Fit Fat Mama
Fit Fat Mama

EDULLISTA RUOKAA: KINKKUVUOKA!

Lapsiperheessä ruokalaskut ovat hervottoman kokoisia, joten keksin postaussarjan edullista ruokaa. Edellisiä osia ovat mm. makaronilaatikko ja pinaattiletut, nyt vuorossa kinkkuvuoka.

Kaikki tietävät kinkkukiusauksen. Helppoa perusruokaa, mutta mautonta. En ole varmaan eläissäni syönyt oikeasti maistuvaa, hyvää kinkkukiusausta. Vaikka siihen survoisi mausteitakin, niin maku on aina melko fail. Kunnes rakas mieheni keksi käyttää peruna-sipulisekoituspussin sijaan normaaleja perunoita ja näin syntyi kinkkuvuoka!

Mutta antaahan kokin kertoa resepti itse:

''

IMG_9531

Tarvitset

Jauhoisia perunoita

Kinkkusuikaleita

Ruokakermaa (Valio Mustapekka)

Juustoa (puna- tai mustaleimaa)

1 sipuli

Keitä perunat puolikypsiksi suolavedessä, ei ihan muusiksi asti, valuta ja viipaloi. Paistaa käräytä kinkkuja vähän ja kuullottele sipaleita siinä samalla.

Sekoita kinkkusuikaleet, pottuslaissit ja sipalit keskenään, lorota kermat päälle, ja koristele komealla kasalla juustoraastetta. Mieluusti puna/mustaleimaa.

Heitä uuniin saunomaan 225 asteeseen n. puoleksi tunniksi, jos oikeen pehmeää haluaa, niin 200 astetta ja 45min-tunti. Tai kunnon ammattilaisten elkein uuniin, ja pois sitten kun juusto on sopivan ruskeaa ja ilmassa tuoksuu ruoka. Tai palaneen käry.

Sitten vaan ääntä kohti, parempaa kui perus pottusipuliseoshässäkkä.

IMG_9532

Ruoka oli sekä miun, herra 2-veen sekä Iskäni mielestä oikein hyvää. Suosittelen kokeilemaan :)! On se onni, että mieheni osaa pöperöhommat paremmin kuin mie!

SEURAA MAMAA Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

Kommentit (10)

 1. titti

  Btw. Kinkkukiusaus on pahaa paitsi mun tekemä 😉 Laitan aina paaaljon paprikajauhetta, jauhelihamaustetta (suolatonta), mustapippuria ja tinjamia, ja vielä vähän valkosipulijauhetta. Ja teen sen savusuikaleisiin ja flora kevyt ja paksu ruokakermaan 🙂 Suosittelen testaan, tulee kyllä eri hyvää!

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Mausteet on kyl kaiken aa ja oo ruuanlaitossa 🙂

 2. gemma

  Ai, meillä kyllä tätä itse viipalaloiduista perunoista tehtyä versiotakin kutsutaan ihan kinkkukiusaukseksi…

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Eipä nimellä väliä,meille se on kinkkulaatikko kun kinkkukiusauksesta tulee mielee just perinteinen kinkkukiusaus:)

 3. Elina

  Ne kaupan perunasipulisuikaleet on kyllä kovin kovin mauttomia vaikka kuinka maustaisi. Kunnon potuista tulee kyllä parempi kiusaus, vuoka yms.. Vielä vaan kun joku jaksaisi kuoria ne perunat.. Inhottavaa hommaa:)

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Mieki inhoon perunoiden kuorimista >:( Onneks Tuomas yleensä kokkaa hihi :D.

 4. piip

  Kiitti vinkistä, pitääpäs testata! Ite en pahemmin kinkkukiusauksesta välitä, mutta jospa tästä saisi maistuvamman version. 🙂

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Olepa hyvä vaan, ehdottomasti suosittelen testaamaan 🙂

  • piip

   Tosi hyvää oli! Ens kerralla osaa arvioida perunoiden määrän viel vähän paremmin (perunoiden keittäminen oli varmaan haastavin osuus, niin harvoin tulee niitä tehtyä, et olin vähän väliä tökkimässä haarukan kanssa 😀 ) + en oikaise hankkimalla kinkkusuikaleita vaan ennemmin kinkkuköntin. 🙂

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Kiva kun tulit kertomaan ja vielä kivempi että tykkäsit -miepä välitän kokille terkut hihi :)! Parempaa toki tulee oikeasta kinkkuköntistä 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.