Äidin lapsivapaa -yksin kotona 6-tuntia!

Jotkut kammoaa sanaa lapsivapaa. ”Miksi haluta vapaata lapsista kun ne on kerran saatu?!”, ”Onpa loukkaavaa lapsia kohtaan kommentoida lapsivapaata”. Bullshit, tämä Mama oli niin Tiina-ajan tarpeessa.

Mies otti lapset ja koiran mukaansa kello 12.40 (kyllä, katsoin tarkan ajan kellosta hahhaa) ja tuli takaisin 18.30. Olin siis YKSIN kotona 6-tuntia.

 

 

Oli hieman outoa olla ihan hiljaisuudessa. Mietin, että mitä kaikkea sitä tekisi. Mitä miun ”pitäisi” tehdä ja mitä minä oikeasti haluan tehdä. Pitäisi varmaan siivota, mutta sitä tulee tehtyä niin hitokseen muutenkin joten ei kiitos.

Selasin Ikea-kuvastoa hiljaisuudessa. Rävelsin välillä puhelinta. Menin tietokoneelle selailemaan.

Halusin tehdä jonkun jumpan. Aloitin youtubesta tanssitreenin, mutta se ei sittenkään houkuttanut. Muistin kaapissa olevan ZUMBA Flat Abs dvd:n ja tein sen. Ai että! Tuli muistot mieleen kun veivasin flat absia alle 30neliön yksiössäni vuonna nakki. Treenin kesto oli 17-minuuttia ja ihana pieni hiki tuli.

Tulin koneelle tekemään hieman kirjoitustöitä, kuten aloittamaan tätä postausta. Muokkasin kuvia ja tein pari luonnosta.

Kirjoitushomman jälkeen alkoi olla nälkä. Olin haaveillut kunnon kanasalaatista ja mietin, että voisin pyöräillä kauppaan ostamaan tarvikkeet. Puin jo ulkovaatteet, laitoin pyöräilykypärän kunnes ovella muistin, että ainiin avaimet. Mutta missäs ne avaimet on? Etsin jokaisen laukun läpi, lipaston, kaapin, keittiön tason. Kaikki vakiopaikat johon yleensä lykkäisen avaimet. Ei löytynyt mistään. Kaikki kauhuskenaariot pyöri päässä; onkohan ne tippunut kaupungille, onko rattaiden ostaja pöllinyt ne (liian vilkas mielikuvitus-89 tässä moi) vai onko ne pudonnut ulos. Soitin miehelle ja pyysin katsomaan autosta. Ja sieltähän ne löytyi! Kanasalaatti vaihtui pakasteesta löytyneeseen kasvissosekeittoon, kun enhän ilman avaimia päässyt pyörällä sinne kauppaan.

Söin kasvissosekeittoa ja katsoin samalla Sykettä. Olen niin addiktoitunut siihen sarjaan! Napsautin saunan päälle.

Saunoin kerrankin ajan kanssa. Köllötin selällään lauteilla, laitoin kasvonaamion ja hengasin kylpytakissa sohvalla. Relax isolla ärrällä. Katsoin vielä jakson Sykettä ja sitten mies tulikin muksujen kanssa kotiin.

Enpä muista milloin olisin viimeksi ollut kotona YKSIN noin pitkää aikaa, en moneen vuoteen. Teki hyvää olla Tiina, tekemättä kuitenkaan mitään sen ihmeempää.

 

Milloin sinä perheellinen olet saanut olla viimeksi YKSIN kotona?

 

SEURAA MAMAA

Facebookissa / Instagramissa

Kommentit (4)
  1. Ai että, mahtava idea mennä saunaan keskellä päivää. Varastan tän idean kyllä ens kerralla kun on lapsivapaata 😁 Ei todellakaan kannata tuhlata omaa aikaa pakotetusti siivoamiseen, toki jos on sellainen fiilis, niin sitten tietty imuri laulamaan.

    1. Varasta ehdottomasti, oli pikkaisen eri meininkin kuin normaali saunominen lasten kanssa :D. Niinpä, siivoamista on niin paljon muutenkin 🙂

  2. Silloin kun saa olla yksin niin voi tuntua siltä ettei osaa valita mitä tekisi!! Haluais tavata ystäviä, haluaisi käydä kerrankin rauhassa ostoksilla, vois ehkä lukea, käydä lenkillä tai salilla.. mutta eihän sitä kaikkea kerkee!!
    Se on kuitenkin pääasia, että joskus saa olla yksin ja omissa ajatuksissaan 😊

    1. Joo miulla oli sama,että mietin mitä kaikkee sitä voisi tehdä, mutta päätinkin sit olla vaan omissa oloissa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *