Ahdistus sosiaalisesta mediasta

Välillä koen ahdistusta sosiaalisesta mediasta enkä ole varmasti ainoa. Instagram on yhä tärkeämpi työkalu vaikuttajille ja sometyöläisille. Miten saada enemmän seuraajia, kuinka saada aktiivista kommentointia, onko feedi yhdenmukainen ja huomiota herättävä.  Instagramin analytiikka on muuttunut sillä lailla, että pitää oikeasti tehdä hommia mikäli haluaa tiliään kasvattaa. Välillä mietin noita asioita liikaa ja niiden hetkien jälkeen mietin että miksi?

Tekeekö se minusta huonomman ihmisen kun minulla on alle 4000 seuraajaa vai olisinko parempi ihminen jos seuraajia olisi 13000. Ei todellakaan.

Sosiaalisen elämän paineet ulottautuu liikaa Instagramin puolelle. Välillä otan ihan liikaa stressiä siitä jos huomaan vaikka että monta seuraajaa on lähtenyt pois Instagram tililtäni. Mietin olinko heidän mielestään ihan paska vai mikä juttu.

Vaikka tosielämässä sillä ei ole mitään merkitystä! Se kuka olen oikeassa elämässä – sillä on merkitystä.

Välillä silti huomaan uppoavani ihan liikaa vertailuun sosiaalisen median puolella. Hetket kun huomaan ahdistuvani aiheesta olen opetellut käyttämään vähemmän puhelinta niin päivinä. Monet WhatsApp ilmoitukset, Instagram ilmoitukset,  monet velvollisuudet ja lupaukset siellä puolella pistää välillä ahdistamaan. Olen lopettanut instagramissa sellaisten tilien seuraamisen joiden kohdalla olen huomannut että vertaan liikaa itseäni niihin.

Esimerkiksi  niin sanotut pintaliitotilit joissa kaikki on niin helvetin perfect ja hienosti ei aiheuta minussa inspiraatiota vaan pikemminkin ahdistusta ja ärsytystä. Haluan pitää rosoisuutta ja aitoa elämää, mutta välillä tuntuu kuin yrittäisin uida vastavirtaan.

Alempaan en ole tyytyväinen,koska juurikasvu, toinen kulmakarva on huonosti ja hiukset näyttää hirmu ohuille. Tälleen kirjoitettuna niin typeriä juttuja, mutta jotka pistää itsellä silmään.

Saatan ottaa 30 selfieitä johon ehkä yhteen olen tyytyväinen. Tuolla on täydellinen iho , tuolla on täydelliset hampaat , tuolla on täydelliset hiukset ja tuo on muuten vaan hemmetin täydellisen oloinen ihminen. Tiedostan, että se on vain oma epävarmuutta omasta itsestä joka nousee aina aika-ajoin pinnan alta.

Yritän opetella siitä pois, mutta se on helpommin sanottu kuin tehty.

Huomaatko itse vertaavasi itseäsi muihin sosiaalisessa mediassa?

Kommentit (5)
  1. Pystyn kyllä hyvinkin samaistumaan tekstiisi. Mutta onneksi en sentään instassa vertaa itseäni muihin. Omasta insta tilistäni pyrinkin juuri tekemään itse näköisen sekametelisopan, jossa näkyy kaikki tunteet sellaisenaan ja sen, että millaista on juurikin meidän elämä. Ehkäpä se on vaikuttanut, kun toukokuusta 2019 lähtien seuraaja nääräni on noussut tai paremminkin tuplaantunut. Joten olen ajatellut, että tavallinen arki todella kiinnostaa enemmän näistä pintaliitotileistä joista mainitsit. Mutta saatan olla väärässäkin. 😅

    1. Joo mieki tuon sitä normaalia arkea instaan, varsinkin storyn puolella :D. Feediä olen ruvennut vasta viimeaikoina yrittämään saamaan vähän yhdenmukaisemmaksi, mutta niitä esim.fail-kuvia pitänyt mukana :). Kiva, että siekin toteutat tätä sekametelisoppa-genreä 😀

  2. Minusta sun insta-tiliä on ihan huippu seurata. Vaikutat todella aidolta ja vaikka seuraan muutamia muitakin bloggaajia instagramin puolella, niin sinä oot ainoa, kenen stoorit jaksan aina katsoa loppuun asti! 🙂
    Parhaimpana jäi mieleen, kun sulla oli vasta stoorissa video, jossa leivoitte pojan kanssa. Katsoin sitä silleen, että ”vau!”. Sun nauru ja ihanan rento asenne hymyilytti. Itse tällaisena turhan tarkkana (siivouksen suhteen mm.) en voinut muuta kuin ihailla. Jospa itsekin oppisi ottamaan asioita hieman rennommin :’)

    1. Oi ihana kuulla ja kiva kun aidot story lärpätykset kiinnostaa 🙂 <3. Hehe joo mie olen monessa asiassa aika rento, just noissa siivousjutuissa. Siedän sotkua ja annan lasten osallistua moneen, tekemällä oppii ja sotkut saa siivottua. Eetu oli niin mainio kun teki melkein koko piirakan alusta loppuun itse <3.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *