Edulliset talvikengät Taaperolle!

Nyt on taas se aika vuodesta kun joutuu pähkäilemään mitä pukea ulkoilua varten Taaperon päälle. Ei sen puoleen, lapsen kanssa tuntuu olevan ympäri vuoden miettimistä mitä tänään puettaisiin. Suomen keli on vaan niin saatanasta.  Välillä sataa, välillä paistaa ja välillä on kylmä kuin Siperiassa.

Talvikenkinä meillä on nahkaiset ja lämpimät kenkulit, joissa on jonkintyyppinen veden hylkiminen, mutta vedenpitävät ne eivät ole. Tällä viikolla ilma oli niin kumma, alkuviikosta oli lunta ja pakkasta, loppuviikosta märkää x 100. Hain Eetun hoidosta ja kotona huomasin hänen sukkien olevat ihan lits märät. Tulipa paska mutsi fiilis, että voi hittolainen kun en osaa edes varata oikeanlaisia kenkiä lapselleni.

vikinglastenkengät

viking4

viking1

Otettiin viikonloppuna heti opiksemme ja bongasimme sopivasti Prismasta Viking-merkkiset talvikengät. Oltiinkin sovitettu niitä Eetulle pari viikkoa takaperin jolloin jätimme ne kuitenkin jostain syystä hyllyyn. Kerrankin meillä kävi tsäkä ja kenkulit oli vieläkin alessa, 39,90€.

Kokeiltiin ensin minille mustia versioita ja suu pysyi mutrussa. Maanittelin häntä kävelemään ympäriinsä ja kysymykseen ”haluatko nämä kengät” mini vaan kohautti olkapäitään. Pari viikkoa takaperin kun kokeilimme limenvihreitä saappaita niin hän juoksi ympäri kauppaa kälätellen. Laitettiin mustat ja limet kengät vierekkäin ja kysyttiin kummat hän haluaa. Vastaus oli sanomattakin selvä ja limet päätyi minin viereen eikä hän suostunut niitä laitettavan edes kärryn puolelle. Heti maksun jälkeen Eetu sai kengät jalkaan ja voi sitä onnea kun hän pääsi ekan kerran testaamaan kenkiä lätäkköön 😀 <3. Paskat siitä onko musta tyylikkäämpi asukokonaisuuden kannalta, lapsen onni on jotain niin ihanaa. Tulkoon sitten niinkin yksinkertaisesta asiasta kuin kenkien väristä. Ja onhan tuo väri niin herkullinen, erottaa kaukaa missä mini juoksee.

IMG_9806

IMG_9799

IMG_9816

Pipoa Reima / Haalari Polarn o pyret / Hanskat Jonathan / Kengät Viking

IMG_9814

Kengät ovat vedenkestävät joten puhdistuskin on tälläisillä rönttäkeleillä helppoa kun Vikingit voi heivata suoraan hanan alle huuhdeltavaksi. Sisällä on lämmin vuori joten pikkupakkanenkin menee iisisti ilman villasukkia. Otimme tarkoituksella reilumman koon, ei ole miun mielestä mitään järkeä ottaa just sopivia -nehän ovat hetkessä pieniä!

Eetun kuulumisista muuten, meillä on ensi viikolla 2-vee neuvola ja vähän jänskittää miten meidän kirppu on  kasvanut. Muistatte varmaan toissakesäisen kasvukyttäyksen.  Minimies täytti jo syyskuussa 2-vuotta, mutta lääkäriaikoja on aika nihkeästi täällä saatavilla. Eipä siinä, Eetu on ollut kaikenpuolin terve joten ei mitään överisyytä hätäilyyn ole.

Hankittiin muuten miun kameraan uusi putki joka on manuaali tarkennuksella, joten älkää ihmetelkö jos osassa tarkennus on hieman missä sattuu haha. Mutta mie harjoittelen! Mielenkiintoista oppia ihan ite kuvaamaan, eikä luottaa vain automaattiasetuksiin.

 

Millaisia talvikenkiä teidän lapsilta löytyy?

Kommentit (4)
 1. Voi että, meillä on ihan samanlainen ongelma pojan kenkien kanssa! Pakko käydä Prismassa tsekkaa oisko noita vielä. Hienot ja toimivat!

  1. Tiina / Fit Fat Mama
   1.12.2015, 20:06

   Käy kattoo ihmeessä, värejä oli myös musta ja sininen :).

 2. Meillä oli tuollaiset 2v sitten ainoina talvikenkinä, hyvin toimi villasukan kanssa kovallakin pakkasella. 🙂 viime vuonna huomasin ettei kaiken maailman goretexit pidä varpaita kuivina/lämpiminä varsinkaan syystalven märässä ja kevättalven loskassa. Tänä vuonna ostin taas nuo vikingit, lisäksi pakkaskeleihin kuomat ja kauppakäyttöön goretexit. 🙂

  1. Tiina / Fit Fat Mama
   1.12.2015, 20:05

   Oi kiva kuulla :). Nuo vaikuttaa kyllä niin kätevältä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *