Fit Fat Mama
Fit Fat Mama

BANAANILETUT!

Hyvää perjantaita! Halusin tulla viskaamaan vielä teille helppoakin helpomman reseptin. Näitä voitte kokeilla vaikka viikonlopun aikana. Niin simppeli ohje, mutta niin kätevä. Nämä kuuluvat meidän vakiokalustoon, joten halusin jakaa sen teillekin.

Banaaniletut. Ei lisättyä sokeria ja vain kaksi raaka-ainetta. Heleppoo kuin heinän teko! Olen tehnyt näitä Eetulle usein välipalaksi ja viikonloppuisin monesti aamu/iltapalaksi. Kivaa vaihtelua puurolle ja normaaleista letuista poiketen nämä on vielä terveellisiäkin. Valmistus on nopeampaakin kuin normaalien lettujen.

IMG_7784

Tarvitset:

1 ½ banaania

3 kananmunaa

Vatkaa sähkövatkaimella/sekoita blenderissä ainekset kunnolla, niin että taikinaan tulee hieman vaahtoa. Kuumenna pannu ja lisää paistamista varten hieman öljyä. Kaada taikina kasoiksi pannulle ja käännä vasta sitten kun lettu alkaa kohota hieman reunoilta. Paistamisessa sama homma kuin pinaattiletuissa; älä yritä kääntää lettuja liian aikaisin! Muuten taikinaa jää kiinni lastaan ja letut menee mössökasoiksi.

IMG_7783

IMG_7785_edited-1

IMG_7788

Eetu maiskuttelee ”njam njam” ja aikuiseenkin makuun nämä uppoaa. Banaani on itsessään makeaa, joten päälle ei tarvitse edes erillistä sörsseliä makua tuomaan.

Ihanaa viikonloppua <3!

SEURAA MAMAA Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

Kommentit (11)

  1. Janica

    Juuri iltapalaksi tehtiin noita, nam 🙂

    • Tiina / Fit Fat Mama

      Kiva että koklasit heti ja maistu 🙂

  2. Milla

    Hyviä ovat, tehty on 🙂 suosittelen muuten makua raikastamaan täytettä, jossa pakastemarjoja hiukan jäisinä ja turkkilaista jugurttia

    • Tiina / Fit Fat Mama

      Noi on kyl hyvvii :). Oi kuulostaa namilta, kiitti vinkistä!

  3. Hansumi

    Kiitos vinkistä! 🙂 Tein välipalaksi ja kyllä maistui koko perheelle!

    • Tiina / Fit Fat Mama

      Eipä mitään, mukavaa että testasit ja maistu koko perheelle :)!

  4. Lapanen

    Astetta vaivattomamman tästä saa tekemällä ns. pannukakun. Eli sama sössö + vähän leivinjauhetta, pieneen leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja 225asteessa noin 15min. Ei tarvitse käännellä lättysiä eikä käyttää rasvaa paistamiseen. Siitä sitten vaan pieniksi annospaloiksi ja muksun eteen

    • Tiina / Fit Fat Mama

      Hei tosi hyvä vinkki,pitää koklaa joskus :)!

  5. Terveellisiä välipaloja lapselle – Fit Fat Mama

    […] Banaanilettuja tehdään usein viikonloppuisin. Kaksi eri raaka-ainetta joista syntyy todella maukkaita lettuja. Hoksasin laittaa taikinan joukkoon myös hieman kaurahiutaleita joten annoksesta saa niin enemmän kuituja. Eetu tykkääkin banaaniletuista enemmän kuin normipannarista tai letuista. Ne on myös helpompi paistaa, silloin harvoin kun teen normilettuja, paisto menee monesti pyllylleen ja tuloksena on joko kärähtäneitä lättyjä tai löllökasoja. […]

  6. Aikuisten oikeesti KIVA PÄIVÄ! – Fit Fat Mama

    […] Aamusta köllöteltiin sängyssä vähän aikaa kaikessa rauhassa, kunnes minimies sanoi ”nam nam” ja ilmoitti haluavansa aamupalaa. Pari banaania oli tummuneet reippaasti, joten päätin paistella pitkästä aikaa banaanilettuja. […]

  7. MUHKEAT BANAANILETUT – Fit Fat Mama

    […] banaanilettujen reseptin tänne aikaisemminkin, mutta nyt kokeilujen kautta löysin vielä paremman kombon joten […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.