Bloggaamisen kamaluus

Heippodei! Olen tarkoituksella pitänyt tasaisempaa linjaa hetken aikaa ja en ole kirjoittanut mitään negatiivista. Nyt kuitenkin saa tasainen lässytys riittää ja annan sanaisen arkkuni mätkättää hieman Bloggaamisesta.

Oho ottiks se jo kuvan?
Oho ottiks se jo kuvan?

 

...huomaat isona että kuva onkin epätarkka
…huomaat isona että kuva onkin epätarkka

 

1. Valokuvaus. Aina on valoa joko liian vähän tai liian paljon. Jos otan asukuvat itse, kameran säätämiseen, jalustan säätämiseen ja muuhun oheiseen kuluu aikaa. Jos pyydät miestä ottamaan kuvia, kuulet vastineeksi tuhahtelua ”taasko jotain asukuvia”. Kameran näytöltä kuvat näyttää ihan jees, mutta auta armias kun siirrät ne koneella. Kaameeta suttupaskaa tai ilme on vähintääkin idiootti.

2. Ajankäyttö. Bloggaaminen vie paljon aikaa. Ne lukijat jotka eivät itse pidä blogia, eivät voi edes tietää. Kuvien ottaminen, kuvien muokkaaminen, postausten ideointi, kirjoitus, kommentteihin vastaaminen, google analytickin seuraaminen, näin muutamana asiana mainitakseni. Yhteistyöpostauksia minulla ei kovin paljon ole, mutta niihin käytän aikaa vieläkin enemmän kuin normikirjoituksiin. Tuntipalkkaa tälle hommalle en halua edes miettiä.

3. Kommentointi. Postaat omasta mielestäni mielenkiintoisen jutun johon käytät paljon aikaa. ”Jes, tähän varmasti tulee kommenttia”. Paskat, kommenttiboksi mollottaa tyhjänä. Olempas paska postaaja –mietin.

heii älä karkaa vielä!
heii älä karkaa vielä!

IMG_2417

4. Inspiraatio. Välillä sitä on vaikka muille jakaa ja näppäimistö sauhuaa, mutta välillä mollotat näyttöä ameebana, eikä ajatus luista yhtään.

5. Luetun ymmärtäminen. Kirjoittamalla asioiden ilmaisu on huomattavasti haastavampaa kuin kasvotusten. Kirjaimilla et voi ilmaista äänen painoja, korkeutta, mataluutta, juuri niitä perus asioita joissa face-to-face sarkastinenkin ilmaisu voidaan ymmärtää oikeasti läppänä, eikä tosiasiana. Siitä johtuu luultavamminkin joidenkin lukijoiden ajottaiset hernemaissit nenukissaan. Tai jotkut luultavasti haluavat välttämättä ymmärtää kirjoitukset väärin, ho knows. Kaikkea ei tarvitse ottaa niin vakavasti, huumorinkukkasen ei tarvitse olla kurpsahtanut.

6. Blogin profilointi. Silloin kun bloggasin FitFashionilla, moni profiloi minut TREENI bloggaajaksi. Nyt kun kirjoitan Kaksplussalla, termi on muuttunut PERHE bloggaajaksi. Miksi ei voisi olla vaan TIINA, ilman sen enempiä muotteihin survomisia. Jos kirjoitat meikeistä ja teet Päivän Asu postauksia, olet pinnallinen, mutta jos kirjoitat itseäsi mietityttäviä tai ärsyttäviä asioita, olet rasittava ämmä joka vaan valittaa.

lievästi ylivalottuneisuutta ilmassa
lievästi ylivalottuneisuutta ilmassa

7. Tekniikka. Välillä sivut kusee, tekstit menee linttuun,  tiedostot ei lataudu ja oma kone huvittaisi heittää seinään. Sehän on jo teipillä muutenkin fiksattu, pitäisi vissiin viedä korjaajalle haha.
8. Kehittyminen. Itse haluan kehittyä bloggaamisessa, tulla jollain lailla paremmaksi kuin ennen joten tilanne jossa tuntuu kuin tarpoisit paikallasi juoksuhiekassa, ärsyttää.

9. Yksityisyys. Ikinä ei voi tietää kuka blogiasi lukee. Nim. olin puolinakuna vauva-uinnin pukkarissa kun lukija tuli moikkaamaan, oli hieman kiusallinen fiilis. Vaikka aina kiva jos joku kertoo lukevansa, siinä tissit paljaana oli hieman jännä fiilis.

10. Verkostoituminen. Se olisi ihanaa, mutta helvetin haastavaa kun asuu täällä perähikiällä. Lähes kaikki tapahtumat on Etelä-Suomessa jonne ei niin vaan lähdetä.

 

”Miksi silti bloggaat jos nää asiat ärsyttää, hittooko valitat”. Koska blogi on miulle todella rakas harrastus, vaikkakin se tuntuu aiheuttavan välillä harmaita hiuksia. Seuraava osa voisikin olla Bloggaamisen ihanuus koska onhan tämä myös melkoisen huippua!

 

Bloggaajat; mikä teitä ärsyttää bloggaamisessa?

 

SEURAA MAMAA Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

Kommentit (15)
 1. Hahaa niiiin totta joka sana 😀
  Mua ärsyttää sun mainitsemien lisäksi ikävät anonyymit jotka haluavat vai loukata.

  1. Tiina / Fit Fat Mama
   23.4.2015, 21:02

   Joo totta! Niistä osa kuuluu just tuohon ”tungen nenäni täyteen herneitä” :D.

 2. Lindiz~Tutipuu
  23.4.2015, 21:33

  Jep juuri näin. Mua nyös risoo bloggarit jotka kultalusikka suussa vaihtaa portaaleja kuin piis of keik ja jotku vetää volttia et sais ees pari uniikkikävijää kuulle

  1. Tiina / Fit Fat Mama
   24.4.2015, 19:50

   No jos minuu tolla tarkotit, niin miulla on käyny hyvä tuurikin, mutta en pitäis itteeni minään kultasuuna :D.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *