FinnGen

Tervetuloa blogiimme!

FinnGen-tutkimushanke vie 500 000 suomalaista löytöretkelle genomitietoon ja terveydenhoidon tulevaisuuteen.

FinnGen-tutkimushanke on koko Suomen kattava syksyllä 2017 käynnistynyt mittava tutkimus. Geenejä tutkimalla saamme uutta tietoa sairauksien syistä. Näin voimme edistää sairauksien diagnosointia, ennaltaehkäisyä ja hoitojen kehittämistä. FinnGen-tutkimuksessa hyödynnetään suomalaisten biopankkien keräämiä näytteitä ja tavoitteena on saada mukaan 500 000 osallistujaa, lähes 10 %  suomalaisista.

FinnGen-tutkimushanke onkin suomalaisten yhteinen tutkimus, jonka löydökset voivat perustua kenen tahansa osallistujan näytteseen ja auttaa ihmisiä ympäri maailmaa. Haluamme siksi kertoa mahdollisimman avoimesti tutkimuksemme tavoitteista ja etenemisestä. Tämä blogi on yksi tapa käydä vuoropuhelua asiantuntijoiden ja asiasta kiinnostuneiden kansalaisten välillä.

Blogimme vakiokirjoittajat tulevat Helsingin yliopistosta, THL:sta ja suomalaisista biopankeista. Kirjoituksemme käsittelevät biopankkien toimintaa ja hyötyjä, geenitutkimuksen uusimpia tuloksia ja tutkijan arkipäivää. Annamme puheenvuoron myös lääketieteen erityisosaajille ja partnereillemme lääketeollisuudesta.

FinnGen on julkisen ja yksityisen sektorin yhteinen tutkimushanke, johon osallistuvat suomalaiset yliopistot, sairaanhoitopiirit, THL, Veripalvelu, biopankit sekä useat kansainväliset lääkeyritykset. Hanketta johtaa Helsingin yliopisto.