Fit Fat Mama
Fit Fat Mama

Bloggaamisen kamaluus

Heippodei! Olen tarkoituksella pitänyt tasaisempaa linjaa hetken aikaa ja en ole kirjoittanut mitään negatiivista. Nyt kuitenkin saa tasainen lässytys riittää ja annan sanaisen arkkuni mätkättää hieman Bloggaamisesta.

Oho ottiks se jo kuvan?
Oho ottiks se jo kuvan?
...huomaat isona että kuva onkin epätarkka
…huomaat isona että kuva onkin epätarkka

1. Valokuvaus. Aina on valoa joko liian vähän tai liian paljon. Jos otan asukuvat itse, kameran säätämiseen, jalustan säätämiseen ja muuhun oheiseen kuluu aikaa. Jos pyydät miestä ottamaan kuvia, kuulet vastineeksi tuhahtelua ”taasko jotain asukuvia”. Kameran näytöltä kuvat näyttää ihan jees, mutta auta armias kun siirrät ne koneella. Kaameeta suttupaskaa tai ilme on vähintääkin idiootti.

2. Ajankäyttö. Bloggaaminen vie paljon aikaa. Ne lukijat jotka eivät itse pidä blogia, eivät voi edes tietää. Kuvien ottaminen, kuvien muokkaaminen, postausten ideointi, kirjoitus, kommentteihin vastaaminen, google analytickin seuraaminen, näin muutamana asiana mainitakseni. Yhteistyöpostauksia minulla ei kovin paljon ole, mutta niihin käytän aikaa vieläkin enemmän kuin normikirjoituksiin. Tuntipalkkaa tälle hommalle en halua edes miettiä.

3. Kommentointi. Postaat omasta mielestäni mielenkiintoisen jutun johon käytät paljon aikaa. ”Jes, tähän varmasti tulee kommenttia”. Paskat, kommenttiboksi mollottaa tyhjänä. Olempas paska postaaja –mietin.

heii älä karkaa vielä!
heii älä karkaa vielä!

IMG_2417

4. Inspiraatio. Välillä sitä on vaikka muille jakaa ja näppäimistö sauhuaa, mutta välillä mollotat näyttöä ameebana, eikä ajatus luista yhtään.

5. Luetun ymmärtäminen. Kirjoittamalla asioiden ilmaisu on huomattavasti haastavampaa kuin kasvotusten. Kirjaimilla et voi ilmaista äänen painoja, korkeutta, mataluutta, juuri niitä perus asioita joissa face-to-face sarkastinenkin ilmaisu voidaan ymmärtää oikeasti läppänä, eikä tosiasiana. Siitä johtuu luultavamminkin joidenkin lukijoiden ajottaiset hernemaissit nenukissaan. Tai jotkut luultavasti haluavat välttämättä ymmärtää kirjoitukset väärin, ho knows. Kaikkea ei tarvitse ottaa niin vakavasti, huumorinkukkasen ei tarvitse olla kurpsahtanut.

6. Blogin profilointi. Silloin kun bloggasin FitFashionilla, moni profiloi minut TREENI bloggaajaksi. Nyt kun kirjoitan Kaksplussalla, termi on muuttunut PERHE bloggaajaksi. Miksi ei voisi olla vaan TIINA, ilman sen enempiä muotteihin survomisia. Jos kirjoitat meikeistä ja teet Päivän Asu postauksia, olet pinnallinen, mutta jos kirjoitat itseäsi mietityttäviä tai ärsyttäviä asioita, olet rasittava ämmä joka vaan valittaa.

lievästi ylivalottuneisuutta ilmassa
lievästi ylivalottuneisuutta ilmassa

7. Tekniikka. Välillä sivut kusee, tekstit menee linttuun,  tiedostot ei lataudu ja oma kone huvittaisi heittää seinään. Sehän on jo teipillä muutenkin fiksattu, pitäisi vissiin viedä korjaajalle haha.
8. Kehittyminen. Itse haluan kehittyä bloggaamisessa, tulla jollain lailla paremmaksi kuin ennen joten tilanne jossa tuntuu kuin tarpoisit paikallasi juoksuhiekassa, ärsyttää.

9. Yksityisyys. Ikinä ei voi tietää kuka blogiasi lukee. Nim. olin puolinakuna vauva-uinnin pukkarissa kun lukija tuli moikkaamaan, oli hieman kiusallinen fiilis. Vaikka aina kiva jos joku kertoo lukevansa, siinä tissit paljaana oli hieman jännä fiilis.

10. Verkostoituminen. Se olisi ihanaa, mutta helvetin haastavaa kun asuu täällä perähikiällä. Lähes kaikki tapahtumat on Etelä-Suomessa jonne ei niin vaan lähdetä.

”Miksi silti bloggaat jos nää asiat ärsyttää, hittooko valitat”. Koska blogi on miulle todella rakas harrastus, vaikkakin se tuntuu aiheuttavan välillä harmaita hiuksia. Seuraava osa voisikin olla Bloggaamisen ihanuus koska onhan tämä myös melkoisen huippua!

Bloggaajat; mikä teitä ärsyttää bloggaamisessa?

SEURAA MAMAA Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

Kommentit (15)

 1. jasmin

  Hahaa niiiin totta joka sana 😀
  Mua ärsyttää sun mainitsemien lisäksi ikävät anonyymit jotka haluavat vai loukata.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Joo totta! Niistä osa kuuluu just tuohon ”tungen nenäni täyteen herneitä” :D.

 2. Lindiz~Tutipuu

  Jep juuri näin. Mua nyös risoo bloggarit jotka kultalusikka suussa vaihtaa portaaleja kuin piis of keik ja jotku vetää volttia et sais ees pari uniikkikävijää kuulle

  • Tiina / Fit Fat Mama

   No jos minuu tolla tarkotit, niin miulla on käyny hyvä tuurikin, mutta en pitäis itteeni minään kultasuuna :D.

 3. Paprika

  No joo samat hommat! Ja voin vaan kuvitella kuinka raskasta on, kun sieltä ei pääse tapaamaan muita, kun tuntuu, että täältä meiltäkin on matkaa ja ollaan kuitenkin varmaan 400km lähempänä pk-seutua 😀

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Nojjooo! Ois niin kiva päästä useemmin miitteihin, mut niitä matkan kustannuksiikaa ei kukaa muu maksa :/. Ois kyl kiva jos sais niiku veroilmotukseen laitettuu kaikki matkakustannukset 😀

 4. Anne

  Olipas loistava postaus Tiina! Veit kirjaimet näppikseltäni, hyvä sie 🙂

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Kiitos Anne :)!

 5. Mikä blogeissa ärsyttää? | Health's Kitchen

  […] päivästä. Fitfashionin entinen bloggari Tiina oli juuri tehnyt aiheesta todella hauskan tekstin! Tekstin löydät täältä. Ja en valita, koska pidän bloggaamisesta. Tämä on harrastus siinä missä kuntosalikin. Mutta en […]

 6. Katarimaria

  Just näin! Mua rasittaa eniten kuvaaminen ja kuvien käsittely, koska nykyään oletus on, että ollakseen edes jollain tasolla uskottava bloggari, pitäis vähän katsoa, millaisia kuvia palstalleen postaa. Mulla olis usein asiaa mutta ei aikaa säätää valotuksia ja räpeltää itselaukaisimen kanssa, ja sitten jää lopulta koko postaus tekemättä, kun en kehtaa laittaa niitä kökkökuvia siihen 😀

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Mieki haluisin enemmän laadukkaita kuvia blogiin ja siihen yritän jatkossa panostaa enemmä, mutta ompaha vähä kontrastii ku on myös niitä instakuvii ym kökkölaatusempia :D.

 7. iivari

  eksyin ekaa kertaa tänne ja heti samastuin tuohon verkostoitumiseen! Ja tunnustan kirjoitan tabletilla enkä edes omista mitään erityistä kameraa…. suurin osa mun blogin kuvista on puhelinkuvia! uusi puhelinkin hankittiin ainoana kriterinä hyvä kamera 😀

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Kiva kun eksyit, tervetuloa toistekin :)! Verkostoituminen enemmänkin ois ihanaa, mutta harmi kun kaikki on aina etelä-suomessa :(. Miulla on suurinosa minijärkkärillä otettui, mut insta jne. puhelinkökkö kuvii on myös seassa 😀

 8. titti

  Niin tuttua 😀

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Hehe 😀

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.