3-VUOTIAAN HARRASTUS

Vauvavuoden aikana kävin Eetun kanssa vauvauinnissa ja sen päätyttyä vauvajumpassa. Niiden loputtua oltiin pari vuotta ilman mitään harrastusta, mutta viime syksynä päätin etsiä jonkun kivan liikunnallisen harrastuksen lapselleni. Miksi?  Tarvitseeko 3-vuotias vielä harrastusta?

Kyttäsin kansalaisopiston jumppia jo kesällä, valitsin valmiiksi kurssin mihin ilmottaisin meidät. Kun alkusyksystä menin sivulle, kurssi oli jo täynnä. Olisi pitänyt näköjään laittaa muistutus ilmottautumispäivälle ja varata paikka heti. Kansalaisopiston jumpat on todella suosittuja ja edullisia, vanhempi-lapsi jumppakurssi oli muistaakseni alle 40€.

Olin ihan hermona ja pettynyt itseeni kun en ennättänyt varata Eetulle jumppaa ja apinanraivolla lähdin etsimään muita vaihtoehtoja. Juuri samalla viikolla lehdessä oli ilmoitus JoenVolin tenavavoimistelusta johon sitten päätin ilmoittaa sällin.

tp5d9240

tenavajumppa

”Tenavavoimistelussa aloitetaan motoristen perustaitojen harjaannuttaminen leikinomaisesti, edeten helpommasta vaikeampaan lasten taidot ja kyvyt huomioiden. Ryhmän tavoitteena on, että lapset oppivat hallitsevat omaa kehoaan ja käyttämään erilaisia välineitä. Tunneilla leikitään, voimistellaan ja venytellään sekä käytetään musiikkia, loruja ja liikuntavälineitä. Liikkumisen ohella opetetaan ryhmässä toimimisen taitoja. Ryhmä voi kokoontua myös ulkona.” -JoenVolin sivulta

Tenavavoimistelu on 3-4 vuotiaiden ryhmä joka kokoontuu kerran viikossa. Ajankohta ja paikka on mitä parhain, sijainti on ihan Eetun päiväkodin vieressä ja kotoa matkaa on sinne parisen kilometriä. Ennätetään hengähtää hetki työ/päikkäripäivän jälkeen ennen jumppaa.

Tämän on ensimmäinen Eetun ihan ikioma harrastus -vanhemmat eivät nimittäin saa osallistua tunnille. Ensimmäisellä kerralla hieman jännitti viedä minimies tunnille, kyttäsin oven ulkopuolella koko tunnin. Kurkin välillä oven raosta, mutta sitten ohjaaja laittoi oven kiinni joten siihen jäi kurkkimiset haha! Kestoltaan 45-minuuttia joka on oikein sopiva tuon ikäisille.

Jumpan aikana käyn yleensä itse lenkillä joko yksin tai miehen kanssa hänen työvuoroistaan riippuen. Saadaan pieni hetki kaksin (+koira) oloaikaa keskellä arkipäivää.

eetunjumppa

taaperojumppa

Minimiehellä on jo entuudestaan hyvä tasapaino ja koordinaatiokyky, mutta olen huomannut jumpan aloittamisen jälkeen sen parantuneen entisestään. Yhdellä jalalla seisominen ja kiipeily taitavasti ovat esimerkkejä siitä.

Parasta minin mielestä voimistelussa on ”juokseminen” , ”kun mentiin ympylättä”. Tarkottaen kun ryhmä pyöri piiriä.

Ryhmällä oli joulunäytös jossa tämä Mama melkein vollotti. Ennen esitykseen lähtöä sanoinkin kotona, että ”Äiti varmaan vollottaa” johon Taapero tokaisi ”Äiti jää kotiin” :D.

Nyt on menossa parin viikon tauko ja uusi kausi alkaa tammikuun alussa. Kysyin haluaako Eetu jatkaa, vastaus oli myöntävä joten varasin jatkoa. Mielestäni lapsen liikunnan tukeminen on ehdottoman tärkeää, joten harrastuksen valinta oli helppoa. Harrastuksessa kuitenkin tärkeintä on, että se on lapselle kivaa. Ryhmä saa jumppapassiin jokaisella kerralla tarran, ja voi sitä iloa kun Eetu juoksee salista hymy kasvoillaan muuvseja vetäen ja hihkuu uudesta tarrasta <3-Tämän ikäiselle mielestäni 1 harrastus on ihan riittävästi, joten lisäharrastuksia ei ole ajatuksissa hankkia. Haluan kuunnella Eetun mieltymyksiä sekä nyt, että myöhemmällä iällä mitä harrastuksiin tulee. Nyt 3-vuotiaan harrastus voimistelu on meidän sällille huippu juttu.

 

Onko sinun n. 3-veellä harrastusta? Mitä mieltä olet pienten harrastamisesta?

 

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *