Ensimmäinen päiväkoti -ja työviikko takana!

Ensimmäinen päiväkoti -ja työviikko on nyt takana. Tulin kertomaan miten meillä sujui!

Maanantaina mies vei lapset 09 aikaan päiväkotiin. Hän oli Taaperon kanssa ensimmäisen tunnin jonka jälkeen hän lähti kotiin. Neiti jäi hoitajan syliin ja tuli pieni itku kun huomasi ettei Isi ole näköpiirissä. Itku ei kestänyt kuitenkaan kauaa. Miina söi hienosti lounaan jonka jälkeen mies kävi hakemassa hänet 11.30.

Tiistaina koitti hetki, jota olin jännittänyt ihan sairaasti: vein itse lapset päiväkotiin aamulla 7.30. Stressasin tuota todella paljon ja valmistelin edellisenä päivänä mahdollisimman paljon juttuja; laitoin minun sekä lasten päivä + ulkovaatteet kaikki valmiiksi ettei niitä tarvinnut aamulla etsiä. Lähtö onnistui ilman kiirettä ja stressiä mikä toi älyttömän hyvän fiiliksen itselleni! Ajanhallinta nimittäin ei ole tällä mammalla aina ihan hallussa..

Vein ensin esikoisen omaan ryhmäänsä johon hän jäi todella hienosti. Neidin ryhmän ovi on lähellä jonne kävelin seuraavaksi. Eteisessä otin häneltä ulkovaatteet pois ja annoin hoitajalle Miinan pehmolelun sekä valokuvan meidän perheestä. Tuossa vaiheessa miulta pääsi muutama kyynel, mutta sain kerättyä itseni kasaan aika nopeasti. Annoin Miinan hoitajan syliin, johon hän jäi hieman ihmetellen -mutta ilman itkua.

Mies haki lapset 14 aikaan. Neiti oli nukkunut tunnin verran päiväunia ja syönyt lounaan sekä välipalan hyvin. Päivän aikana oli tullut vain yksi pieni itku. Illasta neiti viihtyi aika paljon miun sylissä, mutta oli aika reippaasti oma itsensä kuitenkin.

Keskiviikkona oli pitkä päivä. Vein lapset 7.30 ja hain 16.20. Vienti meni hienosti ilman itkuja (en edes itse itkenyt jee!) ja Miina jäi hoitajan syliin kun lähdin. Oli tosi hyvä päivä! Minimimmi itki ensimmäisen kerran vasta ulkona kun vahingossa tumpsahti turvalleen. Sekin tapahtui juuri ennen kuin hain hänet päiväkodista, katsoin kaukaa Taaperon olevan hoitajan sylissä ja juoksin hirmuista vauhtia hakemaan ja hyppäsin tyyliin aidan yli kun en saanut äzäp portti auki haha!

Torstaina lapset oli vapaalla ja mies oli koti-isinä. Heillä oli mennyt hienosti ja perjantaina oltiin koko porukka vapaalla. Mukavaa kun ensimmäisen viikon arkivapaa osuikin juuri perjantaille, niin saatiin pitkä viikonloppu!

Ensimmäinen päiväkoti viikko sujui siis loistavasti! En kuitenkaan vielä hehkuta liikaa: esikoisella oli päiväkoti uraa aloittaessa nimittäin niin, että ensimmäinen viikko meni hyvin, mutta kun hän ymmärsi tilanteen olevan pysyvä: hän huusi aina poikkeuksetta hoitoon viedessä. Tottakai toivon, että Miinan kohdalla tätä ei tule, mutta olen kuitenkin henkisesti valmistautunut siihen.

Ensi viikolla lapset on myöskin vain 3-päivää hoidossa. Keskiviikkona miulla on vapaapäivä ja torstaina mies on Koti-isinä. Ihan huippua, että saadaan vaihdettua muutamina päivinä rooleja!

Kivaa sunnuntaita ja pitäkää peukkuja, että homma jatkuukin näin hyvin :)!

 

Lue myös

 

Ensimmäinen työpäivä (esikoisen aikana)

Viimeinen viikko kotiäitinä (esikoisen aikana)

Viimeinen kuukausi kotiäitinä

 

SEURAA MAMAA

Facebookissa / Instagramissa

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *