Fit Fat Mama
Fit Fat Mama

Aamurutiinit

Toivepostausviikon toinen osa! Sain toiveen kirjoittaa miun aamurutiineista. Meillä aamut vähän vaihtelee,mutta perushommat säilyy yleensä melko samana. En tykkää noudattaa mitään tarkkoja aikatauluja, joskus lörväillään ja hengaillaan pitkä toki ennen aamupalaa, joskus ollaan torpakkana syömässä jo 08 jälkeen aamupalaa. Joskus sitten saatetaan olla syöty vasta 10 maissa. Tässä kuitenkin miun aamurutiinit yhdeltä aamulta!

Vauva heräsi jo 06 jälkeen,mutta onneksi sain hänet nukutettua uudelleen. Herättiin sitten vähän vaille 08.

Sängystä noustua vaihdoin vauvalle puhtaan vaipan.

Sitten menen aina keittiöön, kuten tuonakin aamuna.Laitan ensiksi kahvin tippumaan ja raivaan keittiötä. Juon ison lasin vettä. Vinkkejä veden juomisen lisäämiseen muuten TÄÄLLÄ postauksessa. Meillä on monesti paha tapa jättää keittiö sotkuun edellisen päivän jäljiltä. Sen jälkeen kun lapset nukkuu,teen mieluummin jotain muuta kuin siivoan ja kolistelen keittiössä. Eli aamurutiineihin kuuluu aina miulla keittiön raivaaminen.

Rupean laittamaan aamupalahommia miulle ja lapsille. Keitän puuroa miulle,miehelle ja vauvalle.Teen esikoisen jogurttiannoksen ja laitan leivän paahtumaan. Laitan esikoisen vitamiinit hänen paikalleen ja otan omat vitskut.

Tuona aamuna oltiin aamupalapöydässä n. 8.30.

Syötän yleensä ensin vauvalle puuroa ja kun siinä tulee stoppi,annan hälle jotakin sormiruokailtavaa kuten esim. avokadoa ja maissinaksua. Vauvan sormiruokaillessa syön oman puuron. Joskus multitaskaan ja syötän toisella kädellä vauvaa ja toisella kädellä syön itse. Syön ensin puuron ja kahvin kanssa leivän.

Syömisen jälkeen on vauvan aamuhommien vuoro. Vaihdetaan päivävaatteet ja annetaan d-vitamiini. Tuona aamuna mies teki ne ja sillä aikaa pesin naaman ja laitoin seerumin+rasvat. Jos mies on töissä/nukkumassa, niin teen omat aamuhommat vauvan aamupuuhien jälkeen.

Kasvopesujen jälkeen pesen itseltä ja lapsilta hampaat. Sitten esikoinen saa aamuohjelman n. 20-minuuttia.

Aamuohjelman aikana yleensä joko laittaudun itse tai jatkan keittiön siivoamista. Jos mies on kotona, koira käytetään lenkillä tuossa välissä. Yleensä vuorotellaan kumpi käyttää. Huvittaa kun aikaisemmin olin aika nihkeä käyttämään koiraa, nyt olen melkein aina vapaaehtoinen lenkille -omaa aikaa nääs. 

Tuona aamuna ei ollut menoja minnekään aamusta ja mies halusi käyttää koiran pihalla, joten aamuohjelman aikana mie raivailin lisää keittiötä ja vaihdoin omat päivävaatteet päälle.

Tuohon oikeastaan voin sanoa aamurutiineiden loppuvan. Aamuohjelman jälkeen tehdään päivästä riippuen juttuja. Käydään jossain ulkoilemassa, kyläilemässä, hengaillaan kotona, tai mitä sitten mieleen tuleekaan.

Myös iltarutiineista toivottiin postausta, joten siitä tulossa myös joku kerta postausta!

Onko siulla tiettyjä aamurutiineja joita toistat aamusta toiseen?

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

Kommentit (5)

 1. Nimetön

  Mitä vitamiinejä käytätte, oon itse ihan hukassa vitskuken kanssa ja mitä voisi itselle ostaa ja lapsille.

 2. Irina

  Katosko mun ensimmäinen kommentti jonnekkin. Mutta siis… Mitä vitamiinejä syötte, oon itse ihan hukassa mitä vitskuja voisi itselle ja muksulle ostaa…

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Esikoisella on monivitamiini nalle,omega ja d-vitamiini.Ite oon pihistelly ja syön vaan samaa monivitamiinia kuin raskausaikana :).

 3. Teresa

  Samanlaiselta kuulostaa kuin meillä. Herättyäni käyn vessassa sitten aamupalan tekoon jonka jälkeen lapselle päivävaatteet, hampaiden pesu yms. Tämän jälkeen itse meikkaan tms. Itse en voi käydä nukkumaan jos keittiöön jää sotkua. On ihana herätä puhtaaseen keittiöön.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Mie aina joskus saan siivottua keittiön, mutta useimmiten en :D. Pöytätasot tulee useimmiten joo, mutta tiskiallas+se pöytä on pommina aina

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.