Edullista ruokaa: Makaronilaatikko

Mie oon tällähetkellä flunssassa, yhyy. Saisi mennä pöpö nopeasti pois! On se perhana kun kerrankin kävin ryhmäliikuntatunnilla ja heti seuraavana päivänä oli kurkku kipeä. Nyt nokka vuotaa ja kurkku on liekeissä. Just kun oli motivaatiota liikkua niin pöpö iski. Perseestä.

IMG_6479

Mutta siihen pöperöön:

Makaronilaatikko on yksi perinteisimmästä suomalaisista pöperöistä. Lootan voi tehdä joko munamaitoon tai lihaliemeen. Munamaitoon tehtynä ruoka on yleensä paljon kiinteämpää ja se lohkeaa palasiksi. Lihaliemilootasta tulee itselleni mieleen sellainen löysä makaronikasa jota syötiin kouluaikaan. 

Halusin kuitenkin kokeilla millaista lootaa tulisi lihaliemellä. Ruoka onnistui, eikä siitä tullut löllökasaa :)! Nesteen määrä vaikuttaa tietenkin rakenteeseen ja jos sitä tunkee liikaa, tuloksena on pikemminkin makaronisoppa.

Makaronilaatikko on helppoa, halpaa ja riittoisaa. Loistojuttu laiskureille jotka ei jaksa tehdä jokapäivä ruokaa (niinkuin me) ja ruokaa tulee sen verran iso kasa, että se riittäisi suurperheellekin.

Jos ruuasta haluaa tehdä astetta terveellisemmän (silloin tietty ruuan annoshinta nousee),  niin sekaan voi lisätä kasviksia, käyttää mahdollisimman kevyttä jauhelihaa & juustoa ja täysjyvämakaronia. Hintaero ei tumman ja vaalean välillä ole mikään suuri ja me käytetään aina tummaa, niinkuin olen aikaisemminkin kertonut.

Tässä ohje:

 

 

Tarvitset:

Jauhelihaa (meillä oli 700g)

1 pussi makaronia (meillä täysjyvää)

Sipulin

Mausteita

Lihaliemikuution

Vettä

(Juustoa jos kaapista sitä löytyy)

IMG_6475Pilko sipuli. Paista jauheliha ja sipulisilppu, mausta. Laita paistettu jauheliha vuokaan.

''Laita kattilaan vettä ja ripaus suolaa. Heitä makaronit uiskentelemaan kiehuvaan veteen ja anna porista. Makaroneja ei tarvitse keittää täyskypsiksi, koska paistoaika uunissa on laatikolla niin pitkä.

IMG_6476Laita samalle pannulle jossa paistoit jauhelihan ½ litraa vettä ja 1 lihaliemikuutio. Kun keittelet lihaliemiveden samassa pannussa kuin jauhelihat, veteen irtoaa enemmän makua.

IMG_6478

Kaada myös makaronit vuokaan ja sekoittele. Lisää lihaliemivesi ja laita ruoka 225-asteiseen uuniin 45-60 minuutiksi.

Syö!

Teetkö itse makaronilaatikon munamaitoon vai lihaliemeen?

-Tiina

 

Kommentit (15)
 1. AINA lihaliemeen, en voi sietää munamaitoa. Teen makaronilaatikkoa lähes viikottain, kerralla tulee reilu satsi joka on helppo laittaa rasioihin sopivina annoksina ja ottaa evääksi töihin sekä lämmittää mikrossa illalla treenin jälkeen kun on kiljuva nälkä ja ruokaa pitää saada äkkiä.

  1. Miulla taas oli sellane mielikuva lihaliemi makaronilaatikosta, että se ei maistu miltään ja on löllöö, mutta tulipahan se mielikuva kumottua :)!
   Oli maistuvampaa lihaliemeen tehtynä :)!

 2. MissEvilEve
  31.8.2014, 11:54

  Teen vaihdellen, mutta koska tykkään mausteisemmasta ruoasta niin lihaliemeen on kivempi tehdä, munamaito on kovin mauton. Jos haluaa kiinteää, voi lihaliemeen laittaa munaa sekaan (kunhan on jäähtynyt hieman). Itse olen siis usein tehnyt lihaliemi + muna, eli munamaito ilman maitoa 😀

  1. Oon miettinyki miten vesi+muna kombo toimisi! Pitää koklaa ens kerralla tolleen, kiitti :)! Saa sit pikkase enemmä protskuuki =)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *