Fit Fat Mama
Fit Fat Mama

Eroon Turvotuksesta!

Huhhei mikä olo reissun jälkeen. Kuin pullataikina joka on kohonnut pari päivää ilman paksuna olemista, eli olo ei ole todellakaan mikään fresh. Turvotus menee miulla suoraan kylkiin, joten ennen reissua ollut jo melko littana maha on vain muisto vain.

Reissussa syön kuin pahainen jenkkipossu. Mätin joka päivä suklaata ja muita herkkuja, ateriarytmiä ei ollut ja veden juontikin jäi liian vähälle. Reissussakin ja varsinkin helteellä olisi todella tärkeää juoda tarpeeksi, mutta en vaan uskaltanut, koska ikinä ei tiedä missä lähin vessa on, eikä ulkomaista viis huvita kusasta housuunkaan.

Kun antaa pikkusormen se vie koko käden, ja tarkkaan ruokailuun sekä liikkumiseen on hankalampi päästä kiinni. Aikaisempien reissujen lomaturvotuksen karkoituksesta oppineena, tiedän kuitenkin mikä itselläni auttaa. ”Miksi vetää ruokailut perseelleen reissussa ja valittaa myöhemmin”, no koska loma. Silloin haluan tarkoituksella irtaantua nimenomaan arjesta. Arkena en herkkuperseile joka päivä, enkä todellakaan vedä päivälliseksi burgeria.

i'm not pregnant, it's just burger.
i’m not pregnant, it’s just burger.

1. Veden juonti.

Arkena juon poikkeuksetta 2-3 litraa päivässä vettä. Vedenjuonti mm. vilkastuttaa aineenvaihduntaa, tekee hyvää iholle (ihoni on nyt kuin teinipojalla kun en ole juonut tarpeeksi) ja täyttää mahaa. Monesti tyypit voivat nimittäin tuntea nälkää, vaikka kyseessä on vain nestevajaus.

2. Ei napostelua.

Hampaat ja maha tykkää kyttyrää silloin tällöin napsimisesta. Sipsi sieltä, muffinsi kahvilasta ja sitä rataa.

3. Säännöllinen ateriarytmi

Verraten edelliseen, napostelu siis pois ja säännöllinen ateriarytmi takaisin. Kun syö tarpeeksi usein, nälän tunne ei iske kuin salama kirkkaalta taivaalta ja et joudu vetämään ties mitä huttua suuhun. Nim. eilen en syönyt välipalaa töissä ja kotona vedin ison kasan karkkia kun oli niin nälkä , ei näin!

4. Liikunta takaisin arkeen

Reissussa kävelin jalkani rakoille, mutta kotisuomessa istun 8-tuntia töissä, joten vapaa-ajalle on saatava taas liikunta aktiivisesti mukaan. Aamulenkit ennen reissua oli aivan ihanat ja sain niistä hurjasti virtaa tulevaan aamuun. Olo on vain nyt niin äklö, että en uskalla vielä lähteä hölkkäämään sisuskalut helisten lenkkipolulle.

Ennen reissua
Ennen reissua

Nämä perusjutut takaisin arkeen mukaan ja turvotus laskee! Se, miten nopeasti maha littaantuu ja äklö olo poistuu, riippuu myös ihmisestä. Mie palaudun onneksi suht nopeasti jos vaan pysyn ruodussa. Joillakin voi kestää kauemmin.

Lyötkö lomalla ranttaliksi vai noudatatko silloinkin tarkkaa linjaa?

SEURAA MAMAA Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

Kommentit (18)

 1. Elina

  Heitän ranttaliksi 😀 vähä sama juttu näin kesällä, et höllää ja syksyn tullen taas tiukentaa otetta! 🙂

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Heh kiva etten ole ainoa 😀 Miulla meinasi käydä viime kesänä samalla lailla, paitsi sitten ennen häitä vedin tiukan linjan ja timmiydyin onneksi häihin sitten tarpeeksi :). Ja syksyllä sit toivottovasti uudella innolla hihi 😀

 2. Rakkaudella, Hannele

  Oi kääk, tuo on niin tuttua! Etenkin raskauden jälkeen vatsa pullahtaa tosi helposti ulos, onneksi mullakin se kuosiutuu takaisin sitten jossain vaiheessa, jos vain jaksaa syödä oikein ja liikkua.

  Aivan mielettömän kaunis muuten tuo sun uus profiilikuva! Tykkään kertaa sata :).

  <3 Hannele
  http://www.rakkaudellahannele.fi

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Joo, nii muute, ei näin voimakkaasti ennen raskautta tehny masu jos oli syöny huonosti, argh siis taas joku sivuvaikutus :D.

   Oi kiitos Hannele <3

 3. www.minajamuud.blogspot.fi

  Hyvä kuva. Just se turvotusmaha. Mulla on just samanlainen, niin kuin olisi raskaana. Helposti se vatsa kasvaa 😀

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Hehe joo toi vastasi aika hyvin lomamahaa, nyt on jo onneksi edes hieman laskenut ettei tule työkavereilta pitkiä katseita 😀

 4. anna^

  Moi pitkästä aikaa. Itse heitin ennen ihan ranttaliks lomalla ja ”lomalla”, mutta nykyään mulla on älytön itsekuri, että kyllä herkuttelen nykyäänki, mut en samalla tapaa kuin ennen (sipsii, dippii, suklaata, karkkii ja pizzaa). 😀 En oikein tiedä mistä tuo ihme kuri oikein kumpuaa nykyjään? Mut ehkä se on vain hyvä asia 😀

  • Tiina / Fit Fat Mama

   No moi pitkästä aikaa :)! Ehottomasti on vaan hyvä asia kuri pysyy 😀 :)!

 5. Liisa

  Hitto ku meinasin instassa jo onnitella vauvasta, kunnes huomasin että kuvan päällä oli ruksit :D:D
  Mä syön aina samanlailla, oli loma tai ei. En oikeestaan nykyään enää ees tiedosta mitään loma-käsitettä 😀
  Mut siihen en ota kantaa, onko se ny nii terveellistä syömistä:D Vettä tulee kyllä aina juotua paljon!
  Vähän onnekasta, että sulla toi turvotus kuitenki lähtee nopeesti:)

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Hehe et oo varmaan ainoo joka niin luuli :D. Nii no joo, ku on kotona nii loma käsite on ehkä vähä eri ku töissä käyvillä :). Mie en onneksi syö samalla lailla ku lomalla,muute paino alkas varmaa eri kymmenluvulla 😀

 6. Maaria | HULIVILINI

  Jep. Turvottaa. Mua ei ennen raskauksia turvottanut, nyt sit senkin eestä 😀 Samat niksit todettu toimiviksi!

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Hehe hyvä etten oo ainoa mamma-möhömaha syöpöttelyjen jälkeen 😀

 7. Milla

  Huhhei, arvaa oliko täällä samanlainen turvotus ja kökkö olo loman jälkeen…. Puolitoista viikkoa putkeen epäsäännöllistä ja epäterveellistä syömistä suht usein, eikä vettäkään tullut juotua sitä 2-3 litraa päivittäin. Miulla kans turvotuksien poistoon auttaa mustaherukkamehu ja ananas, nopeuttaa kummasti kun palaa muutenkin takas ruotuun liikunnan ja ruokavalion kanssa. 🙂

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Ananas ja myös mansikka kyl auttaa :). Harmi kun kummatki on tuoreena aika hintavia :/. Ananasta en ookaa pitkää aikaan syöny nams :).

 8. Piia

  Hyvä tsekkauslista. Ite voin ainakin tällä lomalla vetää yli kaikki noi kohdat, onneksi arki alkaa pian 😀

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Kiva että tykkäsit :). Joo kyllä meinaa jäädä tämä lomamuudi päälle :D. Ens viikolla pakko stoppaa tää löysäily! Tänään onneks tein kotona jo reeniä :).

 9. Anne

  Täällä mennyt kans loma ihan herkutellssa ja treenit jääneet unholaan.. Samanlainen maha kehittynyt ja juuri tänään tuskailin miehellä, että näytän ihan kuin olisin raskaana 😀 Kiitti vinkeistä, täytyy ottaa nyt itseä niskasta kiinni ja suunnata salille. Vesipullon kanssa.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Ikävää että siullaki turvonnu olo, mutta kiva saada vertaistukea etten ole ainoa hih 😀

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.