Deitti-illat vauvan syntymän jälkeen

Miulle ja Isimiehelle on ollu vauvan syntymästä asti selvää se, että halutaan myös senkin jälkeen kahden keskisiä lässyn lässy hetkiä. Ollaan otettu tavoitteeksi, että käydään vauvasta huolimatta välillä kahdestaan jossakin.

Hoitajina meillä on toiminu Anoppi sekä miun Iskä. Anoppi on tosi hyvä lasten kanssa ja hän on kasvattanut 4 lasta. Eetu on Anopin ensimmäinen lapsenlapsi ja Anoppi on ihan hulluna pikkutyyppiin.
 Iskällä on kaksi tyttöä joten on varmasti kiva, että kummatkin hänen lapsenlapsistaan on poikia.

 Ekan kerran käytiin yhdessä syömässä ulkona vauvan putkahtamisen jälkeen kun Eetu oli kuukauden.
Meillä oli ravintolasta varattu pöytä ja syötin Eetun ennen lähtöö. Pyrittiin tekee homma mahdollisimman helpoksi. Lähinnä syötiin ja juteltiin, ravintelissa ei kehtaa liikaa lässyillä ettei ihmiset tuijota.
 Jännitti vähän miten Eetu mahtaa käyttäytyy kun tuohon aikaan huuti iltasin tosi usein.
Tultiin kotiin, niin Anoppi kertoi Eetun nukkuneen koko ajan. Turhaan siis hätäilin.
Eetu heräsi vähän sen jälkeen kun tultiin kotiin. Isimies lähti illasta vielä käymään kaverinsa luona ja kun mie jäin pojan kanssa kaksin, niin alkoi huuto. Sinä iltana pillitin ja ajattelin että no niin, tää lapsi vihaa minuu :D.

Toisen kerran käytiin ihan baarissa asti ja Anoppi oli tälläkin kertaa Eetun hoitajana. Tällä kertaa nukutin Eetun ja lähdettiin vasta sitten illan rientoihin. Baarissa oli pari keikkaa: ensin Sanni ja sen jälkeen Matti Airaksinen: Parasta Ennen. Matti Airaksinen on siis se häiskä joka soittaa ysärimusiikkia aina perjantaisin Ylex:llä. Sanni veti ihmeen hyvän keikan, ennalta en tienny siltä kuin pari biisiä. Airaksisen veto oli enempi pettymys, lisäks alko tulla Eetua ikävä. Soitetaan Eetulle usein ysärimusiikkii, niin Airaksisen soittelun aikaan tuli miulle vähän surku. Lisäks kun oltiin kummatkin selvinpäin, niin ei huvittanu jäädä kovin pitkäks aikaa. Tultiin kotiin ja Eetu nukkui samoja unia, jolle olin hänet nukuttanut. Turhaan hätäilin tälläkin kertaa.

Seuraavalla kerralla pyydettiin ensimmäistä kertaa miun Iskää kattomaan Eetua. Mentiin Isimiehen kanssa leffaan. Oli jännä fiilis kun viimeksi elokuvateatterissa olin pallomasun kanssa. Se kerta oli meidän deitti illoista ehdottomasti paras: Istuttiin takarivissä, syötiin karkkii, katottiin leffaa ja pusuteltiin.
Tuli ihan alkuajan leffaillat mieleen :). Käytiin elokuvan jälkeen vielä kaupassa ja suunnattiin sitten kotiin.
Sillä viikolla Eetu oli möskynny iltaisin, joten vähän taas mietitytti miten menee. Eetu oli syöny, paskonu ja nukahtanu. Eikä ollu edes kiukunnut. Jälleen kerran turhaan mietin miten menee.

Arki on kuitenkin erilaista mitä ennen vauvaa, niin pienet lässyily tuokiot tekee hyvää. Ei tarttee pelätä sitä, että vauva rupeaa kiljumaan juuri silloin kun elokuvassa on hyvä kohtaus menossa. Tai kun on lässyilemässä ”ai lav juu” juttuja Isimiehen kanssa niin vauva täräyttää shäibät vaippaansa. Jos ei ole tukiverkostoa joka voi katsoa vauvaa, niin on olemassa niitä jotka vahtii lapsia työkseen. Ajan ei tarvitse olla pitkä, mutta tunti-pari kahdestaan ei riko vauvaa mihinkään suuntaan.
Jos vauva on tissimonsteri eikä lähteminen imetyksen takia onnistu, viettäkää kahdenkeskistä lässyily aikaa sen jälkeen kotona kun vauva on mennyt nukkumaan.
 Monesti Äidit unohtavat toisen puoliskonsa kokonaan ja keskittyvät vaan ja ainoastaan vauvaan.

Oletko käynyt ”treffeillä” ukkelisi kanssa vauvan syntymän jälkeen?

Kommentit (8)
 1. Lindiz ~ Tutipuu
  14.12.2013, 13:53

  Vain parisen kertaa. Meillä ei ole kuin mun äiti ja isäpuoli tässä lähellä ja nekin kummatkin naimissa töitten kanssa vuorotöineen… miehen suku on skotlannissa, joten se meidän oma kahen keskinen aika vähissä. Mä en kaipaa sitä silleen, me ollaan kuiteskin kokoajan yhessä…. mies tuntuu kaipaavan pikkusen useammin =)

  1. Tiina FitFatMama
   14.12.2013, 15:49

   Miunki iskällä on vuorotyö, mut viikonloput sillä on aina vapaat ja anoppi ei oo töissä nii sillä on aikaa hoitaa 🙂

 2. Jo Karhapää
  14.12.2013, 14:31

  Ei olla kyl käyty:D. Kerran salsaillassa ja toisen kerran koko perheen voimin ravintolassa:p. Jospa tuolla cubassa päästäs käymään;).

  1. Tiina FitFatMama
   14.12.2013, 15:48

   Nautitte sit cubassa ja laitat anopin vahtimaan pikkusta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *