DIY: Keittiötason maalaaminen

Meillä on tällä viikolla vallinnut kotona entistäkin enemmän kaaos, kun sain idiksen keittiötasojen tuunaukseen. Itsehän en ole mikään remonttireiska, eli tämäkin on DIY- Iskän ja Tuomaksen tekemänä. Toimin vaan hyvänä työnjohtajana, eli käskin: maalatkaa keittiön tasot! Olisin halunnut itsekin osallistua maalaamiseen, mutta Tuomas ei antanut. Muka liian suuri riski mennä pieleen, höpsis!

IMG_7418

Keittiön tasot on materiaaliltaan tammipuuta ja mielestäni edellisiltä asukkailta hemmetin tyhmä ratkaisu teettää KEITTIÖÖN puutasot. Tilassa jossa vesi roiskuu ja materiaali jossa kolahdukset ja elämän jälki näkyy todella helposti. Tasot olisi pitänyt heti muuton jälkeen käsitellä vettä pitäviksi, mutta eihän me sellaisesta tiedetty. Vedettiin siihen vasta viime keväänä öljyvaha, joka esti veden imeytymistä puuhun, mutta siinä vaiheessa pintaan oli jo kerennyt tulla vaikka sun mitä jälkiä. Tuskastuin rumaan pintaan ja keksin että tadaa: ne voi maalata piiloon! Samalla hankkiuduttiin eroon meidän mielestä rumasta puun väristä.

Tälläisiä kivoja jälkiä tasossa oli:

IMG_7419

Ei mitään hajua, mistä tämäkin tullut!

IMG_7423

Ei todellakaan olla leikattu tason päällä mitään, vaan leikkuulaudan päällä, joten en tiedä miten nämäkin on ilmestyneet

IMG_7424

Vesi tehnyt jälkiä

IMG_7422

 

 

Pinnan käsittelyyn tarvittiin:

Maalarinteippiä

Hiomapaperia

Osmo Color- puuvahaa. Värinä noki.

Tärpättiä

Pensseli

IMG_7426

IMG_7427

Ensin tason ympärys teipattiin, ettei hionta tai maali pilaisi seiniä ja keittiön kalusteita. Teippauksen jälkeen pinnasta hiottiin hiomapaperilla entinen vaha pois. Pintaa piti hinkata aika kovasti, että kaikki varmasti lähti irti. Puupöly pyyhittiin ensin ihan vedellä kostutetulla rätillä, jonka jälkeen vielä tärpätillä. Annettiin kuivahtaa ja maalattiin. Tuomakselle vinkattiin liikkeestä, että maali on kaikista helpoin levittää puuvillaisella kankaalla, mutta se oli virhe. Levitys oli kuulemma hemmetin vaikeaa ja tuntui vaan, että aine pyyhkiytyy pois, eikä imeydy tasoon. Toinen taso maalattiin sitten pensselillä, joka oli paljon helpompaa. Eli maalin levity pensselillä!

Maalin annettiin kuivua n. 24 tuntia. Teipit irroitettiin ja tarkastettiin työn jälki. Varsinkin seinän vierustat oli hankala maalata tarkasti, joten Tuomas viimeisteli yksityiskohdat maaliin tökätyllä topsipuikolla. Teipit laitettiin uudelleen ja maalattiin pinta toisen kerran. Silikonissa olevat maalit poistetaan sitten, kunhan maali on täysin kovettunut.

Insta: fitfatmamatiina
Insta: fitfatmamatiina

Kaikki keittiöntavarat oli kuivumisen ajan siellä täällä, osa keittiönpöydällä ja osa olohuoneessa. Kaverikin kun kävi eilen, niin nauroinkin että tosi vieraanvaraista kun keittiönpöytä on niin täynnä tavaraa, että kaffet piti juoda olkkarin puolella. Oli ärsyttävää odottaa maalin kuivumista -mutta se kannatti!

ENNEN – JÄLKEEN

taso

IMG_7420

IMG_7453

Lopputulos on TODELLA paljon meidän mieleen! Nyt keittiökin noudattaa meidän musta-valkea rakkautta.

IMG_7460

IMG_7454

IMG_7457

Pisteeksi iin päälle laitoin seinälle meidän karkkibuffetissakin olleen taulun :).

IMG_7463

Jatkossa yritämme pitää aikuisten oikeasti keittiöntasot siistimpänä ja ettei siihen kasaantuisi niin paljon tavaraa. Järkkäilin paikkoja uuteen siistimpään uskoon muutenkin ja hyödynnettiin enemmän keittiönkaappeja ja pikkutasoja.

Maalipönttö maksoi 35€ joten saatiin halvalla hyvä pikku-remppa aikaiseksi ja ilme on nyt niin paljon modernimpi. Työn taso ei ole kaikkialta mikään ammattimainen, mutta meille riittävän hyvää!

Mitä mieltä olette muutoksesta? Oletteko itse DIY- tyyppejä jotka osaa tuunailla ja remppailla?

 

SEURAA MAMAA Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

Kommentit (22)
  1. Tulipa siitä tosi nätti!!

    1. Kiitos,tykkään iteki :)!

  2. Mä ajattelin ehkä kokeilla dc fixiä meidän uuteen kotiin missä on helvatun rumat marmoritasot (joo joo tiedän että ne on kalliit mutta kalliskin voi olla rumaa) 😀

    1. Oon kuullu hyvää siitä dc fixistä,ilmeisesti aika helppo käyttönenki 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *