Äitiys ja Alkoholi

Alkoholin käytöstä puhutaan aika paljon, mutta yllättävän vähän kuitenkin Äitiydestä ja alkoholista. Silloin keskustelu muuttuu yleensä syyttäväksi ja sormen heristelyksi, homma kaatuu haukkumisen ja soosoottelun puolelle.

Mutta mitä mieltä minä olen?

Yleisesti ottaen Äitiys ei mielestäni sulje kokonaan mitään pois. Olen kirjoittanut tästä usein aikaisemminkin, mutta se kun tulee Äidiksi, ei ole syy naisen totaaliseen muutokseen. Ei lapsen synnyttäminen tarkoita lobotomiaa ja persoonan täyttä muuttumista.

TP5D3947b

TP5D3949B

Alkoholi on asia jota kului miulla rymyvuosina paljon. Ajatusmaailma oli ”kerranhan täällä eletään”, ja voin kertoa että keittoa kului ja kannat kopisi baaripöydillä.

Kun aloitin harrastamaan liikuntaa ja elämään muutenkin terveellisemmin, käyttö vähentyi paljon. Tuomaksen tavattuani vielä enemmän.

Synnytin lapseni syyskuussa 2013 ja vietin pikkujouluja joulukuussa 2013. Tunnen kuinka monta soosoo sormea sojottaa juuri nyt päin pläsiä. Mutta arvatkaapa mitä? Lapsellani oli silloin, ja myös nyt Isä. Isimies joka osasi sen illan ajan vaihtaa kakkavaipat ja antaa maitoa pullosta.

TP5D3936syyskuussa kävin juhlistamassa synttäreitä. ai kauhia.

TP5D3941b

TP5D3951

Vaikka miten on Äiti, tekee hyvää päästä välillä lapsikuplasta pois. Minulle ainakin.

Siitä ensimmäisestä Äitinä baanalla eteenpäin olen ollut viihteellä pari, kolme kertaa vuodessa. Saman verran kuin ennen ryyppäsin viikon aikana.

On itsestäänselvyys ettei lapsi saa nähdä vanhempiaan humalassa. Muistan itse lapsena pelkääväni kännisiä ihmisiä joten sitä en halua lapselleni. Ruokailun kanssa viini on jees, mikäs siinä. En ymmärrä miten siitä vouhotetaan. Euroopassahan on tapa, että ruuan kanssa otetaan lasi viiniä. Itse vain olen niin juntti etten tykkää mistään viinistä. En harrasta ykköskaljoja, tai lasillisia viinejä. En saunakaljoja tai muuten vaan sidukoita. Alkoholin maku ei ole enää niin hyvää, mieluummin otan vaikka sokeritonta limpparia.

Silloin tällöin viihteellä käynti on erittäin jees. Se ei tee paska mutsia jos pämppää pari kertaa vuodessa. Enää en palaisi entiseen rymymeininkiin, en missään nimessä. Joinakin mamma baanalla kertoina olen heilunut tappiin asti ja huutanut läpi illan ”ai että mie nautin”, mutta toisinaan tuntenut itseni fossiiliksi ja lähtenyt aikaisin kotiin.

KUVA

Mitä ajatuksia itselläsi on alkoholista? Käytkö viihteellä enää Äitinä?

 

SEURAA MAMAA Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

Kommentit (30)
 1. Samoja ajatuksia <3

  1. Tiina / Fit Fat Mama
   17.12.2015, 06:19

   <3

  2. Todellakin samaa mieltä.Ihan kuin itse olisin tän kirjottanu.Yksinhuoltajana tarvin kunnon nollausta välillä.Ja silloin lapsi on mummolassa tai tukiperheellä.En itsekään jaksa kyllä kovin usein.

 2. No käyn! 😀 Pää sekois muuten. 1-2 kertaa kuukaudessa, ai kamala. Lapsella on kolme mummolaa ja isä, ei niille viitti sanoa että ei saa lasta nähdä 😉

  1. Tiina / Fit Fat Mama
   17.12.2015, 06:19

   Kyllä se välillä tekee kupolille hyvää :). Kiva että siulla on hyvä hoitoverkosto 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *