Äiti SAA panostaa myös itseensä

Eräässä vauvaryhmässä tuli keskustelua siitä, kuinka paljon laittaa kuukausittain itseensä rahaa. Vastauksia tuli laidasta laitaan. Jotkut kertoivat käyttävänsä 0-20 € ja jotkut useita satoja euroja.

Kommentteja keskustelusta, ilman nimiä tai muitakaan henkilötietoja

ne, jotka kertoivat etteivät osta paljon mitään:

kuva


”…Lapsen jälkeen en ole enää niin itsekäs”
”Välillä oikein harmittaa ja nolottaa kulkea itse vanhoissa rytkyissä miehen ja lasten kanssa.”
Ite oon huomannut että kuljen aina naistenvaateosaston ohi ja suoraan lastenvaatteita kattomaan”
”kyl perhe menee kaiken edelle vaikka hienoohan,se ois näyttää nätilt mutta se ois muilta pois
 ”Hyvä ku muistaa deodoranttia ostaa”

ja ne, jotka kertoivat panostavansa myös itseensä:

kuva

”Vaihtelee. 0-300e. keskiarvo n.100e”

  ”Tässä kuussa on kyllä jo menny varmaan se 250e itteeni, kun piti uus talvitakki ostaa ja farkut”
 ”Olen ehkä huono äiti joidenkin mielestä mutta haluan panostaa myös itseeni. Toki lapsi menee aina edelle ja ostan aina ensin hänelle kun itselleni.”

Siis voi hyvää päivää! Joittenkin mielestä ilmeisesti heti kun lapsi on pullautettu pihalle, on ihan sama miten itse voi tai miltä itse näyttää. Kuljetaan päivät pitkät pieruverkkareissa, hiukset donitsilla ja kainalot haisevina. Vieressä tuhisee nyytti joka on sievät vaatteet päällä ja tuoksuu puhtaalta. Huomattavasti enemmän tuli vastauksia : en panosta, kuin niitä jotka kertoivat myös hankkivansa juttuja itselleen. Se kiinnitti myös huomiota, että moni joka kertoi panostavansa itseensä, puolusteli asiaa. Miksi näin? Se ei ole itsekkyyttä jos haluaa pitää huolta myös itsestään! 

Ite otin synnärillekin meikit mukaan. Synnytyksen jälkeen en pariin päivään meikannu, eikä minuu ahistanu olla ilman meikkii. Parin nuhjuilu päivän jälkeen kuitenkin laitoin pikkasen meikkiä ja heti tuli pirteempi ja parempi olo. Meikkaaminen ja muu itseensä panostaminen ei aina tarkoita sitä, että yrittäisi miellyttää muita. Mie meikkaan lähes joka päivä, vaikka en päivän aikana kävis missään muualla kuin vaunulenkillä. Tein niin ennen vauvaa, niin miks en tekis nykyäänkin?
 Se ei ole Eetulta millään lailla pois jos Mamma meikkaa, laittaa hiuksia tai valitsee vaatteita. Kaupungilla käydessä katson vaatteita ja juttuja Eetulle, mutta myös itselleni. 


Onko Paska Mutsi se, joka näyttää kaupungilla huolitellulta, ostaa itsellensä kivoja juttuja ja onko Paras mutsi se, joka kulkee kaupungilla pieruverkkarit jalassa ja silmäpussit maata laahaten? 
EI! Se, miten paljon tai miten vähän Äiti panostaa itseensä, ei ole hyvän äitiyden mittari. Panostamisella itseensä en tarkoita sitä, että arkena pitäisi olla viis kiloo pakkelii naamassa, korkkarit jalassa ja minihame päällä. Ihmetyttää vaan se, miksi niin moni äiti unohtaa itsensä täysin sen jälkeen kun on pullauttanu muksun pihalle.

On myös niitä, jotka ostaa lapselleen kalliita merkkivaatteita ja itse kulkee ryysyissä. Sitten valitetaan sitä ettei ole varaa panostaa itseensä. Haloo, esim. kirppareita on olemassa. 

Ei ole muuten vaan varaa: Säästäminen on keksitty. Summan ei tarvitse olla iso säästämiseen, pennissä on miljoonan alku ja silleen. Itseensä voi panostaa myös pikkurahalla.

Tai se, ettei ole aikaa laittautua?  Kun vien Eetun aamupuuhiin, siinä ohessa meikkaan itsekin. Eetu tuijottelee hoitopöydän seinässä olevaa hymynaamaa, tai sitten laitan hänet leikkimatolle hetkeksi. Siihen homman menee miulla muutama minuutti.


Itse voin sanoa ilman häpeilyä selkä suorana ja rinta rottingilla, että panostan itseeni ja se EI tee miusta Paskaa Äitiä.

Jotkut ei vaan jaksa. Joitakin ei vaan kiinnosta. Jotkut on luonnonsuojelijoita ja meikit on saatanasta. Tällä kirjotuksella en tarkoita sellaisia, jotka ei ennen vauvaakaan ole panostanut itseensä, vaan  niitä, jotka muuttuu täysin ulkoisesti vauvan saatuaan. Äiti on myös muuta kuin Äiti. Myös Nainen! 

Mielipiteitä asiasta? Oletko itse panostanut itseesi Äidiksi tulon jälkeen? Miksi olet/Miksi et?

Kommentit (16)
 1. Emmi // And Something Daily
  4.12.2013, 13:39

  Voi ihana tiina 😀 mie täällä nauran tuolle ekalle :D:D

  1. Tiina FitFatMama
   4.12.2013, 13:57

   Se kuva on kyl hyvä :DD.

 2. Lindiz ~ Tutipuu
  4.12.2013, 16:26

  Hyvä kirjotus! Harmi et se joko panostetaan tai sit ei ollenkaan. Mä oon se väliinputoaja. Meikkaan mutta aika useesti jätän ripsarin koska se maksaa yhtä paljon ku vaippapaketti… Mulle tällä hetkellä äityis on tärkeämp kuin naiseus. Ehkä senki takia et oon aina inhonnu korkkareita ja huulipunia 😀 en siis ole hirveen naisellinen asusteiden suhteen. Koen että äitiys myös antaa tällä hetkellä enemmän kuin naiseus.

  kirjotin jokin aika postauksen ’miltä äidin tulisi näyttää’ lukija toivoi. Herätti jopa vihamielistäkin keskustelua ihan kaksplussassa asti. Käys lukasemassa 🙂 löytyy luetuimmista

  1. Tiina FitFatMama
   4.12.2013, 18:38

   Joo mie itseasiassa kävin lukee sen jo pari pvää sit :). En ite omista ees kunnollista huulipunaa :D. Tarkotin tolla tekstillä lähinnä sellasta kun moni unohtaa itteensä panostamisen täysin sen jälkeen on penskan pullauttanu 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *