Esittelyssä perheen koira

Lukija pyysi, että kertoisin hieman meidän perheen karvaisesta vauvasta, eli Saajo-koirasta.Tämä on omistettu siis meidän höpelölle <3!

IMG_0230Ennen Tuomasta en tiennyt koirista mitään. ”No ne haukkuu ja tekee temppuja”. Olin enemmänkin kissa-ihminen. Sitten tutustuin Tuomakseen ja sitä kautta tietenkin Saajoon ja mieleni muuttui.

Parhaiten koiransa tuntee tottakai omistajansa, joten kysyin Tuomakselta :

Miten kuvailisit Saajoa?

Saajo on hieno ja kiltti koira. Vähän töhö, mutta hauska. Iloinen koira, yleensä. Tottakai mä vaan kehun omaa koiraani, häh!

11 Marraskuub

Tuossahan se tuli oikeastaan pähkinänkuoressa. Saajo on tosi kiltti. Eetu on napannu Saajon suusta lelun, kiskonu karvoista ja leikkiny sen ruokakupilla, mutta Saajo ei ole sanonut siihen mitään. Tietenkään koiraa ei saa repiä, mutta tuo pikku mönkijäinen kun kerkeää joka paikkaan, eikä Mama aina pysy perässä. Saajo on kiltti oikeastaan kaikille muille, paitsi toisille leikkaamattomille poikakoirille. Varsinkin jos toinen koira uhittelee, niin Saajohan pistää takaisin.

IMG_4400b

Saajo tekee välillä myös omia pieniä töhöilyjään. Se on mm. kaatunut kusiessaan, pyöriny kuin pomppupallo kallion rinnettä alas ja katsellut toiseen suuntaan juoksiessaan ja pamahtanut sitten tankoon. Selittäisiköhän törmäilyt pienen töhöilyn :D.

IMG_7075b

Kaikista iloisimmaksi Saajon tekee ruoka. Ja Tuomas. Saajo on niin ruuanahne, että se käy välillä hermoon. Keittiö on koiralta kielletty paikka, mutta sehän ei estä ruokapöydän äärellä hengailua. Imuria ei tarvita Eetun ruokaillessa kun Saajo hotkaisee kaikki lattialle tippuneet naksut ja sössöt. Mietittiin joskus, että mitenköhän paljon Saajon pitäisi syödä, että se ei enää jaksaisi. Vastaus tuli yhtenä juhannuksena kun Saajo söi niin paljon, että oksensi. Hetken päästä se oli taas kerjäämässä. Että semisti ruuanahne koiruus meillä. Nojoo, onhan tuota ruokaholismia välillä meissäkin, köhröm :D.

IMG_5484b

Ruuan ja Tuomaksen lisäksi Saajo tykkää paljon uimisesta, metsässä juoksemisesta, kepeistä, leluista, hellyydestä ja tietenkin tyttökoirista.

Saajo inhoaa kynsien leikkaamista, harjausta ja korvatippoja. Hygienia jutut on nou nou, kunnon äijjä siis.

IMG_5955b

Ollaan käytetty Saajoa muutaman kerran näyttelyissä, mutta se ei ole niissä kovinkaan menestynyt. Saajo on tosi komea, mutta rotumääritelmän mukaan liian suuri ja kippurahäntää ei saisi olla. Miun mielestä Saajon kippurahäntä on just ihana <3. Häntä on suorana ainoastaan silloin jos se on tosi masis, eli ei kovinkaan usein. Luonnetesteissä Saajo loisti ja sai tuomareilta sekä muilta koiraihmisiltä paljon kehuja.

IMG_7011b

Tämän vuoden aikana kun olen ollut vaan kotona, Saajo on kiintynyt minuunkin selkeesti enemmän. Se on ihana tunne tulla salilta kotia kun vastassa on selvästi ilahtunut koira :). Jännittää vähän miten Saajo suhtautuu sitten siihen, kun palaan töihin takaisin. Kun lauma ei olekaan ympärillä ja koira jää yksin. Tottakai Saajossa on myös niitä ärsyttäviä puolia ja varsinkin jatkuva karvanlähtö kyrsii, mutta kyllä hyvät puolet on selkeesti voitolla.

Meidän karva-vauva.

Löytyykö lukijoilta lemmikkejä? Oletko itse kissa vai koira ihminen?

Kommentit (7)
 1. Toi vika kuva <3!! Ja muutenkin aivan ihanan näköinen koira!

  Olen kissa- ja koiraihminen, sydän sykkii täysillä molemmille. Neljä vanhaa kissaa ja kaksi yhteishuoltajuudessa (isäni kanssa) olevaa koiraa kuittaa rapsuttelu- ja lenkkeilytarpeet. Tai luulisi, silti aina kyläpaikoissa on pakko vällytellä muidenkin otuksia.

  1. Siulla on sit paljon rapsuteltavia 🙂
   Miulla on kissa vanhus; vilma 16-vee joka asuu iskän luona :). Sillon ku muutin pois kotoo, nii en ottanu sitä mukaan kun se on tottunu kulkemaan vapaana ja kaupungissa ei pysty pitämään :s

 2. Hauskannäköinen karvakaveri tuo Saajo 🙂 !

  Meillä asustelee kissa ja koira (saksanpaimenkoira). Molemmat elukat kiinnostaa meijän pikkuneitiä tooooodella paljon, ja tällä hetkellä kun liikkuminen alkaa sujua melko sukkelasti on eläimetkin helisemässä – äidistä puhumattakaan 😀 Kissa kestää rajumpiakin silittelyjä ja suorastaan hakeutuu vauvan lähettyville. Koira on pääasiassa päiväsaikaan ulkona, ja kiinnostuneisuus vauvaa kohtaan on melko etäisen uteliasta. Itse lukeudun enempi kissaihmisiin – tosin tää äitiysloma-aika ja sen mukanatuoma kotonaolo on ehkä saattanut saada mua innostumaan vähän enempi myös koirista 😉

  1. Saajo on kyl sellane höpelö :). Eetuki on kiinnostunu koirasta ja innokkaasti aina ryömii saajon luo :). Kissan se on nähny vaan pari kertaa, en oo uskaltanu antaa mennä lähelle vaikka tuskin vilma-vanhus mitään ees tekis

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *