Ajatuksia Bloggaamisesta

Aloitin kirjoittamaan blogia viime marraskuussa. Olin jo jonkinaikaa halunnut aloittaa, mutta en ollut saanut aikaiseksi. Ensimmäinen kokeiluyritys meni pieleen kun hermot ei kestänyt osaamattomuutta ja kärsivällisyys ei riittänyt opetteluun. Pikkuhiljaa kun aloitin enemmän lukemaan toisten blogeja, ajatus ”miekin haluun” voimistui!

IMG_9513IMG_0205

Halusin paikan, jonne voin kirjoittaa ylös omia lätinöitä ja tuntemuksia.Omassa kaveriporukassani ei ollut ketään salitreenistä innostunutta ja vain muutama mammakaveri. Olen ihminen joka kaipaa kommunikointia ja sosiaalisia tilanteita. Ahdistun jos joudun olemaan liian pitkiä aikoja yksin ilman puhumista. Puhuminen on parasta ja muistan kun vauva aikojen ensimmäisenä kuukausina oikein nautin jos edes lehtimyyjä soitti niin sain puhuttua pari sanaa. Tai kaupan kassat! Mahtoivat katsoa kun saatoin höpötellä niitä näitä, että mikä lie kylähylly tuokin on. Blogin kautta olen tutustunut moniin ihaniin ihmisiin ja oikeasti nautin siitä kun saan teiltä lukijoilta kommenttia ja vuorovaikutusta <3! Jos kukaan ei ikinä kommentoisi mitään, empä jaksaisi kovin pitkään blogia pitää pystyssä. Tulisi fiilis, että vattuako tässä lätisemään jos ketään ei kiinnosta.

sasasas IMG_6585

Alkuaikoina kirjoitin enimmäkseen salitreenistä ja Eetuun/äitiyteen liittyvistä asioista. Kirjoituksen aiheet alkoivat kuitenkin muuttua pikkuhiljaa monipuolisemmaksi, enkä jaksanut kirjoitella pelkästään salikoosteita tai vauvalätinöitä.

10665987_315769665271946_721166198_n10598384_334895683337454_1531949196_nIMG_5844

Välillä olen miettinyt, onko blogini liiankin sillisalaatti? On treeniä, vauvaa, äitiyttä, kotia, ruokaa, vaatteita ja vaikka sun mitä. Mutta toisaaltaan, mitä väliä jos kirjoittaa monesta eri aiheesta? Olen kiinnostunut muustakin kuin rahkasta ja vauvasta. Lukijalla on valinta, minkä postauksen klikkaa auki. Itse luen todella monia blogeja, mutta en klikkaile jokaista seuraamaani blogin tekstiä auki, jos aihe ei kiinnosta. Ihmisillä on erilaisia kiinnostuksen kohteita ja se on just ihanaa! Toivon kuitenkin, että jos teille tulee mieleen jotain toiveita mistä haluaisitte miun kirjottavan, kertokaa! On kiva näpyttää sellaista matskua että tietää ainakin jonkun lukijan odottavan sitä.

_MS_6883

Heti alusta alkaen päätin, että kirjoitan tasan omana itsenäni. Blogi on paikka johon voin tarvittaessa kirjoittaa ilot, surut ja vitutuksetkin. Blogini ei ole mikään hyvän mielen läpäläpä paikka, vaan jos minuu jokin asia ärsyttää, voin siitä asiasta kirjoittaa.  Kaikkea ei kuitenkaan kannata ottaa liian henkilökohtaisesti ja tykkään kirjoittaa välillä hieman kärjistäenkin, varsinkin avautumis-ärsytyspostaukset. Joskus kirjoittaminen on jopa terapeuttista.

10616337_1510339585849643_1926056570_nIMG_0096

Mitä yksityiseen tulee, niin ainakaan vielä julkisen blogin kirjoittaminen ei ole ahdistanut. Se, että tuhannet tuntemattomat ihmiset lukee, ei ahdista. Enemmänkin tieto siitä, että moni tuttu, puolituttu ja muutama sukulainen lukee, tuntuu oudolta. Kirjoitan sellaisista asioista jotka kehtaisin sanoa tuntemattomille face-to-facekin. Livenäkin olen aika avoin ja pölöttäjä, joten mistä voin kirjoittaa-skaala on kuitenkin aika laaja. Liian henkilökohtaisuuksiin en mene, mutta liian pintapuolinenkaan en halua olla.

10598554_317881985059657_945951339_n

Blogin kautta olen saanut muutamia uusia tuttavuuksia ja kavereita. Pari lukijaa on tullut moikkaamaan ja se tuntuu todella kivalta ja hassulta. Tuntuu vieläkin hämmentävältä, että joku oikeasti lukee miun lätinöitä. Olen päässyt kertomaan treenaamisesta vauva-lehteen, bloggaamaan fitfashioniin, kuvakilpailun tuomaristoon ja tehtyä muutaman yhteistyönkin. Haluan kehittyä bloggaajana, mutta en tehdä tästä kuitenkaan liian vakavaa. Jatkossakin kirjoitusvirheitä ilmenee ja kuvien laatu ei ole aina pro-kamaa, mutta ei se itteäni kovasti haittaa, toivottovasti ei teitäkään. Tykkään sellasesta kontrastista, en liian sliipatusta menosta.Sillisalaatti myös jatkuu, vaikka kirjoitan ”treeni” yhteisössä, pelkkä rahkasta ja treenistä kirjoittaminen ei nappaa, eikä sitä miulta onneksi odoteta. Myös pelkkä mammamatsku ei ole miun juttu.

Hehe, tänään valitin etten keksi mitään kirjoitettavaa ja tästä tulikin aika pitkä. Tälleen on just parasta kirjoittaa kun ei toimi paineen alla ”pakko” kirjoittaa,vaan joskus teksti vaan tupsahtaa.

 

Haittaako teitä miun sillisalaattius (onko tuo edes sana :D) ? Mitä mieltä olet itse bloggaamisesta/blogeista? Puhukaa :)!

-Tiina

Kommentit (26)
 1. MissEvilEve
  11.9.2014, 19:52

  Ei haittaa sillisalaatti, mun mielestä se on hyvä juttu. Itse en kovin intohimoisesti lue blogeja jotka käsittelevät liian rajattuja aiheita, eli esim. vain treeniä ja ravintoa. Mua kiinnostaa eniten blloggaajien elämä, ja sellainen lifestyle-tyylinen bloggaus on parasta. Nautin treeni ja ruokapostauksista, sisustus ja kauneusjutuista, mielipidekirjoituksista, kaikesta. Semmoisesta just että siinä tutustuu itse kirjottajaan ja häntä miellyttäviin juttuihin, mikään opetus/ohjepaasaus ja tekniikkavinkit ei jaksa kiinnostaa.

  1. Miekin oon lukijana samoilla linjoilla, että on kiva lukea blogia jossa pääsee edes pikkasen ihmisen sisälle,vähän tietoo millanen kirjoittaja oikeesti on :).
   Kiva että tykkäät sillisalaatista =)!

 2. Nelli / Mistä on pienet pojat tehty?
  11.9.2014, 20:32

  Sillisalaatti rocks! Oot paras! <3

  1. Hihi siekkii <3! Ja jeee ku kommentoit tänne blogin puolelle, oliko niin vaikeeta 😉 :D?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *