ihanan inkiväärihunajan 🙂

 5. Vilma

  Luontaistuotekaupassa tuossa jokunen aika sitten pyörin ja myyjä sai vakuuttuneeksi että tarvitsen maitohappobakteerikuurin ☝🏼️ Suolisto on pinta-alaltaan jalkapallokenttien kokoinen ja sen bakteeristo ja bakteeriston vointi/ hyvien/ huonojen bakteerien vointi vaikuttaa meidän koko hyvinvointiin ja ehdottomasti myös puolustuskykyyn 😉 Googleta lisää 😚 Mut voin suositella 👍🏻

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Suoliston vaikutuksesta kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin olen lukenutkin ja ollut muutamissa koulutuksissa :). Mielenkiintoista kyllä miten niin moni asia vaikuttaa sen kuntoon ja omalla kohalla stressi varmaan teki niin pahaa suolistonukalle, että vastustuskyky on niin huono..maitohappoa pitäisi vetää kuurina. Sitä olen silloin tällöin ottanutkin (:

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.