Fit Fat Mama
Fit Fat Mama

ENSIMMÄINEN TYÖPÄIVÄ!

Heräsin hyvissä ajoin, meikkasin ja herätin pikkumiehen. Syötiin aamupala kaikessa rauhassa ja katseltiin hetki kirjoja. Eli samalla tavalla miten harjoiteltiin edellisetkin päikkäriin lähtö kerrat. Vein Eetun hoitoon ja minimies tarrautui minuun kiinni. Ihan kuin hän olisi sanonut sanattomasti ”Äiti älä lähde”. Sanoin lähtö lässytykset pusuttelujen kera Äiti rakastaa, Isi käy hakemassa töiden jälkeen. Hoitaja otti Eetun syliin ja lähdin ovesta. Ulkopuolella huomasin unohtaneeni unipupun laukkuun joten eikun takaisin. Huomasin Eetun itkevän. Tuli tosi surkea olo, mutta sain tsempattua itseni reippaaksi.

IMG_2315

Aamupäivä meni todella vauhdilla ja kohta koittikin jo ruokatunti. Nimenomaan tunti, meillä oli ekan päivän kunniaksi tunnin lounastauko. Osa lähti käymään kaupungilla, mutta mie vaan istuin ja nautin. Räpläsin puhelinta ja söin ilman pelkoa siitä, että Eetu herää päikkäreiltä. Aamuinen itku vaivasi päätä joten soitin päikkärille. Eetu oli itkenyt kuulemma vain hetken, huh –mietin.

IMG_2290

Paita Only / Housut edc by esprit / Laukku Michael Kors / Korvikset ja kello Tommy Hilfiger / Kengät Skopunkten

IMG_2327

Tulin kotiin vähän yli 16.00 ja pojat leikkivät juuri kukkuu-leikkiä. Ajattelin JES, kaikki on varmasti menny hienosti. Vitut. Väärä luulo. Eetu oli ollut hoidossa normaalia itkuisampi, eikä päiväunetkaan olleet oikein onnistuneet. Tuomas oli kurvannut töistä hirmuista vauhtia ajellen Eetun luokse ja ajatellut vastassa olevan iloisen pikkusällin. Noot.

Heti kun Tuomas nappasi poitsun syliin, alkoi huuto. Huuto vaan yltyi kun pukiessa hattu meni silmille ja sehän vasta suututti kun minimies laitettiin autoon. Kotonakin pikkutyyppi oli huutanut kymmenisen minuuttia kunnes rauhoittui.

IMG_2307

Minua kohtaan Eetu oli jotenkin vaisu ja hieman itkuinen. Kantelin poikaa sylissä, pusuttelin ja hyssyttelin. Hetken päästä hän onneksi rauhoittui ja iltapuuroon asti leikittiin, syliteltiin ja katseltiin kirjoja. En räplännyt puhelinta, en miettinyt blogisitätota juttuja ja se oli todella rentouttavaa. Parempi olla vähemmän aikaa lapseni kanssa LÄSNÄ kuin koko päivä vähän väliä puuhaillen jotain muuta olevinaan tärkeää.

IMG_2335

Nukutus ei mennyt niinkuin strömsössä. Eetu huusi kuin hyeena heti kun yritin lähteä huoneesta. Yritin hiippailla ninjatyyliin, mutta pikkutyyppi tajusi heti ”BYÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄH”. Pidin poitsua kädestä kunnes hän tuhisi tyytyväisenä. Odottelin hetken ja liukenin alakertaan.

IMG_2338

Fiilis oli siis välillä vähän niiku tossa kuvassa :D. Päikkäristä sanottiin,että monesti lapset reagoi itkulla hivenen myöhemmin, kun he tajuavat että hoitoon mennäänkin usein, eikä vaan kävästä leikkimässä. Toinen juttu mikä kismittää, on työaikani. Luulin vuorojen olevan pääsääntöisesti 9-17, mutta tänään kävi ilmi niiden olevan enimmäkseen 10-18. Aamulla toki kerkeän olla hetken Eetun kanssa, mutta ilta jää helvetin lyhyeksi. Varsinkin, jos alkuhetket menee minimiestä rauhoitellessa :(. Aika surullinen olo tästä. Toivon, että pystyisin vuoroja muuttamaan.

SEURAA MAMAA Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

Kommentit (27)

 1. Laura

  Hei! Itse olen vielä kotona tyttären kanssa, syksyllä edessä tuo sama meilläkin. Ajattelin vain kommentoida, ja koettaa piristää, että teidän poika varmasti pian ”sopeutuu” uuteen kuvioon, ja siten myös iltaisin yhdessäolo ei ole itkua täynnä, vaan hän varmasti ymmärtää jonkun ajan kuluttua, että vaikka äiti on päivisin poissa, hän on loppuajan lähellä ja tarvittaessa turvana. Jaksamista nyt näihin alkuviikkoihin ja tsemppiä!

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Kiitos Laura kun laitoit kommenttia piristääksesi <3! Tänään meillä olikin jo onneksi paljon parempi päivä :)! Vissiin myös unet vaikutti; eilen ei nukkunu kuin huonot päikkärit, tänään meni paremmin nekin :).

 2. Lindiz ~ Tutipuu

  Saattaa monesti olla niin pikkuset protestoit sillä kun äiti jätti. Meillä on nyt vasta rauhottunu tää ’äitin vauva’ juttu. Kikkaralla se tuli näin. Halus olla sylissä ja tosi lähellä koko ajan. Toiset näyttää erossa olon kiukuttelemalla. Ikävä on kovaa. Saahan se aikuisetki ihan sekaisin.

  Tsemppiä ♡ kyllä se hyvin lähtee menemään.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Kiukuttelu on varmasti just ihan normi reaktio, mutta tuli silti jotenkin niin yllärinä. Olin ajatellu jotenki päässäni, että Eetu varmasti juoksee miun luokse hymyillen Äittä, äittä :D. No ei menny ihan niin. Tänään onneksi meni paremmin!

   Kiitti ihana sie tsempeistä <3

 3. Sarkku K

  Meidänkin lapsi väsyneenä monesti kiukkuaa hoitopäivän jälkeen mutta rauhoittuu kyllä kotona kun saa puuhastella ja sylitellä. Vissiin siinä muistetaan, että äiti oli koko päivän poissa. Mutta yleisesti hoitopäivät menee kyllä hyvin eli kait vaan äitille raivostuu… 🙂

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Tänään Eetu oli onneksi rauhoittunut nopeesti, itseasiassa hakiessa oli ollut hyvällä tuulella :). Tuomas silti sylitteli poitsua onneks <3.

 4. Äiti Kainuusta

  Tsemppiä vaan ja kyllä se siitä lähtee sujumaan! Minunkin vanhempi lapsi ”protestoi” parisen viikkoa hoidon aloittamista, ennen kuin sopeutui.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Kiitos Äiti Kainuusta :)! Tänään meni jo paremmin. Huomenna tulee Anoppi meille, joten saa nähdä tuleeko kiukku torstaina kun vien poitsun hoitoon..

 5. Katja

  Meillä oli Neean kanssa ihan samaa, että itkulla se jäi, ja itkulla se sieltä haettiin :S Tätä kesti jonkin aikaa (aika pitkään!), kunnes nyt Neea on reipastunut hurjasti ja hoitotäditkin kehuvat miten reippaana meidän tyttö on siellä ollut 🙂

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Hyvä että on reipastunu <3! Eetukin oli tänään jo reippaampi, oli tanssinutkin <3 :D.

 6. Uraäidin Ruuhkavuodet

  Ihania kuvia taas, missä välissä sä nuo ehdit näpätä? 😉

  Kuulostaa siltä, että kuherruskuukausi alkaa olla ohi ja pikkumies tajuaa, että hoidossa käyminen onkin tullut jäädäkseen. Mikä ei tietenkään tarkoita sitä, etteikö hoitopaikka olisi hyvä. Ehkä Eetu myös aisti teidän tunnelmat, olihan tämä uuden ajanjakson alku.

  Tsemppiä! Muista se vanha buddhalainen sananlasku, joka pätee mihin tahansa asiaan: ”Mitä tahansa se onkaan, ajan kanssa se menee ohi.”

  Terveisin, Uraäidin Ruuhkavuodet (vink, vink: minäkin olen nyt täällä Kaksplussalla 🙂
  http://blogit.kaksplus.fi/blogi/uraaidinruuhkavuodet/ )

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Otin ne viime vkl :D. PAkko jatkossaki ottaa postauskuvat viikonloppusin kun valo ei riitä enää illalla.. Kiitos! Tuntu vähän hankalalta noi värit, mutta hyvä että saapi selvää.

   Miekin ajattelin eilen, että EEtu saatto aistia miun jännityksen. Ja eipähän Eetu enää vieraskoreile hoitajille ainakaan :D.

   Joo mie huomasinkin feissiryhmästä, tervetuloa <3!

 7. Maria/LoveBeyondWords

  Meillä oli kans niin, että pari ekaa päivää ei ees itketty kun jäätiin hoitoon, mutta sitten kun alko tajuumaan että tänne pitäs tulla joka päivä, niin alko ne itkut. Pahinta on jättää toinen sinne itkemään ja ekalla kerralla kun näin kävi tuli itelläkin kyyneleet silmiin. Tänään meni taas aika helposti, sillä Lilian alko vasta sitten itkemään kun olin lähdössä.

  Illat meilläkin on ollut tällä viikolla levottomia. Viime viikolla Lilian oli aina super iloinen, mutta nyt se on tosi väsynyt ja muutenkin kiukkunen. Mutta eiköhän se tästä normalisoidu, sillä uskon kuitenkin että Lilian on nopee sopeutumaan. Niin varmasti teilläkin! Tsemppii iltakiukkuihin ja siihen auttaa varmasti, se että on sen illan läsnä lapselle 🙂

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Tänään tuli itku jo miun sylissä, meinas tulla miullakin vollotus mut sain sitten tsempattua itteni onneks. Muuten päivä meni hienosti :). ja ilta myös. oli helpottavaa, toivottovasti torstaina menee myös hyvin.

   Rankkaahan tää lapselle on, ihan uusi arki. Kyllä teilläkin varmasti lähtee menee normiksi, niinkuin meilläkin toivottovasti :). Kiva kuitenki kuulla miten samallalailla muksuilla on menny alotus :).

 8. Johanna

  Oijoi, kuulostaa kurjalta. Mutta sinä oot paras äiti Eetulle ja teet parhaasi 🙂 Tsemppiä tuleviin työpäiviin, varmasti alkaa helpottamaan ajan kanssa!

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Voi Johanna, miulle tuli tosta kommentista tosi hyvä mieli, kiitos siitä <3! :))

 9. Vivian

  Voi että, kurjaa oli lukea et ei ihan niin sujuvasti mennyt kun olisi voinut, mutta harvoin näin isot muutokset menevätkään. 🙁 Tsemppejä siulle ja toivottavasti saat työvuoroja mieluisammiksi, tai jos se ei onnistu niin arkea rukattua sen verran, että aikaa riittää niin perheelle kuin itsellesikin. <3

 10. Janica

  Voima rutistus! Muistan kyllä tuon ajan. Meillä neiti silloin 2v. sopeutui kyllä, mutta otti se aikaa. Toivottavasti helpottaa pian ja voi kun ne sun työvuorot olisi sen 9-17! Taistele!

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Kiitos janica :)! Tänään sanoin,että perheellinen kun olen,niin tosi hankala, jos kaksi viikkoa putkeen pitää tehä 18 asti.lupas selvittää 🙂

 11. Mere

  Voi eiii! Paha toi unipupualoitus päivään. :/ Mutta kyllä se siitä! Kaikki lapset sopeutuu lopulta ja kohta tuleekin itku siitä ettei halua lähteä kotiin kun uuden bestiksen kanssa on leikit kesken. 😉

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Niinpä,onneks muistin viedä pupun,se on Eetulle tosi tärkeä 🙂

 12. neito

  Meillä pikku-neiti aloitti vuosi sitten päiväkodissa 2 veenä. Alku oli juuri tuollaista. Päivällä itkuinen/surullinen hoidossa ja illalla kun hain vihainen kuin hyenaa ja tahtoi olla ekat 1-2 h:ta vain sylissä. Nukahtaminen illalla vaikeaa ja yöt hulinaa. Sitä kesti ”oireita laskevasti” n. pari kuukautta. Puhumaan ei suostunut hoidossa ekaan neljään kuukauteen.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Meillä eilen meni muuten hyvin,mutta nukkumaanmeno oli kaamea. Raivos ja huuti äitiäkin :/. MIe kun lähdin iltasadun jälkeen salille kun Eetu oli hyvällä tuulella.. :/.

 13. Essi

  Ootpas ollu tyylikkäänä ekana työpäivänä!! 🙂

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Hih, kiitos :)! Mietin ite et onko liian tylsä ilman kaulakorua, mutta tossa paidassa on niin korkee kaulus, että näytti hupsulta kaulakorun kanssa :/ :).

 14. Essi

  Joo uskon kanssa, että tuon kokonaisuuden kanssa parempi ilman kaulakorua! 🙂

 15. Päiväkodin vaihto Lapselle -IIK! – Fit Fat Mama

  […] aloitti päiväkodin tämän vuoden tammikuussa. Alku oli todella hankalaa, varsinkin ulkoilun aikana ja hoitoon viedessä pienellä miehellä tuli suru. Myös itselleni […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.