Fit Fat Mama
Fit Fat Mama

2-V SYNTTÄRIT!

Eilen miun oma pieni rakas täytti virallisesti 2-vuotta, mutta kemuja vietimme viime sunnuntaina. Kirjoittelinkin, että tavoitteena on stressittömät synttärit ja arvatkaa onnistuiko?

TP5D3818

TP5D3609

TP5D3607

TP5D3625

TP5D3619

TP5D3628

TP5D3627

Onnistui! Koristelut oli yksi asia mikä hoidettiin dippadai rennolla fiiliksellä. Käytiin kaupassa ja sanottiin Eetulle, että hän saa päättää mitkä lautaset ja servetit otetaan. Mini palloili kertakäyttöastia hyllyllä ja mukaan tarttui värejä, joita itse en olisi valinnut, mutta olipahan ihanan pirtsakkaa ja minille mieleistä. Ei aina kaiken tarvitsekaan olla all white, tai all white höystettynä mustalla. Omaperäistä, ei.

Muumilautasten lisäksi laitettiinn Iittalan lautaset ja mahdollisimman värikkään Muumimukit. Teemana olikin tavallaan värioksennus haha! Synttäripaitaa valittaessa teema tuli mieleen. Halusin tilata paidan käytettynä, joten näytin eri facebook kirppareiden ja huuto.netin paitavaihtoehtoja Eetulle, ja hän sai itse näyttää minkä niistä haluaa. Pidettiin tämän kyseisen paidan kohdalla itseasiassa peukkua ylhäällä ”älä valitse tätä, älä valitse tätä”, kuvassa paita näytti nimittäin pikemminkin sirkusteltalta. Gantin puuvillainen paita osottautuikin livenä todella ihanaksi :).

Synttäripäivänä katsoin olisiko meillä vielä värikästä pahvia jäljellä ja leikkelin Eetu 2V tekstin seinään. Näyttää lapsen tekemältä, joten käy hyvin teemaan heheh. Mustavalkoinen yksivuotiskuva seinällä, ilmapalloja siellä täällä ja pöydällä pari mopotaulua. Thäts it. Värikästä ja yksinkertaista.

TP5D3611b

TP5D3612

TP5D3615Kinkkurullia.

TP5D3613Rullia oli lohi sekä kinkkutäytteellä.

TP5D3617Lihapullia.

TP5D3620Appelsiinia.

TP5D3631Juustokakku jonka päällä m&m karkkeja.

TP5D3683Kuva heilahti, kun piti vetästä mini kakun luota pois, mokoma meinasi tökätä sormensa kynttilään.

TP5D3688Kakku maistui!

TP5D3623

Tarjottavien suhteen heittelin lähipiiriin nakkeja, ison kakun teki Anoppi ja porukoiden puolelta tuli kinkkurullat. Mies teki lihapullat ja ruiswrapit, itse tein juustokakun. Juustokakun täytteenä oli mariannekarkkimurskaa ja päälle ripottelin m&m karkkeja väriä tuomaan. Kaikki tarjottavat maistui mainioilta ja minimieskin sai syödä kakkua ihan reippaasti. Terveelliseltä puolelta laitoin viinirypäleitä ja appelsiinia. Mikä oli ihanaa, että vaikka poju sai kakkua, hän siitä huolimatta napsi onnellisena myös viinirypäleitä ja appelsiinia.

Käännettiin ruokapöytä eri päin kuin arkena ja jo se toi lisätilan tuntua asuntoon. Ei ollut sellaista ”tänne ei mahu” fiilistä. Ihan hyvin olisi mahtunut mukuloitakin juoksentelemaan. No ensi vuonna sitten, toivottovasti ei mene synttärit taas päällekkäin.

Olo oli lievästi sanottuna tuhti siitä herkkumäärästä ja kävimme vielä sunnuntaina kaverini lapsen 2-vee synttäreillä jossa myös söin  todella hyvää kakkua. Huhhuh, kakkukiintiö on tullut hetkeksi täyteen.

TP5D3635Lahjan avaamisessa ujostutti kun kaikki tuijotti.

TP5D3827

TP5D3713

TP5D3717Muovailuvahaa ja kirjoja.

TP5D3718

TP5D3712

TP5D3606

TP5D3755Paita Gant / Housut Polarn o pyret

TP5D3899

Lahjatkin oli ihania, muutaman niistä tiesinkin jo etukäteen ja loputkin osottautui mieluisaksi. Minimies osasi ensimmäisen kerran itse avata paketteja, toinen oli niin söpö kun keskittyneesti repi paperia irti hih. Yksi legopalikka  laatikko piti melkein heti  piilottaa kun kummipoika hermostui kun ei saanut sitä avata :D. Lahjoista Eetulle mieluisin oli varmasti yksi sininen mopolelu, josta revittiin jo patterit irti kun siinä oli niin saakelin rasittava sävelmä. Sekä päältä ajettava auto, sen perään huudetaan heti aamusta ja huristelee onnellisena ympäri kämppää. Lapsen ilo on jotain niin ihanaa <3.

Sellaiset syndet. Onko lukijoiden lapsilla ollut lähiaikoina synttäreitä?

SEURAA MAMAA Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

Kommentit (15)

 1. Maria/LoveBeyondWords

  Oii! Näyttää niin kivoille ja rennoille juhlille! Onnea vielä jälkikäteen 2-vuotiaalle taaperolle! 🙂

  Meillä on 3vk juhliin ja juhlista on taas tulossa kaikkea muutakuin stressittömät 😀

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Kiitos, oli kyllä kivaa :). Haha, voi sinuu, yritä olla pahemmin stressaamatta ja onnea tytsille etukäteen <3

 2. Lindiz

  Ihanat juhlat teillä ollut!! <3

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Kiitos, oli kyllä mukavaa <3

 3. Taru | Mutsi hoitaa

  Musta lasten synttärit saa näyttääkin lastekutsuilta. Kyllähän muva -väriteemalla saa tyylikästä, mutta ei se välttämättä sen lapsen estetiikkaa palvele.

  Meillä oli ihan vasta (noh… heinäkuussa) yksivuotissynttärit. Ei ihan kauhean onnistunut kattaus, mutta mun piti väen vängällä tehdä kaikki vaikea itse 😀

  • Taru | Mutsi hoitaa

   Tässä on muuten meidän yksivuotisjuhlapostaus. Ei mitenkään edustava kattaus, totta tosiaan 😀

   http://mutsihoitaa.blogspot.fi/2015/07/yksivuotishulinat.html

  • Tiina / Fit Fat Mama

   kiitos linkistä 🙂

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Niimpä, lapsesta on varmasti kivempi katsoa värejä kuin mustavalkeeta 🙂

 4. Emmi / Yhteenkasvettu

  Ihanat synttärit ja suloinen 2-vuotias! 🙂 Meillä pojan 2v-synttärit vasta keväällä ja tästä seuraavasta vauvastakin tulossa kevätvauva, joten keväisin tullaan siis juhlimaan tulevaisuudessa aika paljon 🙂

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Kiitos Emmi :). Toisaaltaan helpompi kun painottuu samoihin aikoihin juhlat, mutta toisaaltaan ois kiva jos olisi ripotellen pitkin vuotta. Meillä nimittäi kaikilla loppuvuodesta synttärit 😀

 5. Elisa

  Hei! Kivat synttärit ja nam, paljon niiin makoisen näköisiä syömisiä 🙂 itselläni elokuussa 2 vuotta täyttänyt poika. Tuli mieleeni kysyä sinulta, kyselläänkö sinulta usein ”milloin se seuraava lapsi tulee”, ”onhan sinulla JO kaksivuotias, eikös sitä toinen tule..” yms.? Itse oon huomannu tällaista ja katseita vatsaan!! Rasittavaa, ja etenkin kun vatsa ei oo timmi ja välillä turvottaa niin paljon että todellakin näyttää siltä että olis raskaana… no, oispahan toisaalta hyvää motivaatiota pitää itsensä timminä 😀 ps. Jatka samaan malliin, kiva ja aito blogi!

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Moi, kiitos Elisa :). Namia kyllä oli! Kysellään sillon tällön joo, tuntuu että millonkaan ei ole muiden mielestä se oikea lapsiluku. Sillon kun ei ollu yhtään lasta niin kyseltiin millos vauva ja nyt kun on yksi, niin millos toinen. Huoh. Hehe joo itelläkin maha kyl turpoo välillä ja näyttää ku ois paksuna :D.

   Kiva kuulla että tykkäät, kiitos <3

 6. krista

  Hehhe, meilläkään ei ole oikein ikinä jaksettu kuunnella leluja joista kuuluu ääniä. Sitten yhden lelun kohdalla tää äippä keksi: leluun siihen äänireikien päälle kaksi kerrosta teippiä päälle, hiljentää kivasti 😀 meillä oli yks lelu jossa oli inhottavan rätisevä se ääni, toi teippi teki äänestä pehmeämmän. Ja tyttö ei teippejä edes huomaa joten antaa niiden olla rauhassa

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Hei toi teippijuttu olikin hyvä vinkki, kiitos! 😀 🙂

 7. EETUN 3-VUOTISSYNTTÄRIT – Fit Fat Mama

  […] Nyt oli itseasiassa ensimmäinen kerta kun halusin jonkun tietyn teeman Eetun synttäreille. Viime vuonna ”teemana” oli vaan […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.