ELÄMÄÄ AHDISTUNEISUUSHÄIRIÖN KANSSA

Burn Outin ja yleistyneen ahdistuneisuushäiriö diagnoosin jälkeen olen pakostikin ruvennut kuuntelemaan omaa jaksamista enemmän. Olen karsinut todella paljon kaikkea, mutta silti arki monesti uuvuttaa täysin.

Paniikkikohtaukset ovat lääkityksen jälkeen lähes loppuneet, thank kaad. Edellisen kerran pahemmin tunsin kohtauksen hyökkäävän päälle pikkujoulujen vietossa baarissa. Salakalavasti, ilman että mitään ahdistavaa edes tapahtui. Päin vastoin, oli ihan huippua hengailla parhaiden ystävien seurassa. Mutta sieltä se olo hiipi päälle. Ahdistaa, puristaa, en saa henkeä. Tuntuu, että kaikki tuijottaa ja tipahdan jonnekin epätodellisuuteen. Soitin miehen hakemaan ja heti autossa alkoi hengen haukkominen. Tuntui todella raivostuttavalta, miksi näin vaikka mitään kummallista ei edes tapahtunut.

Aikaisemmin isot ihmismassat eivät tuottaneet ahdistusta lainkaan. Päin vastoin -nautin jos ympärillä oli hälinää ja tungos ei haitannut. Nykyisin on toisin, mieli alkaa laukkaamaan ties mitä ajatuksia. Riikassa kun kävelimme jonkun alikulkutunnelin läpi hieman hämärässä n. 19 aikoihin, pelkäsin hulluna kun näin muutaman hengen seurueen. Mielikuvitus laukkasi miten kohta joku heistä hyppää eteemme, pöllii laukun tai muuten vain uhkailee. Ja kävikö mitään? No ei.

Yksi mikä on ehkä tyhmä juttu, mutta en pysty melkein ollenkaan lukemaan enää uutisia. En edes muista milloin olisin viimeksi käynyt vaikka iltalehden sivulla. Kaikki uutiset on vain ahdistavia, ikäviä ja surullisia.

yleistynytahdistuneisuushäiriö

Keskittymisongelmani on kokenut todella positiivisen loikan eteenpäin lääkkeiden aloittamisen jälkeen, joka on ihan super ihanaa! Olen myös paljon rauhallisempi, eikä pinna pala niin nopeasti. Muutenkin olen tosin opetellut omaa itseäni ja hillitsemään hermojani. Hyvää harjoitusta antaa joka päivä 3-vee ja aviomies haha!

Huomasin viime viikolla taas ahdistuksen tunteen nousevan, joten oli pakko hiljentää taas. Stressin käsittely on miulla huomattavasti vaikeampaa kuin ”perus janttereilla”. Vähensin somettamista, netin selaamista, blogin kirjoittamista. Luin kirjoja ja katselin sarjoja. Välillä tuntuu niin ärsyttävältä, että eikö miusta enää koskaan voi tulla se miljoona rautaa tulessa eikä tunnu missään-Tiina. Päätyö, kaksi sivutyötä, perhe, treeni ja kaikki muu oli tavallista arkea vielä vuosi sitten. Nyt en todellakaan jaksaisi samanlaista.

Keskenmenneen lapsen, Cepon laskettu aika olisi ollut ylihuomenna 1.2 joka ehkä aiheutti jollain lailla näitä ajatuksia..

Tammikuu on muutenkin ollut jotenkin vaikea, niinkuin timmitön tammikuu postauksessa kerroin. Siitäkin huolimatta, vaikka parikin irtiottoa olen päässyt tekemään. Kohta onneksi kuukausi vaihtuu ja toivottovasti mielikin kevenee. Valon määrä lisääntyy ja ehkä silläkin tulee olemaan merkitystä.

Sairaudestani olen kertonut ihan avoimin mielin, koska mikäs siinä. Ihmisiä maailmaan mahtuu ja toisilla on erilainen polku kuin toisilla.Onneksi kuitenkin yleisesti ottaen olen voinut aika jees, miljoona kertaa paremmin kuin viime vuonna. Nyt tuntui vain siltä, että halusin kertoa syvemmin mitä mietteitä tähän liittyen.

Eipä muuta, mukavaa maanantaita <3.

 

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

 

Kommentit (18)
 1. Miusta on ihanaa kuinka avoimesti kerrot asiasta. Mukava kuulla, että olet saanut apua itsellesi eri keinoilla 🙂
  Itse otin tänä vuonna hieman tavoitteeksi, että stressaan vähemmän ja näin ollen, olen pyrkinyt vähentämään niitä aiheuttavia tekijöitä, jossa olen myös aika hyvin onnistunu! 🙂
  Tsemppiä jaksamiseen! 🙂

  1. Tiina / Fit Fat Mama
   31.1.2017, 15:24

   Moikka Riksu, kiva että sieki oot saanu stressattua vähemmän :). Se helpottaa yleistä hyvinvointia kyllä tosi paljon! Kiitos kommentista ja tsemppiä siullekin jaksamiseen 🙂

 2. Vau, nostan hattua sulle, oot rohkea💜 kommentoinkin siihen sekundääriseen lapsettomuuspostaukseen myös meidän tarinan keskenmenoista ja yrityksestä ja kuinka ollakaan, myös mulla yleistynyt ahdistuneisuushäiriö! Kyllä sanon että kun elämä koettelee, ei ole ihme, jos tällaista oireilua tulee. Oon käynyt läpi lähes saman kuin sinä ja nyt tuntuu hyvälle – karsin kaiken ylimääräisen, samoin kun sä kuvasin tuossa. Myös omasta itsestään huolta pitäminen on ollut tärkeää ja itsensä etusijalle laittaminen. Mulla ei oo lääkitystä mutta käyn terapiassa, sitä suosittelen! Tsemppiä lapsettomuuden tunteiden ja tämän ahdistuneisuushäiriön käsittelyyn, niidenkin kans voi elää ihan täysillä! ☺ 💜

  1. Tiina / Fit Fat Mama
   31.1.2017, 15:25

   Kiitos Maija <3. Aijaa sepäs sattui, aika kiva että ruudun sillä puolella on noin samantapainen tilanne kuin miulla :). Vaikka ikävää siinä mielessä,koska rankkoja juttujahan nämä on , varsinkin lapsettomuusjuttu.
   Mie en ole vielä käynyt terapiassa, mutta tarkoituksena on kartoittaa sekin mahdollisuus ehdottomasti jossain vaiheessa. Kiitti ja tsemppiä siulleki =)=

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *