Fit Fat Mama
Fit Fat Mama

Äiti SAA panostaa myös itseensä

Eräässä vauvaryhmässä tuli keskustelua siitä, kuinka paljon laittaa kuukausittain itseensä rahaa. Vastauksia tuli laidasta laitaan. Jotkut kertoivat käyttävänsä 0-20 € ja jotkut useita satoja euroja.

Kommentteja keskustelusta, ilman nimiä tai muitakaan henkilötietoja

ne, jotka kertoivat etteivät osta paljon mitään:

kuva


”…Lapsen jälkeen en ole enää niin itsekäs”
”Välillä oikein harmittaa ja nolottaa kulkea itse vanhoissa rytkyissä miehen ja lasten kanssa.”
Ite oon huomannut että kuljen aina naistenvaateosaston ohi ja suoraan lastenvaatteita kattomaan”
”kyl perhe menee kaiken edelle vaikka hienoohan,se ois näyttää nätilt mutta se ois muilta pois
 ”Hyvä ku muistaa deodoranttia ostaa”

ja ne, jotka kertoivat panostavansa myös itseensä:

kuva

”Vaihtelee. 0-300e. keskiarvo n.100e”

  ”Tässä kuussa on kyllä jo menny varmaan se 250e itteeni, kun piti uus talvitakki ostaa ja farkut”
 ”Olen ehkä huono äiti joidenkin mielestä mutta haluan panostaa myös itseeni. Toki lapsi menee aina edelle ja ostan aina ensin hänelle kun itselleni.”

Siis voi hyvää päivää! Joittenkin mielestä ilmeisesti heti kun lapsi on pullautettu pihalle, on ihan sama miten itse voi tai miltä itse näyttää. Kuljetaan päivät pitkät pieruverkkareissa, hiukset donitsilla ja kainalot haisevina. Vieressä tuhisee nyytti joka on sievät vaatteet päällä ja tuoksuu puhtaalta. Huomattavasti enemmän tuli vastauksia : en panosta, kuin niitä jotka kertoivat myös hankkivansa juttuja itselleen. Se kiinnitti myös huomiota, että moni joka kertoi panostavansa itseensä, puolusteli asiaa. Miksi näin? Se ei ole itsekkyyttä jos haluaa pitää huolta myös itsestään! 

Ite otin synnärillekin meikit mukaan. Synnytyksen jälkeen en pariin päivään meikannu, eikä minuu ahistanu olla ilman meikkii. Parin nuhjuilu päivän jälkeen kuitenkin laitoin pikkasen meikkiä ja heti tuli pirteempi ja parempi olo. Meikkaaminen ja muu itseensä panostaminen ei aina tarkoita sitä, että yrittäisi miellyttää muita. Mie meikkaan lähes joka päivä, vaikka en päivän aikana kävis missään muualla kuin vaunulenkillä. Tein niin ennen vauvaa, niin miks en tekis nykyäänkin?
 Se ei ole Eetulta millään lailla pois jos Mamma meikkaa, laittaa hiuksia tai valitsee vaatteita. Kaupungilla käydessä katson vaatteita ja juttuja Eetulle, mutta myös itselleni. 


Onko Paska Mutsi se, joka näyttää kaupungilla huolitellulta, ostaa itsellensä kivoja juttuja ja onko Paras mutsi se, joka kulkee kaupungilla pieruverkkarit jalassa ja silmäpussit maata laahaten? 
EI! Se, miten paljon tai miten vähän Äiti panostaa itseensä, ei ole hyvän äitiyden mittari. Panostamisella itseensä en tarkoita sitä, että arkena pitäisi olla viis kiloo pakkelii naamassa, korkkarit jalassa ja minihame päällä. Ihmetyttää vaan se, miksi niin moni äiti unohtaa itsensä täysin sen jälkeen kun on pullauttanu muksun pihalle.

On myös niitä, jotka ostaa lapselleen kalliita merkkivaatteita ja itse kulkee ryysyissä. Sitten valitetaan sitä ettei ole varaa panostaa itseensä. Haloo, esim. kirppareita on olemassa. 

Ei ole muuten vaan varaa: Säästäminen on keksitty. Summan ei tarvitse olla iso säästämiseen, pennissä on miljoonan alku ja silleen. Itseensä voi panostaa myös pikkurahalla.

Tai se, ettei ole aikaa laittautua?  Kun vien Eetun aamupuuhiin, siinä ohessa meikkaan itsekin. Eetu tuijottelee hoitopöydän seinässä olevaa hymynaamaa, tai sitten laitan hänet leikkimatolle hetkeksi. Siihen homman menee miulla muutama minuutti.


Itse voin sanoa ilman häpeilyä selkä suorana ja rinta rottingilla, että panostan itseeni ja se EI tee miusta Paskaa Äitiä.

Jotkut ei vaan jaksa. Joitakin ei vaan kiinnosta. Jotkut on luonnonsuojelijoita ja meikit on saatanasta. Tällä kirjotuksella en tarkoita sellaisia, jotka ei ennen vauvaakaan ole panostanut itseensä, vaan  niitä, jotka muuttuu täysin ulkoisesti vauvan saatuaan. Äiti on myös muuta kuin Äiti. Myös Nainen! 

Mielipiteitä asiasta? Oletko itse panostanut itseesi Äidiksi tulon jälkeen? Miksi olet/Miksi et?

Kommentit (16)

 1. Emmi // And Something Daily

  Voi ihana tiina 😀 mie täällä nauran tuolle ekalle :D:D

  • Tiina FitFatMama

   Se kuva on kyl hyvä :DD.

 2. Lindiz ~ Tutipuu

  Hyvä kirjotus! Harmi et se joko panostetaan tai sit ei ollenkaan. Mä oon se väliinputoaja. Meikkaan mutta aika useesti jätän ripsarin koska se maksaa yhtä paljon ku vaippapaketti… Mulle tällä hetkellä äityis on tärkeämp kuin naiseus. Ehkä senki takia et oon aina inhonnu korkkareita ja huulipunia 😀 en siis ole hirveen naisellinen asusteiden suhteen. Koen että äitiys myös antaa tällä hetkellä enemmän kuin naiseus.

  kirjotin jokin aika postauksen ’miltä äidin tulisi näyttää’ lukija toivoi. Herätti jopa vihamielistäkin keskustelua ihan kaksplussassa asti. Käys lukasemassa 🙂 löytyy luetuimmista

  • Tiina FitFatMama

   Joo mie itseasiassa kävin lukee sen jo pari pvää sit :). En ite omista ees kunnollista huulipunaa :D. Tarkotin tolla tekstillä lähinnä sellasta kun moni unohtaa itteensä panostamisen täysin sen jälkeen on penskan pullauttanu 🙂

 3. nananne

  Ääh 😀 mullaki on yleensä aikaa, vaikka on neljä kakaraa 😀 mutta mie nyt vaan en oo ennenkään laitellu, enämpi nyt lasten saatua tulee laitettua, ehkä se on tuo naama päässy rapistuun näiden 8vuoden aikana niin tarvii vähän ripsaria näyttääkseen itleltään 🙂

  • Tiina FitFatMama

   Sie oot sitten hyvä esimerkki siitä, että vaikka ois useempikin muksu, niin aikaakin jää jos niin tahtoo :).

 4. Heli Kortelainen

  Tää sun blogi on kyllä hyvä, oon jääny ihan koukkuun 🙂
  Pohdiskelin tässä juur yks päivä tätä samaista asiaa, kun viikonloppuna värjäsin tukkani maantienharmaasta punaiseksi. Tosi pitkään mietin värjäämistä, ”saako äiti-ihmisellä olla punanen tukka”. No niinpä niin, tyhmää edes miettiä tommosta! 😀

  • Tiina FitFatMama

   Oi kiitos paljon :)! Liity toki lukijaksi,niin näkyy aina ku on tullu uus kirjotus :).
   Oi, punaiset hiukset on kyl niin pirtsakat! Sopii jouluunkin tosi hyvin. Ja tottakai saa olla punaiset vaikka ois mami! Miulla on itelläki ollu punaset hiukset useeseen otteeseen ja varmasti joskus värjään uusiks :).

 5. Anonymous

  Sulla on nasevia ajatuksia etkä pelkää tuoda niitä esille. Just siitä syystä jäänkin seuraamaan sun blogia, sillä se herättää vähän itseänikin ajattelemaan välillä. Toiveeksi voisin tuoreena lukijana siis heittää videopostaukset liikkeistä, joita teet treenatessa. Tällaiselle uunolle kun ei oo ihan selvää kaikki ilman havainnollistamista.

  • Tiina FitFatMama

   Kiitos paljon kommentista :). Tykkään kirjotella rehellisesti mitä mieltä asioista oon vaikka kaikki ei asioista varmasti samaa mieltä olekaan, mutta mielipiteitä on monenlaisia :).

   Yhden videopostauksen oon tehny: hauisliikkeitä salilla. Aion laitella jatkossakin joistakin liikkeistä videoo, salilla joutuu vaan aina kikkailemaan kännykän kanssa ku käyn siellä yksinään.

 6. Tania

  Todella hyvin kirjoitettu ja tämä on minusta tärkeä aihe. Minä en juurikaan muuttanut omaa ehostamistani tai pukeutumistani äitiyden myötä ja tuntuu oikeasti aika hullulta, että edes olisin..tai miksi ihmeessä olisin? Vaikka naisesta tulee äiti niin sama ihminen se on silti. Ja muutenkin tuntuu tosiaan, että äitys on asia jota arvostellaan ja ruoditaan tosi paljon. Ja vähän mä repesin tuolle ensimmäiselle kuvalle missä noi hampaat ja kaikki ei hele….:DDDD

  • Tiina FitFatMama

   Joo iteki repesin kun löysin ton kuvan :D. Niimpä, miksi luonteen ja laittautumisen pitäisi muka muuttua lapsen saannin jälkeen. Ja jos itelle tulee parempi olo laittautuneena nii se ei ole keneltäkään pois 🙂

 7. Tanja Lepistö

  Hei tosi hyvä kirjotus! Kiitos kun linkkasit! Oon niin ihmetelly tätä aihetta itsekseni. Onneksi joku on mun kanssa samaa mieltä. 😀

  MUN OLI PAKKO SAADA RIPSENPIDENNYKSET SYNNÄRILLE. Ihmiset nauroivat mun ajatukselle kun sanoin et pakko, haluan näyttää vähän edes ihmiseltä! :DDD hahha synnärillä huomaten melkeen kaikilla oli ripsenpidennykset.

  Miksi ei saisi ei näyttää hyvältä myös synnärillä, lenkillä, kaupassa taikka vie roskia.

  Ps. Tosi hyvä blogi sulla muutenkin. Täytyy alkaa seurailemaan tarkemmin. 🙂

  • Tiina

   Joo miulla oli sama, että oli pakko huoltaa ripset ennen synnytystä :D! Synnärikuvista katoinki jälkikäteen, et ompas miun ripset kivat :D.
   kiitos, siullaki oli kivan olonen blogi, pitää käydä kurkkimassa vielä enempi :)!

 8. Emilia

  Harvassa on ne päivät jolloin en meikkais tai tukka olis harjaamatta. Vähintään peitepuikolla pahimmat ihon virheet piiloon. Puhtaat vaatteet itsellä sekä lapsilla. Ja suht nätitkin vielä. ☺ Nyt panostan ekaa kertaa enemmän itseeni kun laitatan tekoripset. Sit onkin kampaajalla käynti seuraavaksi. Jo oman itseni takia haluan näyttää nätiltä. Vaikka muut pitäisi sitä turhuutena.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Sama miulla! Tekoripset on ihan lifesafer :)! Tein siitä itseasiassa tällä viikolla postauksenkin.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.