Fit Fat Mama
Fit Fat Mama

ÄIDIN EPÄSUOSITUT MIELIPITEET

Blogeissa on kiertänyt hauska epäsuositut mielipiteeni postaus, jossa bloggaaja paljastaa omat ei suositut mielipiteet. Aikaisemmin mielipidepostauksia tein usein ja todella kärkkäästi. Nykyisin en koe niitä ihan omaksi jutuiksi, mutta tälläinen miniversio tästä kuulosti ihan kivalta.

Halusin toteuttaa tämän hieman erilailla ja koostaa omia lapsiin/äitiyteen liittyviä epäsuosittuja mielipiteitä. Hyvällä hengellä, nämä ovat vain omia mielipiteitäni.

tp5d8810tp5d8914

Imetysvouhotus

En voi ymmärtää miten imettämisestä jaksetaan vouhottaa vuodesta toiseen niin paljon. Joo imettäminen on hyväksi ja terveellistä vauvalle, mutta sitä jatkuvaa vouhotusta en ymmärrä. Imetin Eetua vuoden verran, mutta ihan samallalailla olisi kasvanut korvikkeellakin. Julki-imetys on myös ihmejuttu, kaikki vaan ei halua imettää julkisesti, eikä se tee Äidistä yhtään sen huonompaa vaikka ei halua tisukoita ei kaupassa kaivelekaan esille.

”Lapsi ei saa katsoa telkkaria”

Meillä Eetu katsoo joka päivä jotain piirrettyä. Pitkän hoitopäivän jälkeen hänkin haluaa pienen hengähdyshetken ja katsoa vaikka Ryhmä Hauta. ”Älä mussuta, anna miun kattoo rauhassa” tokaisi hän eilenkin sohvalta.

lapsenasu

tp5d8990

Kauhistelu kun vauva siirretään omaan huoneeseen aikaisin

Jotkut perhepedin puolesta puhujat tuntuu pyörittelevän silmiään sille, että lapsi siirretään aikaisin omaan huoneeseen nukkumaan. Minun mielestä siinä ei ole mitään väärää. Eetu siirtyi nukkumaan omaan huoneeseen alle vuoden ikäisenä. Syynä oikeastaan miehen uniongelma

Pieruverkkari mutsi on paras mutsi?

Välillä tuntuu, että Äidit kilpailee siitä kuka näyttää väsyneimmältä ja kellä on hienoin sottanuttura. Laittautuvia mutseja sen sijaan arvostellaan pinnallisina. Nainen on nainen vaikka synnyttäisi ja Äitiys ei todellakaan sulkenut laittautumishalukkuutta pois itseltäni.

tp5d8994b

tp5d8988

Lastenvaatevouhotus

Miusta on ok, että Äidit panostaa lastenvaatteisiin. Miusta on myös ok, että Äidit ostaa vaan ketjuliikkeistä. Kukin tavallaan, hirveetä vouhotusta tästäkin asiasta.

Karkin syönti 

En vaan tajua miksi kukaan haluaa antaa vaikka 2-veelle karkkia? Karkkia ennättää mussuttaa elämänsä aikana ihan tarpeeksi. Samaan genreen kaikki piilosokerimussutukset kuten vaikka vanukkaat, viilikset yms arkikäytössä NO NO.

Lapsen hyppiminen sängyllä

Eetu saa kotona myös riehua, hyppiä, pomppia ja leikkiä. Hypitään sohvalla ja sängyllä.

tp5d8926

Sellaista settiä. Mikä on oma epäsuosittu mielipiteesi Äitiyteen liittyen?

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

Kommentit (8)

 1. meri

  epäsuosittu mielipiteeni, en halua lapsia, en ikinä ole halunut lapsia enkä tule saamaankaan lapsia. lisäksi en ole lapsirakkaimmasta päästä, mikä joidenkin silmissä tekee minusta pahemman kuin psykopaatin 🤔

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Ymmärrän täysin -en itsekkään ennen voinut sietää lapsia :D. Jokainen tyylillään ja elää omaa elämäänsä, ei kaikki voi tykätä kaikista. joten pöljää että jotkut ajattelee siun henkilökohtaisesta mielipiteestä noin radikaalisti

 2. Hanna

  Imetysvouhutuksesta täysin samaa mieltä! Oikein hermoon ottaa nää vouhottajat, tuntuu että äitiyden mitta on näillä että uskallat imettää sun kouluikäistä lasta keskellä katua… arghhh. Jos mainitsetkin että ei ole hinkua itsellä taaperoimetykseen saat katseet kuin olisit maailman huonoin äiti ja vähintään heitteille jätät lapsesi jos et toimi tuttina 5 vuotta.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Se kyllä menee täysin yli ymmärryksen jos oikeesti joku jotain kouluikäistä imettäisi iyh :D.

 3. M

  Minua taas ärsyttää imetysmyönteisyyden haukkuminen. Itse imetän kohta 1v lastani ja eihän sitä uskalla edes ääneen sanoa missään, ettei leimaannu vouhottavaksi itseään muita parempana pitäväksi sottunutturaäidiksi, jota saa mielin määrin haukkua, kun varmaan on niin sekopää että imettää vielä kouluun mennessäkin. Tulee ja pahoittaa kaikkien korvikevauvojen äidit.

  No joo pieni avautuminen sun kommenttikenttään, ei kritiikkinä sinulle mutta yleinen oloni on tuo joskus! 😊
  Kiva postaus 👍

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Miekin olen ihan imetysmyönteinen tiettyyn pisteeseen asti, mutta just se vouhotus menee yli :). 1vee imetyshän on ihan normaalia, tai no mikä mie ole sanomaan mikä on normaalia ja mikä ei, mutta en siis itse kokisi outona vuotiaan imettämistä =).

   Heh ei mitään, avautuminen on välillä jees ja kiva kun tykkäsit 🙂 <3.

 4. Mutsi

  Apua, meillä on alettu antamaan lapsille karkkia ja muuta sokerista vuoden iässä.
  Hyi minua kakkaa mutsia 💖

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Kukin tavallaan, meillä ei kohta 5-veellä ole vieläkään mitään karkkipäiviä ja hyvin on pärjänny :).On tyytyväinen jos saa vaikka 3 karkkia kun itelle ostan pussin

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.