Fit Fat Mama
Fit Fat Mama

Äidin iltakooma

Tiedättekö sen iltakoomafiiliksen? Kun kummatkin lapset on nukkumassa ja miettii toisaaltaan, että pitäisiköhän tehdä jotain järkevää? Mikä sitten on järkevää, joku siivousko? Pöh ja pöh. Tällä Mamalla iskee usein iltakooma. Iltakooma on tila, jossa kirjaimellisesti jumahdan sohvalle puhelin kädessä ja koomaan. Jumitan. Plärään puhelinta silmät lasisena.

Facebookryhmiä, sähköposti, blogi, instagram. Instagramin storyja, ehkä jotain youtuben videoita. Monta kertaa mietin, että haluaisin lukea kirjaa. En vaan saa aikaiseksi. Iltakooma vie lähes aina voiton. Vaikka tiedän miten rentouttavaa ja rauhoittavaa lukeminen on, en vaan jotenkin saa aikaiseksi aloitettua kirjaa. Uuden kirjan lukemisen aloittaminen jotenkin on aina oma hommansa kun mietin jo valmiiksi, onkohan tämä hyvä? En halua tuhlata aikaa johonkin kökkökirjaan. Lukemisflow on ihan huippua jos siihen pääsee. Jo pienenä olin lukutoukka ja luin todella paljon kirjoja. Mukavaa olisi mikäli saisin sen lukuflown uudelleen näin aikuisena ja löytäisin jotain koukuttavia kirjoja. Mutta iltakooma vie lähes aina pidemmän orren.

Varsinkin miehen iltavuoroviikkoina kun hoidan 14 eteenpäin siihen asti, että lapset on nukkumassa kaikki yksin, olen illalla ihan juntturassa. Silloin aivot menee entistä enemmän OFF-asentoon, varsinkin jos edeltävä yö on ollut huono. Monesti puhelinpläräily jää päälle etten jaksa edes katsoa mitään sarjaa pahemmin.

Nytkin istun ja jumitan. Ihan hirveä nälkä, mutta äidin iltakooma vie edelleen voiton etten jaksa kävellä edes keittiöön ja tehdä iltapalaa. Onneksi Äidin iltakooma on sellainen epeli, joka ei ihan joka viikko iske. Pari viikkoa sitten sain pitkästä aikaa kunnon kirjoitusdraivin ja naputtelin luonnoksiin vaikka mitä kirjoituksia sekä muokkasin kuvia. Tänään Äidin iltakooma on taas kylässä ja olen vain juminut. (luonnollisestikin postaus kirjoitettu illalla iltakooman aikana)

Miten teillä, jaksatteko olla iltaisin lasten nukkumaanmenon jälkeen tehdä ns. hyödyllistä vai iskeekö teilläkin Äidin iltakooma päälle?

Lue myös:

Lapsiperheen kaaos on ok

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

Kommentit (6)

 1. Maiju

  Iltakooma on todellakin tuttua 😀 Ja samat fiilikset ton lukemisen suhteen. Tykkäisin lukee, mutta usein en vaan jaksa. Keskittymiskykykin hävinnyt jonnekin. Mutta eiköhän me olla koomamme ansaittu, varsinkin niinä iltoina kun koko sirkus on pyöritetty yksin.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Joo miulla sama, että keskittymiskyky on kyllä välillä mitä on…sitä tosin oli ennenkin vauvaa :D. Niinpä!

 2. Jetta

  Jep, tutulta kuulostaa. Koomaa lähes joka ilta, etenkin kun mies tekee pelkkää iltavuoroa. Välillä yritän skarpata ja tehdä edes jotain lihaskuntoa telkkarin ääressä. Ja nyt voisi alkaa taas neulomaan jotain, kun ilmat viilenevät. 🙂

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Outs, siulla sit iltakoomaa varmastikin :/. Meillä mies tekee yleensä 2 iltaa nykyisin viikossa, ennen teki 5 putkeen huh. Neulominen on varmasti kivaa syksyllä, ite en osaa kyllä yhtään : ( 😀

 3. Elina

  Niin tuttua! Mulla olis vielä iltaopintoja joita suoritan lähinnä etänä sekä opinnäytetyö kesken.. Ja tässä sitä taas on jumitettu tunti puhelin kourassa, seuraavaks valmiina nukkumaan. Aina ei vaan pysty.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Lapsiarki vie voimia. Tsemppiä siulle opiskelun ja perhe-arjen pyörittämiseen <3

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.