Berliinin loma osa 1

Berliinin loma on ohitse ja tässä kerron meidän ensimmäisestä päivästä.

Herättiin ennen kukon pieraisua ja lennettiin Joensuusta Helsinkiin ja sieltä Berliiniin. Ensivaikutelma Saksasta jo lentokentällä oli todella hyvä; taksissa oli lastenistuin meidän 2-vuotiaalle -ensimmäinen kerta ikinä missään maassa kuin se asia otettiin huomioon.

Suunnattiin ensin ostamaan aamupalaa lähistöllä olevasta kahvilasta. Syötiin ja mentiin eläintarhaan.

Berliinin eläintarha

Lippuvaihtoehtoja oli ostaa joko pelkkä eläintarhalippu tai akvaario+eläintarhalippu yhdessä. Akvaario ei meitä kiinnostanut, joten ostettiin vain eläintarhaan pääsy. Lipun hinta oli vain 15e , törkeän halpa verrattuna siihen miten monipuolisesti siellä oli eläimiä.

Näkymä eläintarhan portilta.
Patsas ja Miina

Erilaisia apinoita oli paljon ja onhan ne niin söpöjä <3. Muutamilla oli häkeissään aktivointileluja ja oli hauska katsoa niiden puuhastelua. Yksikin napsi tosi taitavasti herkkuja sellaisen aktivointilelun kautta.

Gorillat on livenä vaikuttavan näköisiä

Norsut oli symppiksiä <3. Ne heitteli kärsällään hiekkaa sekä itsensä että toistensa päälle ja tuo urosnorsu oikein paijaili tyttönorsua kärsällään.

Erikoisten eläinten lisäksi eläintarhassa oli paikka jossa majaili lampaita, poneja, aaseja ja pupuja. Lampaat saivat kulkea vapaasti ja turistit sai syöttää niitä automaatista ostetuilla pelleteillä. Miina oli niin onnellinen, hän rakastaa eläimiä <3.

Neiti halaili ja syötti lampaita, sekä myös ponit kiinnosti kovasti. Tunnelma oli ihanan rento ja kotieläinpihan puolella turisteja ei niin paljon ollut kuin ”normipuolella”. Johtui varmasti sijainnista, piha oli aika eläintarhan perukoilla.

Paikat oli siistit ja eläimien tilat hyvät. Verrattuna Budapestin eläintarhaan jossa kävin vuosia sitten tässä Berliinin eläintarhassa eläimien tilat oli paljon isommat.

Vetonaulana toimi Pandat, mutta omasta mielestä ne oli ihan yliarvostettuja. Lähinnä ne nukkui ja niinhän pandat suurimman osan päivästä muutenkin tekee. Mutta olisihan se ollut siistiä nähdä niiden tekevän jotain muutakin.

Suosittelen ehdottomasti käymään eläintarhassa mikäli Berliinissä käyt!

Eläintarhan jälkeen mentiin käppäilemään lähihuudeille. Eläintarhalta keskusta-alueelle kävellessä matkan varrella oli Bikini Berlin pieni ostoskeskus jonka ruokakaupasta käytiin pientä välipalaa. Ulkomaanreissuilla yksi lempparijuttuni on tutkia ihan normaaleista ruokakaupoista juttuja, mitä ja miten paikalliset syö jne.

Neiti heräsi unilta ja mentiin metsästämään ensimmäistä döneriä. Mies oli odottanut kovasti Berliinin reissusta döneriä, eli kebabia sämpyläntyylisen leivän sisässä.

Muut syö fiinisti eri ravintoloissa reissussa, mutta me vedettiin tällästä. Döneri maksoi katukioskista n. 4e ja hyvää oli nam! Katukeittiöitä oli vähän siellä sun täällä ja hinnat oli kaikissa edulliset. Tämä ensimmäisen päivän döneri ostettiin Zaddy’s kojusta.

Ruokaa odottaessa kadulla tuli joku pelleasuun pukeutunut ja antoi Taaperolle ilmapallon. Ilmapalloa vastaan piti antaa rahaa ja kaivelin jonkinverran kolikoita sitä varten. Pelle ei edes kysynyt haluataanko se, pantomiinina vaan laittoi menemään.

Syömisen jälkeen mentiin Primarkiin ja ou mai facking kaad miten hyviä löytöjä sieltä teinkään: Kosmetiikka ja lastenvaateosasto oli niin helmeä!

Shoppailun ja dönerin vetämisen jälkeen teki mieli jotain raikasta joten mentiin Bikini Berlinissä sijaitsevaan kahvilan tapaiseen. Teki mieli smoothieta ja valitsin tarjoilijan suosituksesta sheikin johon tuli mm. punajuurta. Kuulostaa ihan karmealta, mutta maku oli yllättävän jees. Miehen smoothie sentään oli huono vitsi. Hän tilasi vadelmapirtelön ja lopputulos oli lämmintä maitoa jossa oli seassa vadelmaa. Hyvä kun mainoksessa luki ”cold drinks” sekä smoothien että pirtelön kohdalla haha! Ei mennyt ihan nappiin.

Mentiin hotellille ja voin kertoa, että uni maistui sen jälkeen kun oltiin herätty 03 aikaan yöllä.

Toisessa osassa kerron sitten miten meidän toinen Berliinin päivä sujui <3.

Oletko käynyt Berliinin eläintarhassa?

Lue myös

Berliinin ostokset

Kaupunkiloma Budapestissa

SEURAA MAMAA
Facebookissa / Instagramissa

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *