Fit Fat Mama
Fit Fat Mama

EN OSTA VAUVALLE YHTÄÄN JOULULAHJAA

En osta vauvalle yhtään joululahjaa.Miinan ensimmäinen joulu ja hän täyttää aattona 4-kuukautta. Esikoisen aikaisia vauvaleluja meillä on reilusti ja Miina on saanut lahjaksi muutaman kun syntyi. En ole ostanut hälle itse yhtään lelua. Vaatteita hankin minimimmille muutenkin, joten vaikka niitä ostaisin, ei ole järkeä paketoida vaan otan suoraan käyttöön. Ostomania lapsille on muutenkin ihan älytöntä…Olen ihmetellyt facebookryhmien keskusteluita joissa mammat kertoo hankkineensa lapsilleen monella sadalla eurolla lahjoja. Kukin tavallaan, mutta tavarapaljoutta on muutenkin ja sukulaisilta (ts. joulupukilta) paketteja tulee muutenkin.

Päädyttiin siihen, ettei hankita yhtään joululahjaa vauvalle. Ei leluja, ei vaatteita, ei mitään tavaraa. Miinalle tärkeintä on vanhempien pusutukset, mussutukset ja syli.

Tavaran sijaan avataan vauvalle oma rahasto johon laitetaan ensitalletus 200e sekä jatkuva säästö pienellä summalla päälle. S-pankissa on kätevää kun jatkuva säästö voi olla minimissään 10e. Summaa voi sitten muutella suuntaan jos toiseen kunhan menen takaisin työelämään.

Säästäminen lapselle on panostus hänen tulevaisuuteensa. Olen ikuisesti kiitollinen omalle isälleni, joka perusti minulle aikoinaan useita eri rahastoja ollessani lapsi. Siitä tuli hyvä pesämuna, eikä miun ole ikinä tarvinnut ottaa mitään lainoja, paitsi asuntolaina.

Esikoisella on säästövakuutus, mutta jatkuva säästö meni pankin vaihdoksen myötä jotenkin plörinäksi, joten samalla avataan hänelle oma rahasto.

Ostatko itse vauvalle joululahjaa? 

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

Kommentit (22)

 1. miltsu

  en itsekään osta 5kk vauvalle lahjoja, hän saa niitä jo useita isovanhemmiltaan. itsekin avattiin tili mutta näin jälkikäteen sain kuulla että nehän vaikuttaa tulevaisuudessa mm. hänen opintotukiin, mikäli sellaista mielii saada. en keksi miten asian ratkaisisi vai pitääkö tili vaihtaa jonkun toisen hallintaan.

  • Opiskelija

   Hei,
   opintotukeen ei vaikuta oma varallisuus tai omaisuus. Tulot sen sijaan vaikuttavat opintotukeen, ja tietty niihin luetaan myös esim. osakkeiden osingot ja luovutusvoitot.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Kiva että vastasit, itellä ei tietoa tuosta kun en ole koskaan opintolainaa ottanut 🙂

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Meillä toiset isovanhemmat antoi rahaa Miinan rahastoa varten, mutta toisilta on tulossa jotain lahjoja :). Sitten kummeilta ja miun siskolta tulee myös. Toinen lukija vastasikin tuohon tilijuttuun (:

 2. Liisa

  AAMEN, sanoitit mun ajatukset ihan täysin. En ymmärrä, miksi lapsi pitää hukuttaa tavaraan, kun se ei juuri mitään siitä edes tarvitse, ja tuskin muutenkaan osaa arvostaa samalla tavalla niitä 15 lahjaksi saamaansa pehmolelua kuin vaikka 1-2 hartaasti odotettua peliä/lelua/mitä tahansa nyt toivoikin. Tämän lisäksi kammottaa vielä lahjapaperikrääsän suruton käyttö, kun nämä 4095869 lahjaa kääritään paketteihin yhtä iltaa varten ja nakataan roskiin avaamisen jälkeen. T. Luonnonystävä 😀

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Joo samaa mieltä tuossa lahjojen määrässä! Vähempikin riittäisi…ihan meijän 4-veellekin. Tottakai lahjat saa olla lapselle tärkeää, mutta jotenkin haluaisin, että Eetukin oppisi mitkä muut asiat on tärkeitä joulussa. Hälle on lahjoja kyllä tulossa meiltä ja sitten sukulaisiltakin, mutta pieni määräkin riittäisi. Sellaset kestopaperit ois kätsiä vähän niinkuin leivinpaperia on kestona olemassa :D!

 3. Miiu

  Minulla on 11 kk vauva ja en todellakaan osta ainuttakaan lahjaa. Vanhemmalle lapselle en myöskään osta kun pari lahjaa.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Mekään ei hankittu 4veelle kuin pari, muualta tulee sitten sen lisäksi 🙂

 4. Anna^

  Ostettu on yks lelusetti ja muut ovatki vaatteet vaatteita 6kk (kehitysikä 4,5kk). Ja miksi nii isoveljen takia, että pikkusiskoki on ollut kiltti ja oppii, että siskokin saa lahjoja 🙂

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Se on hyvä, että veli oppii että siskokin saa lahjoja :). Meillä Miinalle tulee normilahjat sit sukulaisilta ja kummeilta 🙂

 5. Emilia

  On ostettu vauvalle vaatteita ja pari lelua, hän on tosin meidän esikoinen joten kaikki mitä on ostettu on ollut tarpeellista 🙂 Ja kääritty paketteihin, niin kuin kaikkien muidenkin lahjat. Haluan että vauvaa kohdellaan tasa-arvoisesti, joten toki hänkin saa lahjat kun ympärillä oleva serkkukatraskin saa. Sitä paitsi hän on minulle tärkein ihminen maailmassa, joten hänen joululahjansa ovat näin ollen kaikista tärkeimmät lahjat mitä tänä jouluna hankin 🙂
  Ymmärrän kyllä täysin niitäkin jotka eivät vauvalle lahjoja osta 😊

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Mie en yhtään muista miten tehtiin Eetun ekana jouluna, taisin jotain ostaa ja paketoida :). Silloin tosin tavaraa ei entuudestaan ollut niin paljon, nyt sällin leluja yms. on Miinalle jemmassa.

 6. Heidi

  Mä olen ostanu, mutta se on kyllä sellainen, joka tulee ehkä keväällä käyttöön 🙈 ja kummeilta tuli jotain, samoin mummuilta ❤️ tyttö on jouluaattona 4,5kk ikäinen 😁

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Oi teillä sit melkein samanikäinen neiti ku Miina <3. Kivaa joulua 🙂

 7. Minä

  En minäkään osta vauvalleni lahjoja. Minulla on koulu ja päiväkoti -ikäiset lapset myös ja haluan käyttää rahani heidän ja kummilapsieni lahjoihin, he niistä osaavat iloita.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Joo mekin ostettiin esikoiselle pari lahjaa ja sit kummilapsille :).

 8. Jenna

  Minä laitan 6kk vauvalle muutaman paketin. Semmosia juttuja, mitä muutenkin ostaisin, mutta laitan pakettiin ihan siksi, ettei isoveli ihmettele miksei siskosaa yhtään pakettia. Ostin esim. Yöpukuja seuraavassa koossa, koska ne oli ostoslistalla muutenkin. Ja onhan niitä varmaan mukava avata 🙂

  • Tiina / Fit Fat Mama

   6kk ikäinen osaa ehkä jo repiäkin itse niin kivempi :). Miina ei vielä osaa, vaikkakin välillä leluihin tarraa. Hitsi hyvä kun muistutit, miunkin pitäisi ettiä bebelle uusia yökkäreitä!

 9. samajuttu

  Meilläkin jo tyttären (ja ainokaisemme) toinen joulu eikä taaskaan ostettu mitään. Kummit, isovanhemmat ja muutamat ystävät kuitenkin muistaavat tyttöä joten ilmankaan ei varmasti jää. Tosin näillekin painotettu että leluja ei, kirjat, vaatteet ja hyötytavara on jees ja mumminkaan ei tarvitse ostaa sitä viittä lahjaa jotka kaikki eri paketeissa.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Se on kiva, että normilahjoja tulee muualta lähipiiristä kun ei itse hanki :). Ja kun esittää toiveita, niin ei tule mitään turhaa. Meilläkin lähipiiristä moni on kysyny mitä toivotaan,niin ei tule mitään turhaa tavaraa

 10. Huttu

  Meillä poika sai toivoa 5 joululahjaa ja itse hankittiin muutama lisäksi, mutta pääpaino lahjoissa on luovuus; palapelejä, muistipeli, askartelu jne. Leluja ei taida olla kuin 1-2, muut kehittaa luovuutta ja motoriikkaa 😊

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Tuollaset lahjat on hyviä, mitkä kehittää luovuutta ja motoriikkaa :). Meillä Eetu ei oo aikoihin palapelejä tykänny tehä vaikka oon yrittäny 😀

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.