Fit Fat Mama
Fit Fat Mama

EPÄSUOSITUT MIELIPITEET

Mielipiteistä ei voi kiistellä on höpölöpöä, niistähän sitä juuri kiistelläänkin. Tässäpä muutama oma ehkä epäsuosittu mielipide;

Mekko Bikbok

 1. 1. Pipi/Poppa ja muut lässysanat lapsille

Oma äitini muinoin kuulemma sanoi minulle, että Tiinallehan puhutaan sitten kuin normaalille ihmisille. Sama juttu on periytynyt oman lapsen kasvatukseen, ei ole mitään hemmetin poppaa vaan KUUMA ,ei mitää pipiä vaan HAAVA. Lapsetkin on ihmisiä joten heille voi puhua normisanoilla.

2. Adidaksen 3-raitalegginsit

Ne näyttää niin hyviltä monien päällä, itse kun kokeilin niin ei. Perse kuulsi housuista läpi kun kokeilin kyykätä. Mitä tekee housuilla joista ahteri paistaa läpi? Vai liekö syynä sekundapari vai raskauden myötä levinnyt perse.

3. Säästä valittaminen

V*ttuku on ollu paska kesä!” No ei se siitä valittamalla parane. Milloin Suomalainen sitten olisi säähän tyytyväinen? Ei koskaan. Milloin on liian kylmä, milloin liian kuuma. Milloin sataa vettä, milloin rakeita. Itse en jaksa kuluttaa turhaa energiaa jatkuvaan säävoivotteluun. Tänäkin kesänä varsinaisia sade-sadepäiviä ei ole oikeasti edes ollut paljon mitään, pilvistä joo, mutta ei ne pilvet estä vaikka ulkoilua. Sadepäivänä voi leipoa vaikka pullaa tai katsoa leffaa.

4. Urheilijoiden negatiivinen arvostelu

”Suomi veti iha paskasti nekin kisat”. Joo, hyvähän se on sieltä sohvalta huudella. Muutenkin kaikenmaailman urheilun fanaattinen seuraaminen on asia jota en ymmärrä lainkaan.

5. Terveyshässäkkä leivokset, -mitääntön 

Gluteiiniton, munaton, maidoton, jauhoton, kaiketon reseptit. Tai sitten just sellaiset ohjeet joiden raaka-aineet on luokkaa ulkoavaruus joita tarvitaan tyyliin ruokalusikallinen ja raaka-aine maksaa mansikoita. Itsekin harrastelin jossain vaiheessa proteiinijauheella kikkailtuja leivonnaisia paljonkin, mutta käsi sydämellä –kyllä ne aidot oikeat herkut on paljon parempia. 

6. Överiripsienpidennykset

Olen nähnyt ripsiä jotka on lyöty lievästi sanottuna yli. Näyttävää voi olla ilman, että näyttää kantavansa karvamatoa silmäkulmassa.

7. Överi jatkuvat mainokset blogeissa

Kun oikeasti  jokaisessa postauksessa on ”sisältää mainoslinkin”.Tai kun jokaisen postauksen lopussa on heitetty random info ”täällä ja täällä verkkokaupassa just nyt huippuale” kun itsessään blogitekstin kirjoitus koskee ihan jotain muuta.

8. Raakasuklaa

Ei se voita normaalia suklaata, ei sitten millään.

9. Kasvissyöjät jotka ei syö edes juustoa

En vaan ymmärrä kasvissyöjiä, jotka ei syö edes juustoa. Miten se vahingoittaa lehmää tai muita eläimiä jos maidosta valmistetaan juustoa? Sellaisen kasvissyönnin ymmärrän paremmin, missä ei syödä liha-lihaa, mutta toi juusto/kananmuna/ettei tyyliin edes voi syödä karkkia jossa liivatetta menee miusta vähän yli. Voitte valaista minua halutessanne, en vaan ymmärrä pointtia..

Kuvat on räpsäisty kolmisen viikkoa sitten mökillä miehen toimesta.

Samaistutko miun mielipiteisiin vai oletko täysin eri mieltä? Mistä aiheesta?

Kivaa viikonloppua <3.

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

Kommentit (41)

 1. Cheese

  Hehee arvasit varmaan, että joku tarttuu tuohon kasvissyöjät-kommenttiin.
  Itse olen ymmärtänyt, että nämä juustonvälttelijät eivät syö maitotuotteita eettisistä syistä. Maitotalous on melko iso bisnes, eikä lehmien olot näillä tiloilla ole välttämättä kovin hyvät. Monet myös vastustavat sitä, että emot erotetaan poikasistaan lähes heti syntymän jälkeen, jotta ihmisille saataisiin maitoa. Vegaanit taas eivät syö mitään eläinperäistä, kukin omista syistään. Välillä on myös hyvä miettiä omia kulutustottumuksiaan esim maitotuotteiden suhteen 🙂

  Oli hauska huomata että samaistun melkein kaikkiin muihin mielipiteisiisi! Erityisesti lapsille lässyttäminen, huhhuh.

  Terkuin juustoa syövä kasvissyöjä Adidaksen kolmiraitaleggareissa

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Joo se oli arvattavissa :D. Maitotuotteita itse en överisti käytä, en juo esim.maitoa kuin kahvissa. Joskus harvoin lasi maitoa. Mutta en tosin eettisistä syistä, vaan koska en tykkää eikä tee vatsalle hyvää. Maitotuotteita kannustetaan Suomen kulttuurissa mielestäni liikaakin..

   Lapsille lässytys poppa ym tyhmillä sanoilla on tyhmää, kiva että olet samaa mieltä ja kiitos kommentista 🙂

 2. Tiia

  Samaa mieltä kaikista! Ja aargh tuo valittaminen, negatiivisuutta ei vaan jaksa. Päivittäin löytyy asioita, joista olla positiivinen. Se voi olla vaikka kauniit pilvet taivaalla tai onnistuneen ruuan maku. Pienet jutut! 🙂

  Ihania kuvia<3

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Niinpä, jokaisesta päivästä vaikka olisi miten paskaa tahansa löytyy aina jotain hyvää. Jokaisen olisi hyvä pysähtyä hetkeksi miettimään vaikka päivän päätteeksi mikä oli päivässä parasta 🙂
   Kiitos Tiia <3

 3. Hanna

  Hei!
  En ole kasvissyöjä, mutta luulenpa silti osaavani vastata kysymykseesi miksi kasvissyöjät eivät syö juusto/munia tms 🙂
  Kyse ei ole juuston *valmistuksesta* , vaan siitä että se juuston alkuperä (eläin) joutuu elämään kärsimyksessä. Samoin kananmunien kohdalla, ne tulevat kanoista, jotka joutuvat elämään ahtaissa tiloissa tehtävänään vain munia/päätyä teuraaksi. Liivate on käsittääkseni porsaasta, sikaloissa eläimet elävät vain teurastusta odottaen, näin kärjistetysti sanottuna.
  Ostamalla ja syömällä ko tuotteita tulee tukeneeksi tehotuotantoa, vertaa ostamalla lapsityövoimalla tuettuja vaatteita.
  Valaisiko yhtään? 🙂

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Valaisi kyllä enemmän, kiitos kommentista :). Onkohan ihan Suomessakin asia noin, jotenkin olen luullut että täällä on ihan hyvät oltavat eläimillä. Tosin onhan kaupoissa paljon ulkomailta tullutta lihaa ym

  • Jestas

   Erittäin naiivia ajatella, että asiat olisi jotenkin hyvin Suomessa. Mm. Ylellä on näytetty järkyttäviä dokumentteja salaakuvatuista maito-/lihatiloilta. Siellä on työntekijöinä hyvin julmia ihmisiä, jotka käsittelevät eläimiä kamalalla tavalla. Ei kannata ummistaa silmiä ja olla hyväuskoinen, koska Suomi.

  • Jessicajessicajessica

   En tiedä mistä tuon miehen kuva pölähti tuohon, en siis ole mies. Laitanpa siis uudella nimimerkillä kommenttini 🙂

   Erittäin naiivia ajatella, että asiat olisi jotenkin hyvin Suomessa. Mm. Ylellä on näytetty järkyttäviä dokumentteja salaakuvatuista maito-/lihatiloilta. Siellä on työntekijöinä hyvin julmia ihmisiä, jotka käsittelevät eläimiä kamalalla tavalla. Ei kannata ummistaa silmiä ja olla hyväuskoinen, koska Suomi.

   🙂

 4. Heini

  Jotta lehmä tuottaa tasaisesti maitoa, niin sen täytyy olla tiineenä ~vuosittain. Poikanen erotetaan emosta hyvin pienenä, ja maito kerätään ihmisille. Eli maitoa tuottavat lehmät ovat jatkuvassa raskaus-synnytys-erotetaan vasikasta -kierteessä. Hassua että edes kysyt, miten se vahingoittaa eläintä. Mutta aina oppii uutta, eikös :).

  • Sanna

   Pitää kommentoida tähän että itse en todellakaan tiennyt tuosta tuotantomenetelmästä, vaikka ikää on 34. Ja olen ihan navetassakin käynyt, mutta kaikkea ei voi tietää.

   https://sanseblogi.blogspot.fi/

  • Sanna

   Pitää kommentoida että itse en ollut tuollaisesta tuotantomenetelmästä tietoinen vaikka ikää on 34 vuotta ja olen navetassakin käynyt monesti. Aina siis oppii uutta.

   https://sanseblogi.blogspot.fi/

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Niimpä, kaikkea ei voi tietää 🙂

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Aina oppii uutta kyllä :).

 5. LOL

  Luulin että tuo viimeinen oli vitsi?? Apua tätä maailmaa…

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Ei ollu vitsi :).

 6. Noppa

  Ihan pakko kommentoida, että minusta tämä oli hauska! Ja samaistun lähes jokaiseen, tosin kolmiraitoja en ole edes kokeillut, mutta tiedän lopputuloksen omalla kohdallani.. 😀
  Ja tottahan mielipiteistä ei voi muuta kun kiistellä, vaikka toisaalta monesti ihmisillä on kyllä liikaa semmonen olettamus että oma mielipide on se oikea mielipide..

  Näytät muuten upealta noissa kuvissa! 🙂

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Hehe kiva kun tykkäsit Noppa :D. Siis hitsi ne addut, ne näyttää muiden päällä niin kivoilta, mutta oma perse ei vaan istu niihin kun kuultaa läpi :D.
   Kiitti <3

 7. ii

  Yllämainittujen seikkojen lisäksi suurin osa lehmistä elää kiinni kytkettynä parsinavetassa, jolloin liikkuminen on mahdotonta. Kananmunatuotannossa kanat elävät todella ahtaasti ja kanakasvattamossa kuoriutuneet kukkotiput erotellaan silppuriin.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Hyi tuo silppurijuttu 😮

 8. Nimetön

  Ja mua yllätti myös, että vegaanit ei syö myöskään hunajaa..

  • Tiina / Fit Fat Mama

   :o. Okei… mitenköhän ne mehiläiset muka kärsii siitä prosessista. No ilmeisesti joidenkin mielestä kärsii jos eivät sitäkään syö.En ole kyllä tuohon perehtynyt laisinkaan niin paha sanoa

  • Mansikki

   Niin, hunajahan on _eläin_peräistä, joka ei vegaanille sovi.

   Minusta on kauhean surullista, etteivät ihmiset viitsi tutustua siihen tuotantoon, josta ruokansa saavat. En itse ole saarnaaja-tyyppiä, mutta tuotantoeläinten olot ovat pääosin niin huonot, että harmittaa ettei ihmisiä se kiinnosta. Nurinkuriselta se tuntuu varsinkin jos kokee olevansa eläinrakas (enkä tarkoita sitä, että kaikkien, jotka kokevat olevansa eläinrakkaita, pitäisi lakata syömästä lihaa (se on jokaisen oma valinta), mutta aiheeseen voisi kuitenkin tutustua).

   Esim. vegaaniliiton sivuilta saa hyvää (ja kiihkotonta) tietoa mm. näistä Tiinaa ihmetyttävistä asioista. Siellä käsitellään maidontuotanto, hunaja, kananmunat yms. Linkki on http://vegaaniliitto.fi/www/fi/tietoa/miksi-veganismi/elainten-olot

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Kiitos Mansikki linkkivinkistä :). Kävin kurkkaamassa, mutta en uskaltanut lukea alusta loppuun jos oisi ruvennu ahdistamaan :D.

 9. Jasmin

  Haluaisin lisätä vielä tuohon kasvissyöjä-juusto-kysymykseen yhden asian. Eettisten syiden lisäksi monet jättävät juuston kauppaan ekologisista syistä. Juuston hiilijalanjälki on lähes yhtä suuri kuin naudanlihan, mikä saattaa monilla toimia ainakin osasyynä muiden syiden (eettiset syyt, ei haluta tukea tehotuotantoa) ohella. 🙂

  https://healthyfitveganlife.blogspot.fi/

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Okei, kiitos täsmennyksestä :). Vaikka itse olen lihansyöjä henkeen ja vereen, niin mielenkiintoista kuulla juuri nimenomaan näitä syy-seuraus juttuja miksi juuri esim.juusto on toisille no no.

 10. Emma

  Aika moneen kohtaan voin samaistua! Lapselle on hyvä ainakin taaperoiän jälkeen puhua hyvää yleiskieltä, jotta sanavarasto laajenee. Lisäksi tuo sääasia; miusta tuntuu, et niillä valittajilla ei ole ikinä hyvä 😀 oikein huvittaa, miten joku jaksaa valittaa jostain niin turhasta – ei vissiin ole oikeita ongelmia..

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Niimpä, lapsi on myös ihminen enkä nää mitään syytä miksi pitää popatella tai pipitellä :). Joo tänä kesänä varsinkin on joka paikassa kuulunu sää valitusta -.- vaikka niitä hyviä aurinkopäiviäkin on ollut

 11. mari

  Mun mielestä taas poppa ja pipi on kivoja sanoja. Ne on helppo pienen oppia sanomaan ja varsinkin pipi tarkoittaa monta asiaa: ei tarvitse eritellä haavoja, kolhuja, rupia ja kuhmuja..mitä vielä..
  Poppaa meillä hoetaan jatkuvasti, kun leivon paljon ja varsinkin talvella lämpiää hella ja leivinuuni.
  Lapsille luetaan ja käytössä on tietysti myös sana kuuma, kyllä oppivat myös hyvää suomea!
  Tähän samaan kategoriaan menevät mielestäni myös joka perheessä olevat omat hassut sanat jollekin tietylle asialle, esim meillä kananmuna on yleisesti käytössä lyhenteenä kamu 🙂

  ~Mari~

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Kukin tavallaan, miulla nousee niskakarvat pystyyn popattelusta :D. Heh hauska tuo kamu kananmuna sanana 🙂

 12. Piitu

  Hei,
  asiaa voi olla vaikea hahmottaa, mutta totuus on, että maidon- ja lihantuotanto ovat oikeastaan yksi ja sama. Jotta eläin tuottaisi maitoa, sen on oltava tiineenä/tuore äiti, kuten ihmisenkin tuottaakseen maitoa. Eläin laitetaan siis synnyttämään kerta toisensa jälkeen ja —> poikapuoliset lehmät muuttuvat teuraseläimiksi, koska niistä ei saada uusia maidontuottajia. Suuri osa siis lihakarjasta syntyy ns. maidontuotannon sivutuotteena. Tällöin maidonkuluttajakaan ei ole tappamisesta vapaa, vaikka eläin ei tietenkään itse lypsämiseen kuole. Lisäksi kuvat maitopurkkien kyljissä lehmistä vihreillä nummilla on aikamoista viherpesua. Lehmät (ja muut lihatalouden uhrit) elävät ahtaasti teollisessa ympäristössä, eivätkä pääse toteuttamaan lajityypillistä käyttäytymistä; jolloin ovat onnettomia ja ahdistuneita. En itsekään aikoinaan ymmärtänyt maidon ongelmallisuutta, mutta tiedon lisääntyessä maitotuotteiden käyttäminen ei ole enää tuntunut hyvältä…
  🙂

 13. Moi vaan

  Hoivapuhe VAUVALLE tukee kielenkehitystä. Isommat lapset sitten erikseen.

  T. Puheterapeutti

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Meidän kohta 4-vee on kielellisesti kehittyneempi kuin moni ikäisensä ja vauvanakaan en popatellu tai pipitelly :).

 14. 🐣

  Pakko kommentoida tuohon kasvissyönti/vegaani juttuun, että mielestäni ollaan vähitellen lipsuttu tehotuotantoon maidon, lihan ja kananmunien suhteen ja eläinten olot on unohdettu. Ennen oli pieniä tiloja joissa oli vain esim. 10-30 eläintä, nykyään noihin lukuihin saa laittaa nollat perään.

  Ja itsekkään en ymmärrä tuota maitojuttua, siis joo lehmien pitää saada vasikoita että ne tuottaa maitoa. Mutta en ymmärrä tuota ajatusmaailmaa, että lehmiä kärjistetysti sanottuna tyyliin raiskataan että ne tulee kantavaks (=keinosiemennys)…pitää kuitenkin muistaa että kyseessä on eläin. Ihan voi jokainen kuvitella jos antaa kiima-aikana olla vapaasti vastakkaisen sukupuolen kanssa vaikka nyt sen oman lemmikkipuudelin tai kaniinin, niin kyllähän sen tietää mikä on lopputulos. Ja sama toistuu ja toistuu. Kyllähän luonnonkin eläimet tekee monta poikuetta vuodessa, eikä ne jää niiden entisten poikasten perään itkemään vaan ne tyrkätään pois pesästä.

  Sen nyt ymmärrän että vasikalle pitäis juottaa emänsä ternimaitoa elämänsä alkutaipaleella eikä korviketta. Mutta tämä oli mahdollista kun oli vielä pientiloja. Eli pähkinän kuoressa: lehmiin on turha ruveta soveltamaan mitään naisten oikeuksia”minä päätän itse haluanko lapsia vai en, ja kuinka pitkään imetän jos imetän”.

  Itse olen siis sekasyöjä. Mutta viime aikoina kasvissyönti”trendin” pinnalla olon vuoksi olen paljon miettinyt eläinten oloja. Ja olen tullut siihen tulokseen, että kumpa voisi palata tässä asiassa ajassa taaksepäin, aikaan ennen tehotuotantoa/viljelyä. Pientiloilla eläimet voisivat paljon paljon paremmin.

  Lihaa en pois lautaseltani ota, mutta semmosen ”parannuksen” tein muutama vuosi sitten että nyt pihalla tepastelee muutama kananen ja kukko niitä paimentamassa. On takuulla VAPAAN kanan/virikekanalan munia ☺ saavat munia tai olla munimatta, ja elellä niin pitkään kun jaksavat. Ja tipujakin löytyy 🐣

  Tulipas kamalan pitkä sepustus! 😣 Kiitos ja anteeks 😂

  P.s. kiitos hyvästä blogista! 🌹

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Moikka, kiitos laajasta pohdinnasta ja kommentista :). Ihan harmittaa kun en osaa näihin kasvissyönti juttuihin vastailla mitenkään laajasti, enkä oikein uskallakaan kun aihe on monelle niin herkkä paikka 😀 :).

   Oi miten huippujuttu tuo oma kana+kukko :)! Lähiruokaa parhaimmillaan. Miustakin olisi ihanaa jos voisi tukea enemmän paikallisia tuottajia yms. Kaupassa valitsen sekä sellaisia, mutta myös kyllä ulkomaisia. Harmillista miten hintakin vaikuttaa niin paljon

 15. Anniina Herranen

  Gluteeniton ruokavalio on joillekin pakollinen, koska vatsa ei vaan pysty käsittelemään ns. tavallisia viljoja. Ja joillekin ne aiheuttavat nivelkierukan.Itsekin olen herkkävatsainen ja viljojen lisäksi, jotkut kasviksetkin ovat minulta kiellettyjä,koska,Sappikivi on leikattu.

 16. minä vaa

  Poppaa en käytä. Mutta pipiä kylläkin. Se on vähän niin kuin yleisnimitys kaikille haavoille, mustelmille ym kolhuille. Tietty yli kolme vuotiaille puhun ihan oikeilla nimillä. Mutta yks mitä nimitystä mä en voi sietää. On toi addut. Se kuulostaa niin lässyltä. Ja vielä aikuisten suusta. Ekan kerran ku kuulin ni oli ihan et mitkä? 😀 mut nää tälläset on kivoja postauksia. Ite pidän noita vegaajuttuja vähän muoti-ilmiönä. Siis sitä totaalikieltäytymistä.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   En itseasiassa puhekielessä käytä kolmiraidoista, mut kirjottanu oon aina addu :D. Kasvissyönti on kieltämättä lisääntynyt paljon, huono asia ei ollenkaan, mutta itse en sellaiseen totaalikieltäytymiseen lähtisi 🙂

 17. Julia

  Kiva postaus!

  Meillä haava tarkoittaa verta vuotavaa, ja pipi on sitten pienempi haaveri. 😅

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Kiva kun tykkäsit ja kiitos kommentista 🙂

 18. Mira

  ”… raaka-aineet on luokkaa ulkoavaruus joita tarvitaan tyyliin ruokalusikallinen ja raaka-aine maksaa mansikoita.”

  Haha en voisi olla enempää samaa mieltä. Vaikka itsekin gluteenitonta ja semi-vegaanista ruokavaliota noudatankin, ärsyttää tämä ilmiö. Vaikka ne ihanat terveysbrowniet kuulostaisikin niin hyvältä, en ole aivan valmis tuhlamaan kymmeniä euroja niiden sisältämiin erikoissuperfoodeihin.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Niimpä,ne on ihan sairaan kalliitakin plus että maistuu (miun mielestä) pahemmalta :D.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.