Fit Fat Mama
Fit Fat Mama

ENSIMMÄINEN VIIKKO VAUVAN KANSSA

Meidän rakas pieni syntyi viime viikon torstaina. Kotiuduttiin lauantaina kun hän oli 2-päivän ikäinen. Tässä palasia miten meidän ensimmäinen viikko vauvan kanssa on sujunut…

Kotiin lähtiessä. Kun 4-vuotta sitten veimme Eetun kotiin, hän huusi kuin syötävä. Tökättiin tutti suuhun ja huuto lakkasi. Myy ei itkenyt koko matkalla, ihmettelin jo melkein hengittääkö koko vauva kun on niin hiljaa.

Neiti on tullut Kotiin!

Moi mie oon Myy!

Olen ihastellut kauniita varpaita, kauniita silmiä, kauniita sormia, kaunista pientä ihmistä. Miten toinen voikaan olla niin pieni, mutta niin täydellinen. Ollaan köllötetty vauvan kanssa vierekkäin ja tuijotettu toisiamme. Tuijoteltu, tutustuttu ja pusuteltu. Voi kunpa vauvan tuoksua saisi purkkiin <3.

Ollaan oltu neljän seinän sisällä ja sen huomaa. 

Ollaan ihmetelty miten voikaan olla olemassa niin pieniä vauvan vaatteita. Mies joutui käymään kaupoilta pari 44cm vaatetta lisää.

Ollaan, tai siis Eetu on leikkinyt paljon legoilla. Itsehän olen ihan tauno rakentamaan legoja.

Ollaan vastaanotettu muutama vieras. Haluttiin rauhoittaa tarkoituksella ensimmäinen viikko ja ainoastaan kummankin vanhemmat, sekä Eetun kummi on käynyt vauvaa katsomassa.

Olen vuotanut tissimaitoa kuin Heluna konsanaan sekä ollut yökkärihousuissa koko päivän.

Ollaan opeteltu vaipparumbaa.

Ollaan syöty hyvin. Voin kertoa, että vuohenjuusto maistui ä-l-y-t-t-ö-m-ä-n hyvältä!

Mies on 2-viikkoa onneksi meidän kanssa kotona. Nyt arki on alkanut hyvin, toivottovasti myös jatkuu sen jälkeen kun miehellä alkaa työt. Eetu on ottanut isoveljen roolin yllättävän hyvin vastaan, vain kerran ”Myy on tyhmä” on kuulunut. Sekin oli tilanteessa, jossa komennettiin. Muuten hän on pusutellut siskoa ja pyytänyt monesti syliin. Vaatii tiettyä tarkkaavaisuutta kuitenkin meiltä katsoa sällin perään, kun eihän hän voi ymmärtää miten hentoinen noin pieni oikeasti onkaan.

Neuvolasta käytiin kotikäynnillä ja pieni neiti oli kasvanut 4-päivässä hurjat 260g! Määrä, minkä moni vauva kasvaa kuulemma ehkä vasta 2-viikon aikana. Myy painoi siis  jo yli syntymäpainonsa. Milk power!

Voi elämän kevät. On se vauva vaan jotain ihmeellistä ja ihanaa. Nyt tajuan miltä se ”vauva-kupla” tuntuu. Tuntuu vain, että haluaisi pysäyttää ajan siihen hetkeen kun tuijottaa vauvaa. Hetket ovat lyhyitä. Eetun aikaan olin jo 2-viikon päästä salilla ja koiraa käyttämässä lenkillä varmaan toisena kotiutumispäivänä. Nyt kun kirjoitan tätä, on keskiviikko ja olen käynyt ulkona 2-kertaa viemässä roskat. En muuta. Enkä edes halua. Haluan olla tässä ja nyt. Nauttia kun se on vielä mahdollista. Olen realisti, arki tulee varmasti hurjistumaan jossain vaiheessa ja ruusunlehdet muuttuu risuiksikin, mutta nyt nautin isolla ännällä <3.

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

Kommentit (12)

 1. Katariina

  Voi miten ihania vauvakuplakuvia. Teillä on kaunis pieni tytär. Onnea vielä koko perheelle ja nauttikaa! <3

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Kiitos Katariina <3

 2. Punahilkka

  Onnittelut pikkuprinsessan johdosta ja isoveljelle terveisiä! 🙂
  t. entiset hoitotätit 🙂

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Oi kiitos :)! Terkkuja myös sinne!

 3. Tiina

  Voi että, paljon onnea ihanasta tytöntylleröstä! <3

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Kiitos nimikaima <3

 4. Miiu

  Ihana vauva- Myy!!! Paljon onnea ihanasta pikkuisesta, että voi ihmislapsi olla pieni ja suloinen

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Hih kiitos Miiu, Mama ja Myy kiittää <3

 5. Outi Karita

  Voihan ihanuus sentään ❤

  • Tiina / Fit Fat Mama

   <3

 6. Amy

  Ihana pieni <3 Rakkauden täyteistä vauva-aikaa!

  Meidän tyttö oli 2,8 kg syntyessään nyt kesäkuussa. Suuri ihmetys (pienen ihmisen lisäksi) oli vaipat ja mistä sairaalassa käytettyjä nolla koon vaippoja saa. Sitten sain vinkin että laittamalla ihan vaan sposti kyselyn pikku vaipoista Pampersille niin he lähettää muutaman paketin nolla vaippoja ilmaiseksi. Oli tosi kiva ja tarpeen kun ykkös koon vaipat fuskasi pahasti (myöhemmin löydettiin kaupasta toisen merkin keskosvaipat). 🙂

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Kiitos Amy <3. Hei kiitti vinkistä!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.