Coaching Kira
Coaching Kira

Terveysvalmennus: sinulla on vastaukset, minulla kysymykset

Sain kuulla tämän viikon maanantaina, että Terveysvalmentajan tenttini on läpäisty ja siten valmistuminen ensimmäisten Suomen Terveysvalmentajien joukosta varmistui. Meitä on nyt noin tusina, eli toistaiseksi aika vähän. Koulutus järjestettiin ensimmäistä kertaa Suomessa ja sillä valmistuu suoraan Terveysvalmentajan ammattiin.

Mitä tällä kaikella hienolla tiedolla ja upealla tittelillä tekee? Auttaako se sinua ja maailmaa voimaan paremmin? Mistä se terveys löytyy?

valmistuminen

Valmistuminen | Mitä Terveysvalmentaja tekee?

Sikahyvä kysymys. 😀 Alunperin koulutuksen nimi oli ”Liikunta lääkkeenä”, eli lähtökohtaisesti liikunnan terveyshyödyillä oli suuri painotus. Liikunta toimii käytännössä lääkkeen tavoin: oikea annostus oikeaan tarkoitukseen.

Sillä ihan yhtä lailla kuin väärinkäytetty lääke, myös väärinkäytetty liikunta aiheuttaa ongelmia ihmiselle.

Ongelmiin ei juurikaan keskitytty koulutuksissa, vaan millä keinoin selvitään haasteista.

Meistä suurin osa oli personal trainereita ja ravintovalmentajia. Mahtuipa mukaan yksi farmaseutti ja lähihoitajakin. Mitä erityisesti rakastin tässä koulutuksessa on se, että vaikka olen koulutukseltani personal trainer ja elämäntaidon valmentaja, niin silti saattoi oppia paljon uutta!

Koulutuksen järjesti Trainer4You.

Kävimme läpi liikunnan perusperiaatteita, lihaskuntoharjoittelua ja ohjelmointia, aerobista kuntoa, kunnon mittaamista, terveys- ja arkiliikuntaa sekä elintapasairauksia ja niiden hoitoa. Lisäksi riipaistiin fysioterapiaa erityisesti tuki- ja liikuntaelimistön kantilta ja ravitsemusterapiaa. Tosi jees! Ja meidän porukka oli kyllä aivan ässä. <3

Tähän samaan syssyyn sanottakoon muuten iso suuri onnittelu kaikille heille, jotka valmistuivat opiskeluistaan viime viikonloppuna! <3

valmistuminen

Valmistuminen | Mitä aion koulutuksella tehdä?

Hei tää oli hyvä kysymys! Hehkutin nimittäin tietenkin heti maanantaina Facebookissa omalla seinälläni ilouutiseni. Onnittelujen lomassa eräs tuttavani kysyi: mitä aion koulutuksella tehdä?

No siis lähtökohtaisesti ajattelin lähteä ihan vaan vaatimattomasti pelastamaan maailmaa. 😀 Ei sentäs (tai joopas), mutta oli hyvä kysymys! Vaikka koulutus olikin ammattiin valmistava en ajatellut ruveta pitämään Terveysvalmentajan vastaanottoa.

Sen sijaan aion tehdä, kuten ennenkin olen tehnyt: yhdistelen tietoa ja hyödynnän sitä työssäni. Koulutus ja todistus itsessään ovat hyvä meriitti totta kai ja ehkä sillä tällainen blondeliini saa tuolla kylillä vähän lisärispektiä. 😀

Missä homma eniten näkyy on valmennus – erityisesti valmennuspaketeissani. Käyn nimittäin samaan aikaan tässä yrittäjän oppisopimuksella yrittäjän ammattitutkintoa. Tutkinnon tarkoituksena on päivittää ja täsmentää hyvinvointialan yrittäjän liiketoimintaa.

Lisäksi kävin tämän viikon tiistaina Jukka Harjun järjestämän Business Bootcampin.

Kyllä, tykkään kouluttautua. 😀

Olen yhä vahvemmin sitä mieltä, että minun juttuni ei ole enää saliohjelmien tai ruokavalio-ohjelmien teko. Jättäydyn siis pitkälti niistä pois jatkossa. Minulta saa jatkossa pääosin valmennuspaketin, joka sisältää 12 h hyvinvointivalmennusta. Valmennusaiheet katsotaan asiakkaan kanssa yhdessä ja toki matkan varrella voi olla myös salitreeniä tai ruokavaliota mukana.

Olen toiminut vuodesta 2008 PT:nä. Olen yhä enemmän ja enemmän vakuuttunut, että ihmisten onni ja autuus eivät löydy saliohjelmista. Tai ruokavalio-ohjelmista.

Onnellisuus ei lähde siitä, että joku sanoo sinulle – tai minulle – mitä meidän pitää tehdä. Sinä tiedät itse parhaiten, mikä tekee sinut onnelliseksi. Jos minä kerron sinulle, että syö näin se on ulkoa päin johdettua toimintaa. Se ei kumpua omasta itsestäsi ja sen kautta, mitä tunteita sinä haluat tuntea päivittäin tai elämässäsi.

Tunteet nimittäin ovat niitä, jotka meitä ohjaavat.
Mitä sinulle on hyvä elämä? Mitä terveys tai hyvinvointi sinulle merkitsevät?

Näissä minä voin Terveysvalmentajana auttaa: ajatusten pallottelussa, kysymysten tekemisessä. Valmiita vastauksia terveyteen minulta ei löydy, sillä ne löytyvät sinusta itsestäsi. <3

Luota itseesi – tiedät ja pystyt kyllä.

Viikonlopputerveisin,
x Kipa

Edellinen kirjoitukseni: 

http://coachingkira.fitfashion.fi/hyvinvointitrendit-loydatko-listasta-oman-vuoden-2017-hyvinvointitrendisi/

*** Seuraa minua ***

Facebook – YouTubeBloglovin

*** Instagram: Coachingkira ***

lihava pt

<3

Kommentit (4)

 1. ilari

  ihan mielenkiinnosta onko toi oppisopis yirttäjyyteen jsut sellanen että siellä se teoria eli mitä byrokratiotia pitää ottaa huomioon ja sit miten ideat voi laittaa yritykseksi.
  mut toisaalta mitä jos se toinen on ihan surkee kokki ja on enemp isellanen apukokki tyylinen niin ja sisi tykkä kuitenkin monipuolisesta ruuasa niin voisiko silloin ollakin vähän johdateltavissa tuossa ruoka asiassa ja voihan se toinen ilmottaaa et kokeiltaisinko tällästä mutta kait pääkokki sitten sen päättää mitä syyööään jos se on vaan hyvää 🙂

  1. […] Valmistuminen Terveysvalmentajaksi | Sinulla on vastaukset, minulla kysymykset […]

   1. ilari

    kenllä on vastaukset? hmm olipas kryptinen miten vo iväittää että on vastaukset jos ei ole kysmystä? mistä voi tietää että o nvastaukset?

   Vastaa

   Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *