Fit Fat Mama
Fit Fat Mama

Entä jos oma lapsesi ei saisi lahjoja?


Joulun aika ja siihen liittyvä lahjahysteria on taas valloillaan. On jotenkin järkyttävää miten kaupalliseksi koko homma on muuttunut. Joka vuosi ajattelen, etten tänä vuonna halua osallistua edes lahjahömpötyksiin, mutta joka vuosi petän ajatukseni. Tykkään todella paljon hankkia muille lahjoja, mutta puistatuttaa tämä kaupallisuus.

IMG_9864

IMG_9865

Osallistuttiin tänä vuonna Joulupuu hyväntekeväisyyskeräykseen, jonka tarkoituksena on hankkia parille tuntemattomalle vähävaraiselle lapselle lahja. Ihana juttu ja haluan tehdä tästä ehdottomasti meille perinteen <3. Tuli myös jotenkin surullinen olo. Entä jos oma lapseni ei saisi yhtään lahjaa? Entä jos meistä kumpikin jäisi yht’äkkiä työttömäksi ja joulukuusen alla pitäisi olla myös ei oota?

Ei sen puoleen, en ole joululahja hullaantunut muutenkaan, en meinannut hukuttaa lastani lahjoihin. En siksi etten häntä rakastaisi triljoonasti, vaan siksi kun koen ylilahjavuoren tarpeettomaksi. Tärkeintä on lapsen onni ja yhdessä olo. Turhaa krääsää on jo tarpeeksi. Joillakin ei ole edes sitä krääsää, joten tuntuu kivalta kun voin ilahduttaa jonkun tuntemattoman lapsen mieltä.

frozen

IMG_9856

IMG_9853

Maailma on julma paikka, ja jotenkin lapseen liittyvät surulliset asiat kaikista ikävimpiä. Toivon, että lahja tulisi oikeasti sellaiselle joka siitä tykkäisi, jollekin joka sitä arvostaa.

Hankittiin kaksi lahjaa, toinen n. 5-vuotiaalle tytölle ja toinen n. 13 vuotiaalle pojalle. Oli muuten hieman hankalaa miettiä mistä sen ikäiset tytöt tykkää. Googlettelin keskustelupalstojakin :D. Frozen hysteria on valloillaan, joten ajattelin valita piirustussetin sillä teemalla. Itse en ymmärrä mokomaa hysteriaa lainkaan, mutta eipä tuo lahja miulle olekaan hih.

Osallistuitko itse Joulupuu keräykseen?

SEURAA MAMAA Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

Kommentit (13)

 1. Hannele

  Minulla käy myös sydämeen nuo vähävaraisten perheiden lapset! Eihän se lahjojen puute ole hirveintä, mitä maailmassa voi olla, mutta silti kun tietää miten tärkeitä lahjat pienille on. Ajattelin myös osallistua Joulupuu-keräykseen, se on todella kiva idea. Facebookissa on myös hyvä ryhmä vähävaraisten perheiden tukemiseen, jossa perheet voivat itse pyytää apua anonyymina ja sitä heille voi antaa oman tahtonsa mukaan.

  Hyvät lahjat, varmasti tuovat iloa :).

  <3 Hannele
  http://www.rakkaudellahannele.fi

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Niimpä, surettaa kun tietää ettei monella joulu välttämättä ole ilon ja onnen päivä :(. Pitääkin katsoa, löytyisikö Joensuulaisten vähävaraisten perheiden vastaava ryhmä :).
   Kiitos Hannele ja hienoa että siekin osallistut tuohon <3

 2. Lotta K

  Aiempina vuosina olen laittanut pari pakettia/vuosi joulupuu keräykseen, mutta tänä vuonna raskauden vuoksi jäi laittamatta. Nyt harmittaa, mut ajattelin että se on ikävää jos käyn hakemassa laput ja ne paketit jääkin synnytyksen takia viemättä :/

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Hienoa että olet kuitenkin aikaisemmin osallistunut ja ensi vuonnahan on sitten kiva kun on jo omakin pikkuinen mukana :). Onnea loppu odotukseen :)!

 3. melinda

  Meidän 2v ja 1v ei joululahjoja saa. Johtuuko rahasta? Ei heillä nyt tuppaa olemaan leluja vaikka muille jakaa ja vaatteita.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Keräyksen tarkoitushan on nimenomaan huomioida niitä lapsia joilla ei entuudestaan välttämättä leluja edes ole..

 4. Oikku

  Siis ei kai tuo Fingerpori-albumi Rivo-Riittoineen ole sille noin 10-vuotiaalle pojalle?!?!

  • Tiina / Fit Fat Mama

   se oliki 13v,muistin väärin 🙂

 5. Elsa Pihlström

  Mä oon niin samaa mieltä.. Joka vuos aattelen etten osta ja löydän kohta kaupoilta itseni ja stressaan lahjoista 😀

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Heh sama täällä :D!

 6. Ulla

  Meidän perhe on nyt viitenä jouluna osallistunut tuohon keräykseen. Jokainen meidän muksu on saanut itse valita minkä ikäiselle lapselle lahja ostetaan. Ollaan selitetty,että ollaan joulupukin apulaisia:)
  Ja pakko udella mistä sä löysit tuon frozen jutun??!meidän neiti on juurikin tuossa frozen -huumassa,SYVÄLLÄ!!

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Oi teillä on sitten jo pitkä perinne keräyksestä, kiva :). Ihan Joensuun Prismasta löysin, taitaa olla suosittu kun oli viimeinen 😀

  • Ulla

   No ne on varmaan sit loppunu jo meidänkin Prismasta, ku ei oo näkyny:)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.