Äidin multitaskaaminen

Käsi ylös jolle multataskaaminen on tuttua? Uskon, että aika monta räpylää nousee ylös. Olen aina ollut hieman multitaskaaja tyyppi, niin hyvässä kuin pahassa. Jos multitaskaaminen pysyy järkevissä määrin se voi olla ihan tehokastakin. Multitaskaaminen nousi kuitenkin äitiyden myötä ihan eri sfääreihin. Tässä muutamia oikean elämän esimerkkejä joita minä itse äitinä olen tehnyt, sekä myös mitä seuraajat kertoi multitaskaavansa :

Työnsin rattaita mahalla,yhdessä ranteessa koiran hihna ja kädessä puhelin ja näpytin postausta

Luin kirjaa esikoiselle ja toisella kädellä leikin taaperon kanssa palikoilla.

Imetin, otin keittiön pöydältä lehtipinon jonka kanssa kävelin olohuoneeseen. Avasin kaapin ja survoin lehdet sinne.

Imetin ja autoin toista lasta vessahommassa.

Kävelin juoksumatolla ja tein postausta.

Pesin hampaita ja täytin samalla astianpesukonetta.

Paistoin lettuja ja paistoajan välissä tein kyykkyjä.

Leikkipuistotreenit on monesti multitaskausta: Taapero leikkii hiekkaleluilla, hypin hiekkalaatikolle askelhyppyjä hiki hatussa ja sen jälkeen hiekkakakun kopsuttelua.

Työnsin rattaita ja esikoinen polki pyörällä. Lapsi sai raivarin eikä halunnut enää polkea, joten kannoin pyörän, työnsin rattaita ja kuljetin koiraa hihnassa.

Kysyin myös seuraajilta missä asioissa he ovat multitaskanneet ja vastauksia oli mm.

Lapset syö, pyykit ja tiskit pyörii, imuroin ja teen kaiken minkä kerkeän siinä ajassa.

Tällä hetkellä oma ja teinin etäopiskelu/uhmakas taapero ja sen viihdyttäminen. Kokkaus ja siivous siinä samaan aikaan. Kuulokkeet päässä ja taapero onnistuu tekemään ainakin 8 asiaa yhtä aikaa.

Imetys + ruuanlaitto + meikkaus aika kova kombo.

Imetän vauvaa ja voitelen esikoiselle voileipää samalla.

Jos on palavereita jossa on tärkee vaan kuunnella, keskityn paremmin kun EN istu koneella. Eli sillon siivoan.

Multitaskaaminen on siis sekä miulle, että monelle muulle hyvinkin tuttua haha !

Kuuluuko multitaskaaminen siun arkeen?

SEURAA MAMAA
Facebookissa / Instagramissa

Kommentit (4)
 1. On tää oma etäopiskelu + eskarilaisen ”opettaminen”/patistelu/muistuttelu sekä kaikki kodin työt plus ruuanlaitto…ei oo ollut ylimääräistä aikaa. Se että on päässyt ulkoilemaan luontoon on varmaan pitänyt parhaiten pään kasassa. Onneksi omat teamsit on olleet vain kuuntelua,samalla oon tehnyt ruokaa ym. Osan etätunneista oon saanu kuitattua tehtävillä ja on voinut tehdä jossain edessäpäin olevia teoriaopintoja jo nyt.Toki kaipaan kouluun juuri niiden kädentaitojen vuoksi, onneksi niitä voi myös jossain määrin kotona harjoitella. Muksu palaa viikon päästä eskariin 9 päiväksi, siitä sitten kesälomalle. Kyllä mietityttää, mitään tietoa käytännön järjestelyistä ei ole, sitten sen näkee.Toisaalta ootan että pääsen kesäksi töihin, pois kotoa, ja että miehellä on sitten pakko myös osallistua kotitöihin ym. Saa itse olla muutakin kuin kotiapulainen.

  1. Ulkoilu tekee kyllä ihan sairaan hyvää päälle, oon itekin huomannut, että oon lisänny ulkoilua nyt tässä etäilyssä :).
   Kivaa että pääset kesäksi töihin, varmasti turhautta tuollainen olo kun koko ajan vaan kotitöitä, opiskelua ja lapsen hoitoa samassa

 2. äiti-ihminen
  6.5.2020, 19:43

  Hah hah! Huvä postaus. Kylläpä vaan. Monta rautaa aina tulessa. Kun minulla vielä oli yritys. Saatoin olla etäpalaverissa, imettää ja samalla olla koneella tekemässä työjuttuja. Tai puhua puhelimessa, olla koneella, imettää.

  Nykyään nämä on näitä perus lasten kouluhommat,lounaanlaitto, leivän teko ja taaperon viihdytys sarjaa… 🙂

  https://lastenjahellanvalissablogi.blogspot.com/2020/05/taaperon-touhuja-ja-paivarytmi.html?m=1

  1. Imetysaika oli kyllä sellainen jolloin tuli varsinkin multitaskattua 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *