Fit Fat Mama
Fit Fat Mama

DIY: Keittiötason maalaaminen

Meillä on tällä viikolla vallinnut kotona entistäkin enemmän kaaos, kun sain idiksen keittiötasojen tuunaukseen. Itsehän en ole mikään remonttireiska, eli tämäkin on DIY- Iskän ja Tuomaksen tekemänä. Toimin vaan hyvänä työnjohtajana, eli käskin: maalatkaa keittiön tasot! Olisin halunnut itsekin osallistua maalaamiseen, mutta Tuomas ei antanut. Muka liian suuri riski mennä pieleen, höpsis!

IMG_7418

Keittiön tasot on materiaaliltaan tammipuuta ja mielestäni edellisiltä asukkailta hemmetin tyhmä ratkaisu teettää KEITTIÖÖN puutasot. Tilassa jossa vesi roiskuu ja materiaali jossa kolahdukset ja elämän jälki näkyy todella helposti. Tasot olisi pitänyt heti muuton jälkeen käsitellä vettä pitäviksi, mutta eihän me sellaisesta tiedetty. Vedettiin siihen vasta viime keväänä öljyvaha, joka esti veden imeytymistä puuhun, mutta siinä vaiheessa pintaan oli jo kerennyt tulla vaikka sun mitä jälkiä. Tuskastuin rumaan pintaan ja keksin että tadaa: ne voi maalata piiloon! Samalla hankkiuduttiin eroon meidän mielestä rumasta puun väristä.

Tälläisiä kivoja jälkiä tasossa oli:

IMG_7419

Ei mitään hajua, mistä tämäkin tullut!

IMG_7423

Ei todellakaan olla leikattu tason päällä mitään, vaan leikkuulaudan päällä, joten en tiedä miten nämäkin on ilmestyneet

IMG_7424

Vesi tehnyt jälkiä

IMG_7422

Pinnan käsittelyyn tarvittiin:

Maalarinteippiä

Hiomapaperia

Osmo Color- puuvahaa. Värinä noki.

Tärpättiä

Pensseli

IMG_7426

IMG_7427

Ensin tason ympärys teipattiin, ettei hionta tai maali pilaisi seiniä ja keittiön kalusteita. Teippauksen jälkeen pinnasta hiottiin hiomapaperilla entinen vaha pois. Pintaa piti hinkata aika kovasti, että kaikki varmasti lähti irti. Puupöly pyyhittiin ensin ihan vedellä kostutetulla rätillä, jonka jälkeen vielä tärpätillä. Annettiin kuivahtaa ja maalattiin. Tuomakselle vinkattiin liikkeestä, että maali on kaikista helpoin levittää puuvillaisella kankaalla, mutta se oli virhe. Levitys oli kuulemma hemmetin vaikeaa ja tuntui vaan, että aine pyyhkiytyy pois, eikä imeydy tasoon. Toinen taso maalattiin sitten pensselillä, joka oli paljon helpompaa. Eli maalin levity pensselillä!

Maalin annettiin kuivua n. 24 tuntia. Teipit irroitettiin ja tarkastettiin työn jälki. Varsinkin seinän vierustat oli hankala maalata tarkasti, joten Tuomas viimeisteli yksityiskohdat maaliin tökätyllä topsipuikolla. Teipit laitettiin uudelleen ja maalattiin pinta toisen kerran. Silikonissa olevat maalit poistetaan sitten, kunhan maali on täysin kovettunut.

Insta: fitfatmamatiina
Insta: fitfatmamatiina

Kaikki keittiöntavarat oli kuivumisen ajan siellä täällä, osa keittiönpöydällä ja osa olohuoneessa. Kaverikin kun kävi eilen, niin nauroinkin että tosi vieraanvaraista kun keittiönpöytä on niin täynnä tavaraa, että kaffet piti juoda olkkarin puolella. Oli ärsyttävää odottaa maalin kuivumista -mutta se kannatti!

ENNEN – JÄLKEEN

taso

IMG_7420

IMG_7453

Lopputulos on TODELLA paljon meidän mieleen! Nyt keittiökin noudattaa meidän musta-valkea rakkautta.

IMG_7460

IMG_7454

IMG_7457

Pisteeksi iin päälle laitoin seinälle meidän karkkibuffetissakin olleen taulun :).

IMG_7463

Jatkossa yritämme pitää aikuisten oikeasti keittiöntasot siistimpänä ja ettei siihen kasaantuisi niin paljon tavaraa. Järkkäilin paikkoja uuteen siistimpään uskoon muutenkin ja hyödynnettiin enemmän keittiönkaappeja ja pikkutasoja.

Maalipönttö maksoi 35€ joten saatiin halvalla hyvä pikku-remppa aikaiseksi ja ilme on nyt niin paljon modernimpi. Työn taso ei ole kaikkialta mikään ammattimainen, mutta meille riittävän hyvää!

Mitä mieltä olette muutoksesta? Oletteko itse DIY- tyyppejä jotka osaa tuunailla ja remppailla?

SEURAA MAMAA Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

Kommentit (22)

 1. salla

  Tulipa siitä tosi nätti!!

  • fitfatmama

   Kiitos,tykkään iteki :)!

 2. Nina

  Mä ajattelin ehkä kokeilla dc fixiä meidän uuteen kotiin missä on helvatun rumat marmoritasot (joo joo tiedän että ne on kalliit mutta kalliskin voi olla rumaa) 😀

  • fitfatmama

   Oon kuullu hyvää siitä dc fixistä,ilmeisesti aika helppo käyttönenki 🙂

 3. Jenni

  aivan ihana lopputulos, vau! mäkin kyllä tykkään tästä keittiön uudesta ilmeestä aiempaa enemmän 🙂 ja tuo taulu kruunaa kaiken, ihan huippu! 😀

  • fitfatmama

   Kiitti Jenni :)! Hehe joo toi taulu sopii meille ku nenä päähän,ollaan niin karkkihiiriä 😀

 4. Enni

  vau! Ihan sairaan kiva tuli 🙂

  • fitfatmama

   Kiitos :)!

 5. Heidi

  Vau, onpa hyvännäköinen lopputulos!
  Meilläkin on edellinen asukas tehnyt keittiöremontin ja laittanut puutason, mistä en niin tykkää. Pitääpä näyttää tämä postauksesi miehelleni, jos hän vaikka innostuisi pikkuremontiin.

  • fitfatmama

   Kiitos, iteki tykkään :)! Puuväri ei oo nii meidän juttu. Musta on paljon räväkämpi -käy luonteeseenkin paremmin :D.
   Näytä ihmeessä! Voit sanoa, että bloggarin miehenkin mielestä oli hyvä idea, eikä ollut vaikea toteuttaa! 🙂

 6. ac // Pastellipisaroita

  Hieno on!! 🙂 Mun on kuitenkin pakko kommentoida tosta osmosta, sitä EI kuulu levittää pensselillä, ainakaan perinteisellä 😀 Saitte sen vinkin kankaasta koska nuo osmon vahat/öljyt tosiaan kuuluu ensin levittää pintaan ja sitten ”pyyhkiä enimmät pois”, jolloin jäljelle jää ihan ohut ja tasainen pinta 🙂 Mä olen joskus ilman kunnon ohjeita vetänyt osmot vaahtomuovipensselillä ja oli tosi vaikea saada tasaista jälkeä! Eli ihan oikeat neuvot saitte 🙂

  • fitfatmama

   Kiitos :)!
   Aijaa :D. Ainaki Tuomas sano, että pensselillä oli tosi helppo levittää ja tuli tasaista helppoa…en tiiä tosin millasta matskuu se pensseli oli :).

 7. Cherry G.

  Olipas hieno lopputulos!
  Onko pinta kiiltävä?

  Meidän keittiöproggis odottaa tekijäänsä. Muutama pikku-juttu jäänyt roikkumaan..

  • fitfatmama

   Kiitos :)! Helppoo, hyvää ja halvalla. Kyllä kannattikin :).
   Tuo on sellanen semi-kiiltävä. Kiiltää siis jonkinverran, mutta ei hirmuisesti. Mikä on hyvä, koska todella kiiltävässä pinnassa näkyisi tahrat vielä helpommin.

   Me ollaan asuttu tässä kohta 2-vuotta ja vieläkin on mielessä jotain pikku-juttuja mitä tehdä 😀

 8. lindiz~tutipuu

  Upea lopputulos!!!!

  • fitfatmama

   Kiitos :)!

 9. öljyvahaa metsästämässä

  aika magee! Mekin tässä etsitään sopivaa öljyvahaa, mutta haluttas harmaa ja vähän läpi kuultava. onkohan kellään kokemusta Biofarbenin öljyvahoista? Sieltä pystyy näköjään tilaamaan nyt mallipalojakin.. Onko muita ideoita? 🙂

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Kiitti, muutos oli kyllä tosi mieluinen :)! En valitettavasti tiiä yhtään, oon aika käsi tälläsissä DIY jutuissa, kysyttiin ihan myyjältä jeesiä, kannattaa käydä liikkeessä kysymässä :)!

 10. M

  Hei! Todella kivasti raikastui teidän keittiö! Nyt meillä sama mielessä, ja olisi kiva kuulla, mikä oli valitsemanne sävy tasoihin? http://www.osmocolor.com/varillinen-oljyvaha.html
  Ja kuinka monta kerrosta levititte? Uskaltaisikohan sitä itsekkin.. 🙂

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Moi! Levitettiin kaksi kerrosta :). Värisävy oli joko tuhka tai musta, en nyt muista kumpi…kannattaa mennä liikkeeseen ja kysyä ammattilaisen apua sävyn valintaan. Me käytiin ihan Prisman osastolta, hyvää palvelua saatiin :). Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan, ilme raikastui edullisesti!

 11. Hekotin

  Hei upea! Miten tämä on kestänyt aikaa ja käyttöä ja vettä? T: sama projekti edessä

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Moi,ollaan jo muutettu tuolta, mutta se aika mitä kerettiin olla n.1,5 vuotta maalaamisen jälkeen niin hyvin pysy 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.