AJATUKSIA TULEVASTA SYNNYTYKSESTÄ

Tähän asti olen ollut ihan ajattelematta synnytystä, mutta nyt se hiipii melkein päivittäin päähäni.

Olen facebookissa elokuisten odottajien ryhmässä ja yllättävän moni on synnyttänyt jo heinäkuun puolella. Varmaan niistä tarinoista on alkanut oma mielikin kääntyä jo kohti synnytystä.

Esikoinen syntyi raskausviikolla 39+0, tasan viikko ennen laskettua. Olin luokkakokouksessa lauantaina, jossa monikin entinen luokkalainen sanoi ”sie synnytät tänään”. Naureskelin vain, että höpöhöpö, yli tämä menee. Samana yönä, n. Klo 02 meni vedet. Sitten maanantaina Eetu syntyi ”oppikirjan mukaisesti” kätilön sanoja lainatakseni. Supistukset eivät tehneet läheskään niin kipeää kuin mitä vaikka telkkarisarjoista ja kuulopuheista olin saanut tietää. Otin silti epiduraalin. Tässä synnytyksessä ajatuksena on ehkä kokeilla ilman lääkkeellistä kivunlievitystä. Myy on tosin masuaikanakin ollut miulle kivuliaampi ja temperamenttisemman oloinen kuin Eetu, joten saa nähdä toteutuuko tuo ajatus.

Jostain syystä veikkaan,  että Myy syntyy raskausviikolla 38+3.  Mikäli kutina pitäisi paikkansa, siihen olisi vain parisen viikkoa aikaa. Mutta esikoisen kohdalla puolestaan olin sata varma lasketun ajan ylimenemisestä, mutta mini päättikin syntyä viikkoa ennen The datea. Käyköhän tämän kohdalla sitten niin, että aavistelen synnytyksen tapahtuvan varhaisilla viikoilla, mutta menee sitten kuitenkin yli? Laskettu on ihan elokuun lopussa, voi olla siis, että bebestä tuleekin syyskuinen. Olisi kuitenkin kivaa synnyttää elokuussa.

Minimiehen aikaan en käyttänyt mitään poppaskonsteja, nyt ostin viikonloppuna vadelmalehtiteetä jonka juomisen pitäisi olevinaan edesauttaa synnytystä. Liekö siitäkään mitään hyötyä, mutta kunhan bebe on täysiaikainen voisin kokeilla juodakin teetä huvikseni.

Ultrassa todettiin onneksi, että istukka on noussut ylös eli alatiesynnytykselle ei ainakaan se takia ole estettä. Tästäkin on tulossa pieni vauva kokoarvion perusteella, pääsenpähän sitten helpommalla mikäli kun/jos synnytän alateitse. Katsottiin juuri kuvia joissa esikoinen on vastasyntynyt ja voi hitsi miten voikaan olla niin pieni ihminen <3.

Välillä mietin sitä, että kun esikoisen synnytys oli niin hyvä, pelottaa antaako kohtalo miulle turpiin ja että tämä synnytys onkin sitten ihan kaamea.

Viimeisen viikon kivuliaita tuntemuksia on ollut enemmän ja öisin herään useammin. Kuulostelen jotenkin kokoajan kroppaa, tapahtuukohan nyt jotain? Välillä sydäntä alkaa pompottelemaan hirveän nopeasti ja jännitys tulee vain PUF. Eetusta muistan kun vedet meni, niin olin aika chilli. Olenkohan nyt sitten ihan psykohäsä ämmä kunhan tositoimet alkaa. Alkaakohan tämä vesien menolla, vai supistuksilla? Onkohan silloin arki, vai viikonloppu? Onkohan mies silloin töissä, vai kotona? Entä jos hän on töissä, eikä kuule puhelinta? Entäs jos joudun menemään taxilla sairaalaan? Entä jos mies ei ennätä synnytykseen? Entä jos synnytyksessä tapahtuu jotain? Entäs jos joudun sektioon? Entä jos kaikki menee ihan hyvin ja kaikki ajatukset on ollut turhia? Synnytys on ihmeellinen tapahtuma, joten ihan luonnollista että ajatukset alkaa karkailla siihen suuntaan.

Raskaus ja vauvaaiheisia ajatuksia pälkähtää nyt paljon päähän, joten pari viikkoa voi tulla vähän enemmän postauksia sen normi 3 x viikossa sijaan. Kun vauva syntyy, haluan keskittyä häneen joten ottakaa Mamaa varastoon haha!

Veikatkaa muuten halutessanne kommenttiboksiin millä viikoilla meidän Myy syntyy! 🙂

Poikkesiko sinulla toisen lapsen synnytys ensimmäisestä?

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

Kommentit (12)
 1. Minuakin jännittää sun puolesta 🙂 Tuntuu että myötäelää jotenkin kun oon seurannu blogiasi melkein alusta asti ja instassakin tovin. Veikkaan Myyn syntyvän viikolla 39+5. Onnea loppu aikaan ja tulevaan synnytykseen 🙂

  1. Tiina / Fit Fat Mama
   2.8.2017, 09:42

   Ihanaa että ruudun sillä puolen on teitä myötäeläjiä ja vakkareita <3! Kiitos Johanna 🙂

 2. heitän 40+0 🙂

  1. Tiina / Fit Fat Mama
   2.8.2017, 09:41

   kiitos veikkauksesta, sitten Myy olisikin täsmällinen jos täysin laskettuna aikana syntyisi hihi 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *