Fit Fat Mama
Fit Fat Mama

BLOGI 4-VUOTTA!

Tasan 4-vuotta sitten julkaisin ensimmäisen postauksen Fit Fat Mama -blogissa! Enpä silloin olisi uskonut, että harrastuksesta tulee sivutoiminen työ. Postauksia olen kirjoittanut yli 800. Matkaan on mahtunut monenlaista ja halusin koostaa tässä nyt hieman blogin sekä omaa matkaa ylös.

Blogi on kasvanut ja kehittynyt ja muuttunut kuten minäkin. Naimisiinmeno, esikoisen vauvavuosi, töihin paluu ja työpaikan vaihto, 3 eri kirjoituspaikkaa blogilla, toisen lapsen yritys+odotus ja syntymä. Omistusasunnon myyminen ja kolme muuttoa. On kyllä mahtunut todella paljon kaikkea näihin vuosiin. Kun aloitin kirjoittamisen, päätin kirjoittaa omana itsenäni ja niin olen näiden 4-vuoden aikana tehnyt.

Olen kirjoittanut blogia kolmessa eri paikassa. Ensin aloitin ihan bloggerissa ja maaliskuussa 2015 siirryin ensimmäisen kerran FitFashioniin. Olin kutsusta hyvin yllättynyt, olinhan kuitenkin kirjoittanut vasta muutaman kuukauden.

ensimmäinen banneri

2014 käytiin ensimmäisen kerran perheenä ulkomailla toukokuussa Kreetalla , kesällä järkkäiltiin häitä. Elokuussa sitten mentiin naimisiin.

Rupesin tuntemaan kuitenkin olevani ”liian mamma” FitFashionin porukkaan ja hain&pääsin Kaksplussan portaalibloggaajaksi marraskuussa 2014.

Kaksplussan portaalibloggaajana olin reilu vuoden verran. Se aika oli todella stressaavaa aikaa; olin kokopäivätöissä ja otin hirveitä paineita bloggaamisesta. Tuona aikana provosoin ja olin todella mustavalkoinen ajatuksissani. Samalla purin pahaa oloani kirjoittamiseen…tyhmää, mutta ihmismieli on vain sellainen, että paha olo oli vaan johonkin purettava. En kuitenkaan vielä kertonut kertonut blogiin mistä ahdistus johtui.

2015 vuosi oli rankka. Esikoisen vauvavuosi loppui ja aloitin työt tammikuussa. Vaihdoin työpaikkaa toukokuussa, jossa olen nykyisinkin töissä.  Elin oravanpyörää ja ahdisti. Yritimme silloin jo toista lasta epätoivoisesti ja miehen uniongelma aiheutti hälle masennuksen. Tein, tein, tein, tein hirveästi kaikkea. Yritin paeta pahaa oloa tekemällä paljon asioita, vaikka se vaan lisäsi ahdistusta. Höyrähdin laukkuihin ja Louis Vuittoniin ihan liikaa. Säästötili oli koetuksella, mutta kaikki maksoi omasta pussista. Olen vähän sellainen tyyppi, että kun innostun jostain, se menee helposti yli. Vaihtelin laukkuja, ostin, möin, höyrysin. Nykyisin miulla on Speedy B, 2 pochettea, 1 mini pochette, Favorite ja key pouch sekämeikkipussi. Mutta nyt ne on vaan tavaroita, joita käytän, ei sen enempää. Käytiin kesällä Budapestissa kaupunkilomalla jossa opittiin, että jatkossa pienen lapsen kanssa lähdetään vain rantalomille.

2016 Turkissa

Päätin irtisanoa itseni Kaksplussalta ja pyysin päästä takaisin FitFashioniin. Suurin syy oli se, että bloggaaminen rupesi tuntumaan liikaa työltä ja olin kadottanut sen ilon. Kirjoittaminen tuntui vain suorittamiselta. Kaksplussalla myös sain paljon enemmän paskaa niskaan lukijoilta, eikä kävijämäärät nousseet samalle tasolle mitä ne FitFashionilla olivat. Minut toivotettiin lämpimästä tervetulleeksi ja palasin tänne maaliskuussa 2016.

Paluu oli todellakin oikea päätös, täällä on Fit Fat Mama-blogin koti <3

Kevään aikana oma pitkä ahdistus purkautui ja huhtikuussa paloin loppuun. Ymmärsin, että nyt on pakko tehdä muutoksia elämään. Rupesin tekemään välillä lyhempää päivää töissä, vähensin blogin kirjoittamista ja postausmäärät vakiinnutin n. 3 kertaan viikossa ja lopetin Foreverin edustajana olemisen. Toukokuussa plussasin vihdoin raskauden, joka tosin pari päivää Turkin reissun jälkeen heinäkuussa meni kesken. Kerroin keskenmenosta ja sekundaarisesta lapsettomuudesta blogissa. Myytiin meidän omistusasunto toukokuussa ja muutettiin itseasiassa vuoden aikana 3 kertaa. Ensin omistusasunnosta vuokrakämppään, sitten toiseen vuokrakämppään josta omaan asuntoon 2017 toukokuussa.

Syksyllä 2016 yritin entuudestaan vähentää stressiä, kävin akupunktiossa, ulkoilin ja yritin elää vaan elämää eteenpäin. Kävin psykologilla, AD/HD testeissä ja diagnosoitiin yleistynyt ahdistuneisuushäiriö.

Joulukuussa 2016 miehen nimipäivänä tein vihdoinkin plussatestin Miinasta.

Vuosi 2017 aloitettiin käymällä miehen kanssa kahdestaan Riikassa. Toukokuussa käytiin Rodoksella. ja toukokuussa myös muutettiin omaan ihanaan kotiin. Elokuussa vauvan odotus palkittiin ja Miina syntyi <3.

Nyt eletään marraskuuta 2017 ja blogi porskuttaa edelleen. 4-vuoteen on mahtunut myös toki blogiv*tutusta, mutta kertaakaan en ole katunut kirjoittamisen aloittamista tai harkinnut lopettamista. Nyt kun kirjoitan tätä kappaletta, istun vierashuoneessa luurit päällä ja kuuntelen musiikkia samalla kun näpytän näppäimistöä. Nakitin miehen katsomaan lapsia hetken, että saan kirjoittaa. Ja tuntuu hyvältä.

Yksi parhaimmista jutuista on ollut se, että saan käyttää luovuutta ja kirjoittaa. Varsinkin kun sydämen päällä on jotain ja teksti vaan lentää näppäimistölle. Vertaistuki on myös yksi ihanimmista asioista ja arvostan lukijoiden kommentteja, kertomuksia ja ajatuksia.

Tässä vielä koosteena eri vuosilta muutamia postauksia;

Vuosi 2013

Inbody -millainen on miun kehonkoostumus 2kk synnytyksen jälkeen?

Babytalk -Eetu tässä moi!

Vuosi 2014

Kropan muutos kuukaudessa

#Äitin Tissit

Vuosi 2015

Ärsyttävät salityypit

Meidän perhe

Vuosi 2016

SEKASIN

Vaimoni Tiina.

Vuosi 2017

Huono uutinen neuvolassa

Meille tulee vauva!

Kiitos blogi näistä 4-vuodesta. Saa nähdä minkä verran on vielä edessä. Nyt kirjoittamiselle ei ole niin paljon aikaa kun vauva on vielä niin pieni, eikä luovuus lentele ihan samaan malliin pääkopassa kun muistikin on sellaista hötteröä hormoneitten takia, että tsösses. Mutta mennään niillä eväillä, miltä hyvältä tuntuu :).

Olisi kiva kuulla miten pitkään olet lukenut blogiani? Mistä löysit blogini? Mitä tykkäät lukea täältä? Onko toiveita postausten suhteen?

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

Kommentit (8)

 1. Suvi

  Toivepostaus: Miten teillä nukutaan? Miten Eetu käy yöunille, tarvitseeko paljon teidän nukuttamista? Miten Miina nukahtaa iltaisin ja kuinka nukkuu yöt? Täällä 7vk ikäisen poikavauvan äiti, joka seurailee blogiasi ja saa hurjasti vertaistukea ja tsemppiä arkeen!

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Moi Suvi, kirjoitinkin itseasiassa jo unista;
   http://fitfatmama.fitfashion.fi/miten-teilla-nukutaan/

   Tuosta tilanne ei oo oikeestaan muuttunu,vieläkään ei mee unille samaan aikaan isoveikan kanssa..

   Eetua ei tarttee nukuttaa,iltasatu,pusut,hyvän yö ja rakastan sinua toivotukset ja ovi kiinni 🙂

   Kiitos kiva että saat vertaistukea ja ihanaa vauva-aikaa siulleki 🙂

 2. Jenni

  Voi Tiina, oot niin ihana ja aito persoona <3 Sun blogi on niin ihanan rehellinen, erottuu aina aidoilla aiheillaan positiivisesti muusta massasta. Paljon hyvää ja pahaa on tapahtunut viime vuosina, mutta sinä vaan porskutat eteenpäin<3 Oot todella vahva nainen!

  Ps. Onnea 4v blogille <3

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Oi kiitos ihana Jenni ja samat sanat sinne <3. Oon kattonu facessa ja blogissa hymyilles siun rakkaussöpiskuvia miehes ja koiran kanssa,oot onnesi ansainnut <3

 3. Leena

  Moi Tiina! Löysin blogiisi instagramin kautta kesällä varmaankin jotain raskausaiheisia kuvia etsiessäni, ollessani itsekin raskaana. Huomasin instassa, että olet bloggaaja joten aloin ensin seuraamaan instassa. Nyt seuraan blogiasi säännöllisesti ja se on aidoin ja rehellisin blogi mitä seuraan! Oot jotenkin ihanan tavallinen verrattuna muihin seuraamiini bloggareihin, helpommin samaistuttavakin kuin muut! Oon nyt aina joutessani lukenut vanhempiakin postauksiasi ja oot kyllä huippu 😀 Toivottavasti et lopeta tätä ikinä ja jatkat samaan tyyliin 🙂 piristää tätä äippälomalaisen vauva-arkea lukea juttujasi kun on vielä samantapainen elämäntilanne! Kiitos!

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Moi Leena,pakko oli vastata heti 🙂
   Oi että tulipa aamun piristys ja hymy huulille <3. Tätä pitää tulla jälkikäteenkin lukemaan jos on huono blogipäivä :). Oikein hyvää vauva-aikaa siulle ja tervetuloa myöhemminkin kommentoimaan ja lukemaan 🙂

 4. lilja

  Aloitin aikoinaan seuraamaan sun blogia kaksplussan kautta
  oon aina tykännyt sun rehellisistä kirjoituksista ja sun tyylistä.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Oi kiva kuulla kiitos 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.